Nawet red. Ziemkiewicz napisał niedawno, ze histeryczny wrzask przeciw ewentualnemu poborowi rozlega się znacznie głośniej i częściej ze środowisk liberalnych niż lewicowych, co budzi jego obrzydzenie.
los napisal(a): Jasne że godzą interesy ale ja pisałem o poglądach, które są diametralnie przeciwne i nie do pogodzenia.
to jak studia zarządzanie i marketing dwa różne zakresy, dwa różne temperamenta mój promotor się na mnie obraził, kiedy po informacji, iż jego córka studiuje ZiM powiedziałę jak powyżej
"Komisja Europejska przygotowała skargę do Trybunału Sprawiedliwości UE na orzecznictwo Trybunału Konstytucyjnego Julii Przyłębskiej. To efekt postępowania wszczętego przez KE jeszcze w 2021 r."
- Warto zwrócić uwagę, że uformowała się już pewna linia orzecznicza. Przede wszystkim coraz częściej sądy stwierdzają, że umowa zawiera klauzule abuzywne, co prowadzi do upadku tej umowy, a więc do jej unieważnienia. Orzecznictwo nie przyjęło więc wykładni prezentowanej przez banki, która oznaczałaby sanowanie takiej umowy. Jednocześnie jednak upadła też linia orzecznicza, którą można by nazwać "mieszkaniem za darmo", a która zakładała, że bank musi zwrócić klientowi zapłacone raty, ale klient nie musi oddawać bankowi wypłaconej kwoty kredytu - tłumaczył w rozmowie z PAP wiceminister finansów Piotr Patkowski. Zdaniem wiceszefa resortu finansów sektor bankowy od dłuższego czasu przygotowuje środki na rozstrzygnięcie spraw "frankowiczów". Patkowski wskazał, że najlepszym rozwiązaniem dla banków jest zdecydowanie się na zawarcie ugody, bo taka droga będzie dla nich korzystniejsza niż orzeczenie sądu.
Komentarz
https://next.gazeta.pl/next/7,151003,29458120,toksyczna-opozycja-zarty-z-obajtka-ze-jest-z-pcimia-to-przepis.html
Ależ pięknie łże jak pies Flis ten.
dwa różne zakresy, dwa różne temperamenta
mój promotor się na mnie obraził, kiedy po informacji, iż jego córka studiuje ZiM powiedziałę jak powyżej
https://www.ekai.pl/znamy-date-beatyfikacji-rodziny-ulmow/
MF: Ugoda jest korzystniejsza niż spór sądowy
- Warto zwrócić uwagę, że uformowała się już pewna linia orzecznicza. Przede wszystkim coraz częściej sądy stwierdzają, że umowa zawiera klauzule abuzywne, co prowadzi do upadku tej umowy, a więc do jej unieważnienia. Orzecznictwo nie przyjęło więc wykładni prezentowanej przez banki, która oznaczałaby sanowanie takiej umowy. Jednocześnie jednak upadła też linia orzecznicza, którą można by nazwać "mieszkaniem za darmo", a która zakładała, że bank musi zwrócić klientowi zapłacone raty, ale klient nie musi oddawać bankowi wypłaconej kwoty kredytu - tłumaczył w rozmowie z PAP wiceminister finansów Piotr Patkowski.
Zdaniem wiceszefa resortu finansów sektor bankowy od dłuższego czasu przygotowuje środki na rozstrzygnięcie spraw "frankowiczów". Patkowski wskazał, że najlepszym rozwiązaniem dla banków jest zdecydowanie się na zawarcie ugody, bo taka droga będzie dla nich korzystniejsza niż orzeczenie sądu.
Czyżby jakiś przełom?
Widać kto jest realnym przeciwnikiem dla PiS. Nie Wyborcza, nie Krytyka Polityczna tylko Najwyższy Czas.
https://www.foxnews.com/us/auxiliary-bishop-david-oconnell-shot-killed-california