Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1688689690691693

Komentarz

• A-19 jest na ekspresówce S1, na odcinku Łodygowice -Zywiec jest estakada nad starą drogą Żywiec - BB.

A-25 też spotkałem

• A-13 w drodze na Mierzeję albo na Mierzei.

• Znalazłem też w pamięci i wyszukałem na google maps sam rękaw do bocznych wiatrów (znak A-19 też pewno gdzieś jest wcześniej ale już mi się nie chce szukać....)
    Estakada w przebiegu S1 na wysokości Kamesznicy (z ronda w Milówce pierwszy zjazd w prawo i dalej za drogą)

• edytowano 13 January

Kto by się spodziewał. Za co więc Kącki przepraszał publicznie rok temu.

• na Mysiej będą mieli siedzibę

• 9% w dół w ciągu miesiąca

• @pantelej powiedział(a):
    9% w dół w ciągu miesiąca

Kursy póki co się nie zmieniają.

• @Przemko powiedział(a):

Jak to za co? Za to że, jak przystało na dżentelmena, nie przysłał kwiatów paniom, którym się przyśnił.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jak to za co? Za to że, jak przystało na dżentelmena, nie przysłał kwiatów paniom, którym się przyśnił.

Tylko że to był nie sen, napisał tekst w którym się do wszystkiego przyznał, do pokazywania paniom w pracy siusiaka bodajże włącznie, i że przeprasza wszystkich których skrzywdził. https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,30561476,zadzwonilem-do-wszystkich-kobiet-ktore-skrzywdzilem-wlacznie.html

• edytowano 13 January

@Brzost powiedział(a):

@Berek powiedział(a):
    Ech, na warszawskim Marymoncie do niedawna były sobie dwa znaki na jednym słupie. Obydwa dotyczyły ograniczenia prędkości. 40 oraz 30. Okrutnie żałuję że zdjęcia nie zrobiłam.
    Ciekawe, czy była jakaś zasada, który sobie wybrać, znaczy jaką prędkość. :) Czy też tak po uważaniu?

O, w którym miejscu? Jakoś mi to umknęło.

Jak Kolega jechał od Stawów Kellera w stronę Kaskady - tuż za wiaduktem. Mniej więcej na wysokości tego obiektu wojskowego po lewej, a tuż przed kościołem NMP Królowej Polski.

• edytowano 13 January

@Przemko powiedział(a):

@Berek powiedział(a):
    Ech, na warszawskim Marymoncie do niedawna były sobie dwa znaki na jednym słupie. Obydwa dotyczyły ograniczenia prędkości. 40 oraz 30. Okrutnie żałuję że zdjęcia nie zrobiłam.
    Ciekawe, czy była jakaś zasada, który sobie wybrać, znaczy jaką prędkość. :) Czy też tak po uważaniu?

Jeden był zapewne kwadratowy i oznaczał strefę prędkości a drugi był ograniczeniem do 30 przed przejściem albo garbem. Skrzyżowanie odwołuje ograniczenie a strefy nie odwołuje.

Nie. Znaczy, były to dwa nader tradycyjne, takie same okrągłe znaki B-33. I na jednym stało 30, a na drugim 40. Wisiały jeden nad drugim, na tym samym słupku. :) Że też zdjęcia nie zrobiłam, do dziś pluję sobie w brodę.

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Tylko że to był nie sen, napisał tekst w którym się do wszystkiego przyznał, do pokazywania paniom w pracy siusiaka bodajże włącznie, i że przeprasza wszystkich których skrzywdził. https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,30561476,zadzwonilem-do-wszystkich-kobiet-ktore-skrzywdzilem-wlacznie.html

A bukiety posłał?

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

A bukiety posłał?

no właśnie
    przypomniała mnie się piosnka o Sculatim, Potrugalczyku

• @Berek powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Berek powiedział(a):

Jeden był zapewne kwadratowy i oznaczał strefę prędkości a drugi był ograniczeniem do 30 przed przejściem albo garbem. Skrzyżowanie odwołuje ograniczenie a strefy nie odwołuje.

Nie. Znaczy, były to dwa nader tradycyjne, takie same okrągłe znaki B-33. I na jednym stało 30, a na drugim 40. Wisiały jeden nad drugim, na tym samym słupku. :) Że też zdjęcia nie zrobiłam, do dziś pluję sobie w brodę.

Ul. Hłaski? To ciekawe, bo przejeżdżam tamtędy często. Widocznie w znajomej okolicy nie zwracam uwagi na znaki ;-)

To jest bardzo gruuube, bo to cenzura prewencyjna, bez udziału sądu w dziwnym trybie zapadania.
    To śmierdzi na kilometry, a będa pokazywać Rumunię jako przykład, że potrzeba

• Przecie że nie prewencyjna, bo jeszcze nie ma obowiązku nosić na Mysią projektów tweetów, tylko ściągają je już po bublikancji.

Przecie że nie prewencyjna, bo jeszcze nie ma obowiązku nosić na Mysią projektów tweetów, tylko ściągają je już po bublikancji.

Bez informowania autora, że wdrożono taki zabieg, a tak BTW jak określić taki rodzaj cenzury, tz urząd mówi że blokuje, a ty se możesz iśc do sądu?

• A to byłby dobry pomysł, sam bym pewnie zaczął ćwierkać. A przynajmiej przynosił projekty.

• edytowano 13 January

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Przecie że nie prewencyjna, bo jeszcze nie ma obowiązku nosić na Mysią projektów tweetów, tylko ściągają je już po bublikancji.

Bez informowania autora, że wdrożono taki zabieg, a tak BTW jak określić taki rodzaj cenzury, tz urząd mówi że blokuje, a ty se możesz iśc do sądu?

Nu, postępowy, demokratyczny, spełniający naybarziey wyśrzubowane we Wujni standardy wolności słowa, tak?

• Z tegu rodzaju chocków-kłocków nayprzednieysze było jak red. Gabiś wysłał jakiś swój tekst do IPN w celu ocenzurowania, gdyż miał obawę, czy aby stawiane w nim tezy nie naruszają przepisu karnego o negowaniu Holocaustu,

• edytowano 13 January

Koalicja 13 grudnia nie jest nawet 'Gangiem Olsena' bo Gang Olsena sejfy rabował, ci natomiast zaorują się sami:

@ErnestBejda na X napisał(a):
    Komisja dodatkowo, chce mnie ukarać za niestawiennictwo na przesłuchanie w dniu dzisiejszym. Tyle tylko, że wezwanie jakie otrzymałem, wskazuje termin przesłuchania w dniu 13 stycznia-ale 2024 r. ! Aby domagać się ukarania kogoś, najpierw trzeba wskazać poprawny termin czynności.

Źródło
    Tego nie daje si skomentować...

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

Ten Polak Listek Elf nadający na youtube z Niemiec parę miesięcy temu mówił o dokładnie takim samym projekcie nad jakim w Niemczech debatują, tak że za moment to będzie po prostu unijna dyrektywa.

Z tegu rodzaju chocków-kłocków nayprzednieysze było jak red. Gabiś wysłał jakiś swój tekst do IPN w celu ocenzurowania, gdyż miał obawę, czy aby stawiane w nim tezy nie naruszają przepisu karnego o negowaniu Holocaustu,

Czyżby swą "Religię Holololo"?

• @MiejSen powiedział(a):

Z tegu rodzaju chocków-kłocków nayprzednieysze było jak red. Gabiś wysłał jakiś swój tekst do IPN w celu ocenzurowania, gdyż miał obawę, czy aby stawiane w nim tezy nie naruszają przepisu karnego o negowaniu Holocaustu,

Czyżby swą "Religię Holololo"?

Żebym to ja pamiętał! Jakiś schyłkowy Wstańczyk, sprzed 20 lat.

• Czy to zdjęcie jest z Njusłika? Tak się znowu głupio pytam bo nie wiem.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

tak, okazuje się, że komusza Mysia to był pikuś przy tym nowym pomyśle. Bo wszyscy biegali na Mysią ze swoimi publikacjami, a teraz będzie można po uważaniu kasować nielubianym przez urząd ds kasowania.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.