Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1688690692693694

Komentarz

• @Mania powiedział(a):
    PKW nie podjęła dziś decyzji ws dotacji dla PiS.
    Następne posiedzenie 30 XII.

Tusk lubi takie gesty, żeby ludzie mieli o czym rozmawiać przy świątecznym stole.

• Mówta co chceta, ale jestem pod wrażeniem formy jaką osiągnął Ziobro, to aż niewiarygodne. Nabrał wagi, mówi normalnie, wygląda dobrze.
    Czy to zasługa dobrych lekarzy, czy siły charakteru ZZ, czy Bożej pomocy - efekt jest imponujący. Co więcej, ZZ przystąpił do ataku.
    https://x.com/ZiobroPL/status/1872971817079472428

• Przepierdolił 8 lat na obsadzanie stołków bmwiakami.
    Smoleńska nie ruszył.

Chyba nie miał chemioterapii, to pewnie przeżyje jeszcze.

• Wiemy, pamiętamy, że nic nie zrobił z Raportem.
    Mój wpis dotyczy tylko wątku medycznego, bo nie sądziłam, że się wyliże z takiego spustoszenia.

• @qiz powiedział(a):
    Przepierdolił 8 lat na obsadzanie stołków bmwiakami.
    Smoleńska nie ruszył.

Chyba nie miał chemioterapii, to pewnie przeżyje jeszcze.

Folia Alert!

• Za olanie tematu Smoleńska umieszczam go obok Donka. Obrzydliwa kreatura.

• @Mania powiedział(a):
    PKW nie podjęła dziś decyzji ws dotacji dla PiS.
    Następne posiedzenie 30 XII.

• Morawiecki zaczyna się przyznawać. Tak twierdzi Otokieł. Ma to świadczyć o ambicjach prezydenckich

• Pan Prezes ucieka:

• Czyżby Donald Nieniemiec przechodził na ręczne sterowanie?

• I to peezelowiec mówi? Przecież oni mogą z kazdym.

• @Brzost powiedział(a):
    I to peezelowiec mówi? Przecież oni mogą z kazdym.

Nie z PiS.

• Niezawodny Stefek

• @los powiedział(a):
    Zaczynają wierzyć, że PiS może jeszcze kiedyś wygrać? I że mściwy i zawzięty Mateusz Morawiecki zastąpi dobrotliwego Jarosława Kaczyńskiego.

Noji 20 stycznia się zbliża.

• @Maria powiedział(a):

@los powiedział(a):
    Zaczynają wierzyć, że PiS może jeszcze kiedyś wygrać? I że mściwy i zawzięty Mateusz Morawiecki zastąpi dobrotliwego Jarosława Kaczyńskiego.

Że niby okrągła rocznica?

Konferencja w Wannsee – spotkanie, które odbyło się 20 stycznia 1942 roku w willi przy Großer Wannsee 56/58 w Berlinie (obecnie muzeum Dom Konferencji w Wannsee), na którym zebrali się wysokiej rangi niemieccy urzędnicy państwowi, pod przewodnictwem Reinharda Heydricha. Tematem narady było omówienie ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej
    https://pl.wikipedia.org/wiki/Konferencja_w_Wannsee

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Maria powiedział(a):

@los powiedział(a):

Sugerujesz, że Trump się tym kierował?

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Maria powiedział(a):

@los powiedział(a):

Konferencja w Wannsee – spotkanie, które odbyło się 20 stycznia 1942 roku w willi przy Großer Wannsee 56/58 w Berlinie (obecnie muzeum Dom Konferencji w Wannsee), na którym zebrali się wysokiej rangi niemieccy urzędnicy państwowi, pod przewodnictwem Reinharda Heydricha. Tematem narady było omówienie ostatecznego rozwiązania kwestii żydowskiej

Chodzi o Zakopane 3 lata później.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Maria powiedział(a):

@los powiedział(a):

Sugerujesz, że Trump się tym kierował?

Nie wię. Spytałem ja Googla cototake, ten 20 stycznia i się dowiedziałem.

• loslos
    edytowano December 2024

A koronacja Łokietka to pies?

Z tą konferencją w Wannsee to humbug, bo nie było jakiegoś wyraźnej cezury czasowej w traktowaniu braci Judajczyków przez braci Niemców, cała historia rozwijała się w sposób opisany w 13 podróży Ijona Tichego. Historycy tylko chcieli mieć datę, coś jak z komunizmem, który się podobno skończył w momecie wyszczerbienia Muru Berlińskiego.

• @Mania powiedział(a):
    Niezawodny Stefek

BTW, kto to jest "załgany śliski Marciniak"?

• Przewodniczący PKW

• Jakie to pienkne:

Spółka Gdańsk Transport Company (GTC) poinformowała na swojej stronie internetowej, że "od godziny 00.00 1 stycznia 2025 roku wznowiony zostanie pobór opłat dla pojazdów kategorii 1 i 1A korzystających z AmberOne Autostrady A1". Chodzi o samochody osobowe i motocykle.
    Wznowienie poboru opłat dotyczy odcinka autostrady A1 między Toruniem a Gdańskiem.

Źródło omówienia.
    Jak to było, taki mamy klimat?

Jakie to pienkne:

Spółka Gdańsk Transport Company (GTC) poinformowała na swojej stronie internetowej, że "od godziny 00.00 1 stycznia 2025 roku wznowiony zostanie pobór opłat dla pojazdów kategorii 1 i 1A korzystających z AmberOne Autostrady A1". Chodzi o samochody osobowe i motocykle.
    Wznowienie poboru opłat dotyczy odcinka autostrady A1 między Toruniem a Gdańskiem.

Źródło omówienia.

Nu, przecie od ponad roku, tak?

• Kilka razy jechałem w tym roku A1 i ani razu nie płaciłem.

• Ja też ale chodzi o to że od roku był klimat po temu ale dopiero teraz się zdecydowano. "Nie od razu, z lekka, mamy czas..." Gdyby od razu wszystkich chcieli schwycić za twarz, to nawet takie łagodne społeczeństwo jak polskie, mogłoby się zagotować.

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Kilka razy jechałem w tym roku A1 i ani razu nie płaciłem.

Od ponad roku mamy taki klimat. Przyszedł czas na autobany przyjdzie i na resztę.

Jakie to pienkne:

Źródło omówienia.

I słusznie, kara musi być.

• Czy trafnie zaważam, że na PKW PiS zarobił 11 milionów z darowizn extra?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.