Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1685686688690691711

Komentarz

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Mie tam barziey ciekawi1, azali pan oseł wie, kogo cytuje. Przecie za to powinna być dyscyplinarka.

Pewne terminy są uniwersalne i zasługują na odpowiedni moment. A na co dzień leżą odłogiem. Taki moment zdziwka byl w 2014 przy wjeździe służb do Wprostu po nagrania. Kiedy na drzwiach dziennikarze napisali hasla "PRL-bis" i "Prawda Was Wyzwoli". PRL-bis przedtem zarezerwowany na co dzień dla spinerni narodowej.

• Jest gdzieś jakiś wątek o Gierrzwaldzie i wysypisku? Nie mogę znaleźć przez tą lupkę.

• @christoph powiedział(a):

kto? bom nie nabieżąco

poseł Ścierba

• @los powiedział(a):

Wyśmiewali (buahaha, głupi kartofel, machamie szabelką etc.) ale nagle odezwał się ich ówczesny guru i wypalił ni stąd ni zowąd: "Jestem dumny z mojego prezydenta." I doznali dużego szoku poznawczego.

• Ówczesny ich guru czyli kto?

• Aaaaadam.

• Ostatnio pisałem, że w Usiech nie znają instytucji seryjnego samobójcy. Jak się okazuje, nie jest to prawdą:

• Całkiem niedawno pewien ksiądz w kościele pod Warszawą nie dał mi komunii. Chciałem przystąpić do komunii, a on mi jej nie dał. Powiedział: "To za in vitro" - oświadczył w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" poseł KO ROman Giertych.

Kiedyś chodzi do Radia Maryja - co się z tym gościem stało ?

• @ethanol powiedział(a):

• Całkiem niedawno pewien ksiądz w kościele pod Warszawą nie dał mi komunii. Chciałem przystąpić do komunii, a on mi jej nie dał. Powiedział: "To za in vitro" - oświadczył w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" poseł KO ROman Giertych.

Ponoć zbyt dużo dżakuzi z Miśkiem temu Koniu zaszkodziło

• @ethanol powiedział(a):

Nic, zupełnie nic. Są dwie hipotezy:
    1. Z rachuku mu wyszło, że ta strona daje większe profity.
    2. Taki był jego plan od początku, tylko by gościa z nazwiskiem Giertych Gazeta Wyborcza by nie przyjęła, musiał wcześniej czymś się zasłużyć.

• qizqiz
    edytowano December 2024

@ethanol powiedział(a):

Oj tam, że urwi syn. Ale ważne co to za parafia, trzeba przelewik szykować!

• @trep powiedział(a):
    Ostatnio pisałem, że w Usiech nie znają instytucji seryjnego samobójcy. Jak się okazuje, nie jest to prawdą:

SZkoda temu Hindusu

• edytowano December 2024

Czasami mam wrażenie, że DT od jakiegoś czasu jest troche jak Korwin. DT ich jedzie, DT mu powiedział, DT miażdży. Zamknął się na twiterze w bańce z debilami od silni razem i się nakręcają.

• To była kwestia czasu, kiedy któryś ze statków floty cieni się rozleje.

"Dwa ruskie tankowce złamaly się w połowie i do morza czarnego tuż obok kurortów na Krymie wycieka mazut.

[...]

zadałem pytanie czatowi GPT kto jest armatorem tych dwóch tankowców zaraz po tym jak doszła informacja o katastrofie. Napisał że Thenamaris Ships Management i Besiktas Likid Tasimacilik.

W godzinę póżniej nie znał już odpowiedzi na to pytanie. Fajne nie?"

• Czyli jednak to choć sztuczna ale inteligencja.

• Drugie: chciwość.

• Powszechne zjawisko wśród tzw. samorządowców, umożliwianie fajnego dorobienia swoim funflom w różnych spółkach i radach nadzorczych. Tzw. samorządy to największe raczydło IIIRP

• "Dziś z betonowego cokołu z napisem "Ofiarom Rzezi Pragi" została zdemontowana i wywieziona rzeźba "Kamienne oblicze". Jak tłumaczy rzecznik dzielnicy Julian Rembelski: "To była rzeźba tymczasowa. Okres wypożyczenia minął i zgodnie z umową byliśmy zobligowani do tego, aby przetransportować tę rzeźbę w miejsce wskazane przez jej autora"."

https://www.twoja-praga.pl/info/informacje/12415.html

• jest pomysł by za oddanie ponad 20 l krwi przysługiwał dodatek emerytalny.

kolejna z odpłatnych "usług dla społeczeństwa" - nie wróżę pomysłowi przyszłości

• "Dariusz Wieczorek i Maciej Gdula odchodzą. Nieoficjalnie: Minister nauki i szkolnictwa wyższego oraz jego zastępca zdymisjonowani"

https://i.pl/dariusz-wieczorek-i-maciej-gdula-odchodza-nieoficjalnie-minister-nauki-i-szkolnictwa-wyzszego-oraz-jego-zastepca-zdymisjonowani/ar/c1p2-27094719

• Zamienił stryjek...

• @los powiedział(a):
    Zamienił stryjek...

Ciekawe który z nich jest kozą, a który rabinem.

• Najśmieszniejsze jest to, że Gdula miał dobre intencje, bo Wieczorek to archetypiczny 'stary komuch' ze stowarzyszenia Ordynacka, Szamałek, Belka, Pietraszkiewicz, te klimaty. Jemu szło tylko, by się nachapać i dać kolegom zarobić też.

• @los powiedział(a):
    Najśmieszniejsze jest to, że Gdula miał dobre intencje, bo Wieczorek to archetypiczny 'stary komuch' ze stowarzyszenia Ordynacka, Szamałek, Belka, Pietraszkiewicz, te klimaty. Jemu szło tylko, by się nachapać i dać kolegom zarobić też.

Nie wiem który gorszy (bardziej niebezpieczny z aksjologicznego, formacyjnego punktu widzenia), stary i bezideowy komuch, sznytu SLD lat 90., czy lewacki neomarksista nowego chowu spod flagi 🏳️‍🌈?

• Gdula akurat miał zadziwiająco dużo przebłysków zdrowego rozsądku i chyba nawet przyzwoitości. Ale teraz to jałowy temat, bo Gdula był.

• @los powiedział(a):
    Gdula akurat miał zadziwiająco dużo przebłysków zdrowego rozsądku i chyba nawet przyzwoitości. Ale teraz to jałowy temat, bo Gdula był.

Gdula robił (robi nadal?) te ciekawe badania polskiej prowincji, elektoratu PiS, wierzących itd.

• @Przemko powiedział(a):

Gdula robił (robi nadal?) te ciekawe badania polskiej prowincji, elektoratu PiS, wierzących itd.

zrobił raz, na zewnętrzne zlecenie, więc nie mógł go skręcić

• Ale opublikował. I napisał życzliwe wspomnienie o Staniszkis. Zdecydowanie - najlepszy z komuchów.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.