Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1685686688690691694

Komentarz

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Mie tam barziey ciekawi1, azali pan oseł wie, kogo cytuje. Przecie za to powinna być dyscyplinarka.

Pewne terminy są uniwersalne i zasługują na odpowiedni moment. A na co dzień leżą odłogiem. Taki moment zdziwka byl w 2014 przy wjeździe służb do Wprostu po nagrania. Kiedy na drzwiach dziennikarze napisali hasla "PRL-bis" i "Prawda Was Wyzwoli". PRL-bis przedtem zarezerwowany na co dzień dla spinerni narodowej.

• Jest gdzieś jakiś wątek o Gierrzwaldzie i wysypisku? Nie mogę znaleźć przez tą lupkę.

• @christoph powiedział(a):

@qiz powiedział(a):
    A do tego pedau!

kto? bom nie nabieżąco

poseł Ścierba

• @los powiedział(a):

Wyśmiewali (buahaha, głupi kartofel, machamie szabelką etc.) ale nagle odezwał się ich ówczesny guru i wypalił ni stąd ni zowąd: "Jestem dumny z mojego prezydenta." I doznali dużego szoku poznawczego.

• Ówczesny ich guru czyli kto?

• Aaaaadam.

• Ostatnio pisałem, że w Usiech nie znają instytucji seryjnego samobójcy. Jak się okazuje, nie jest to prawdą:

• Całkiem niedawno pewien ksiądz w kościele pod Warszawą nie dał mi komunii. Chciałem przystąpić do komunii, a on mi jej nie dał. Powiedział: "To za in vitro" - oświadczył w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" poseł KO ROman Giertych.

Kiedyś chodzi do Radia Maryja - co się z tym gościem stało ?

• @ethanol powiedział(a):

• Całkiem niedawno pewien ksiądz w kościele pod Warszawą nie dał mi komunii. Chciałem przystąpić do komunii, a on mi jej nie dał. Powiedział: "To za in vitro" - oświadczył w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" poseł KO ROman Giertych.

Ponoć zbyt dużo dżakuzi z Miśkiem temu Koniu zaszkodziło

• @ethanol powiedział(a):

Nic, zupełnie nic. Są dwie hipotezy:
    1. Z rachuku mu wyszło, że ta strona daje większe profity.
    2. Taki był jego plan od początku, tylko by gościa z nazwiskiem Giertych Gazeta Wyborcza by nie przyjęła, musiał wcześniej czymś się zasłużyć.

• qizqiz
    edytowano December 2024

@ethanol powiedział(a):

Oj tam, że urwi syn. Ale ważne co to za parafia, trzeba przelewik szykować!

• @trep powiedział(a):
    Ostatnio pisałem, że w Usiech nie znają instytucji seryjnego samobójcy. Jak się okazuje, nie jest to prawdą:

SZkoda temu Hindusu

• edytowano December 2024

Czasami mam wrażenie, że DT od jakiegoś czasu jest troche jak Korwin. DT ich jedzie, DT mu powiedział, DT miażdży. Zamknął się na twiterze w bańce z debilami od silni razem i się nakręcają.

• To była kwestia czasu, kiedy któryś ze statków floty cieni się rozleje.

"Dwa ruskie tankowce złamaly się w połowie i do morza czarnego tuż obok kurortów na Krymie wycieka mazut.

[...]

zadałem pytanie czatowi GPT kto jest armatorem tych dwóch tankowców zaraz po tym jak doszła informacja o katastrofie. Napisał że Thenamaris Ships Management i Besiktas Likid Tasimacilik.

W godzinę póżniej nie znał już odpowiedzi na to pytanie. Fajne nie?"

• Czyli jednak to choć sztuczna ale inteligencja.

• Drugie: chciwość.

• Powszechne zjawisko wśród tzw. samorządowców, umożliwianie fajnego dorobienia swoim funflom w różnych spółkach i radach nadzorczych. Tzw. samorządy to największe raczydło IIIRP

• "Dziś z betonowego cokołu z napisem "Ofiarom Rzezi Pragi" została zdemontowana i wywieziona rzeźba "Kamienne oblicze". Jak tłumaczy rzecznik dzielnicy Julian Rembelski: "To była rzeźba tymczasowa. Okres wypożyczenia minął i zgodnie z umową byliśmy zobligowani do tego, aby przetransportować tę rzeźbę w miejsce wskazane przez jej autora"."

https://www.twoja-praga.pl/info/informacje/12415.html

• jest pomysł by za oddanie ponad 20 l krwi przysługiwał dodatek emerytalny.

kolejna z odpłatnych "usług dla społeczeństwa" - nie wróżę pomysłowi przyszłości

• "Dariusz Wieczorek i Maciej Gdula odchodzą. Nieoficjalnie: Minister nauki i szkolnictwa wyższego oraz jego zastępca zdymisjonowani"

https://i.pl/dariusz-wieczorek-i-maciej-gdula-odchodza-nieoficjalnie-minister-nauki-i-szkolnictwa-wyzszego-oraz-jego-zastepca-zdymisjonowani/ar/c1p2-27094719

• Zamienił stryjek...

• @los powiedział(a):
    Zamienił stryjek...

Ciekawe który z nich jest kozą, a który rabinem.

• Najśmieszniejsze jest to, że Gdula miał dobre intencje, bo Wieczorek to archetypiczny 'stary komuch' ze stowarzyszenia Ordynacka, Szamałek, Belka, Pietraszkiewicz, te klimaty. Jemu szło tylko, by się nachapać i dać kolegom zarobić też.

• @los powiedział(a):
    Najśmieszniejsze jest to, że Gdula miał dobre intencje, bo Wieczorek to archetypiczny 'stary komuch' ze stowarzyszenia Ordynacka, Szamałek, Belka, Pietraszkiewicz, te klimaty. Jemu szło tylko, by się nachapać i dać kolegom zarobić też.

Nie wiem który gorszy (bardziej niebezpieczny z aksjologicznego, formacyjnego punktu widzenia), stary i bezideowy komuch, sznytu SLD lat 90., czy lewacki neomarksista nowego chowu spod flagi 🏳️‍🌈?

• Gdula akurat miał zadziwiająco dużo przebłysków zdrowego rozsądku i chyba nawet przyzwoitości. Ale teraz to jałowy temat, bo Gdula był.

• @los powiedział(a):
    Gdula akurat miał zadziwiająco dużo przebłysków zdrowego rozsądku i chyba nawet przyzwoitości. Ale teraz to jałowy temat, bo Gdula był.

Gdula robił (robi nadal?) te ciekawe badania polskiej prowincji, elektoratu PiS, wierzących itd.

• @Przemko powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Gdula akurat miał zadziwiająco dużo przebłysków zdrowego rozsądku i chyba nawet przyzwoitości. Ale teraz to jałowy temat, bo Gdula był.

Gdula robił (robi nadal?) te ciekawe badania polskiej prowincji, elektoratu PiS, wierzących itd.

zrobił raz, na zewnętrzne zlecenie, więc nie mógł go skręcić

• Ale opublikował. I napisał życzliwe wspomnienie o Staniszkis. Zdecydowanie - najlepszy z komuchów.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.