@ms.wygnaniec powiedział(a):
Grypa się rozszalała, nawet w Warszawie brakuje fosforanu oseltamiwiru. A w mediach jedynie w Polsacie szczury przebiegły popiskując nieśmiało.
Jak co roku o tej porze, zieeew...
Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie jednak ciut bardziej niż standardowo. Od znajomych lekarzy słyszę, że zwłaszcza w kwestii ciężkich przebiegów i powikłań sytuacja jest nietypowa.
Grypa się rozszalała, nawet w Warszawie brakuje fosforanu oseltamiwiru. A w mediach jedynie w Polsacie szczury przebiegły popiskując nieśmiało.
Jak co roku o tej porze, zieeew...
Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie jednak ciut bardziej niż standardowo. Od znajomych lekarzy słyszę, że zwłaszcza w kwestii ciężkich przebiegów i powikłań sytuacja jest nietypowa.
Mieliśmy to w grudniu, ciężko było, w pracy też studentów przesiało, tak że to wszędzie było.
Sytuacja jest bardzo zła, brak leku, brak miejsc w szpitalach, a powikłania dziwnie zabójcze. To się kwalifikuje na stan klęski, bo trzeba izolacja spłaszczyć falę zachorowań, a zwłaszcza tych wtórnych, bo latają dwa rodzaje wirusa jednocześnie.
Ciekawe123, co zrobią w tej sprawie media, bo na rząd nie liczę.
@Mania powiedział(a):
Amb. Tom Rose jest wielbicielem ... rzeźnika z Chobielina.
Panie Róża, chodziłem do szkoły dawno, i nauka nie za bardzo mie interesowała więc na klasówkach, nie mogie powiedzić, troszki ściągałem.
To było bardzo dawno ale jeszcze pamiętam, że żeby dostać jako taką ocenę (modliło się wtedy: "Sinus, cosinus daj Boże 3 minus", hehe) ważne było, żeby ściągać od prymusa.
Od prymusa, panie Róża, a nie od matoła, no!
Ale kogo to dziwi? Kto powiedział, że Trump i jego gwardia pośle ekipę Tuska do Guantanamo? Przecież Tusk z Trzaskowskim doskonale się nadają na pachołków, pomietła i popychadła Amerykanów.
@vigilate1944 powiedział(a):
Ale kogo to dziwi? Kto powiedział, że Trump i jego gwardia pośle ekipę Tuska do Guantanamo? Przecież Tusk z Trzaskowskim doskonale się nadają na pachołków, pomietła i popychadła Amerykanów.
Magdalena Fitas-Czuchnowska, żona dziennikarza „Gazety Wyborczej”, była żona szefa Wojskowych Służb Informacyjnych Marka Dukaczewskiego była… tłumaczem rozmowy pomiędzy szefem MON Władysławem-Kosiniakiem-Kamyszem a amerykańskim sekretarzem obrony - Petem Hegsethem.
Źródło omówienia, bo pierwotnie zwrócił na to uwagę prof Sławomir Cenckiewicz.
To tyle w temacie odruchów bazowych otoczenia zarówno Kosiniaka jak i Kamysza.
Tak z kronikarskiego obowiązku:
Magdalena Fitas-Czuchnowska, żona dziennikarza „Gazety Wyborczej”, była żona szefa Wojskowych Służb Informacyjnych Marka Dukaczewskiego była… tłumaczem rozmowy pomiędzy szefem MON Władysławem-Kosiniakiem-Kamyszem a amerykańskim sekretarzem obrony - Petem Hegsethem.
Powtarzam do znudzenia: żadnych nadziei co do ZSL. To jest ruska ekspozytura na Polskę. Mogą wchodzić w koalicję z niemcami ale nie z Polakami.
Komentarz
Mieliśmy to w grudniu, ciężko było, w pracy też studentów przesiało, tak że to wszędzie było.
Amb. Tom Rose jest wielbicielem ... rzeźnika z Chobielina.
To się nazywa zrobić wrażenie na wejściu 🤣
Pąroz skasował tweeta, gdy w odpowiedziach wytłumaczyli go polscy użyszkodnicy.
idę się zaszczepić.
Panie Róża, chodziłem do szkoły dawno, i nauka nie za bardzo mie interesowała więc na klasówkach, nie mogie powiedzić, troszki ściągałem.
To było bardzo dawno ale jeszcze pamiętam, że żeby dostać jako taką ocenę (modliło się wtedy: "Sinus, cosinus daj Boże 3 minus", hehe) ważne było, żeby ściągać od prymusa.
Od prymusa, panie Róża, a nie od matoła, no!
👣
🐾
🐾
Pan Rose jest rodakiem sami wiecie kogo.
Every f. single time.
Zresztą jak wszystkie tzw. polskie elity.
nie nadają się bo wiszą na ruskiej klamce.
To jest krótki, acz ważny tekst objaśniający, dlaczego zawsze ponosimy klęskę. Bo inni są normalni.
O której godz. będzie wystąpienie Vance'a?
Się dzieje; tu Hegseth i Duda, tam Vance i wszystko w jednym czasie.
PS już wiem; Vance - 14.30
Pojechał europejsów za cenzurę, łamanie wolności słowa i ganianie przeciwników aborcji. Dobre!
Czyli za podstawowe wartości "europejskie".
E: dodałem cudzysłów.
Wartości UE...
https://x.com/EmiliaKaminska/status/1890410340665503766
Deregulacji państwa z Łysym Brzóską będzie dokonywać Wojciech Kostrzewa.
FIK! Oglądałem z bliska jak Wojtuś delegurował...
Ostachowiczowane.
Wanc sie został mojem najukochańczem fanę. Szyskie insze wą zes megusz osierdzia.
Jawohl! Didżej okej.
DJ Vance nawrzucał eurokurwiom od totalniaków. W odpowiedzi dostał rachityczne oklaski. Dobra robota!
Tak z kronikarskiego obowiązku:
+1
Będziemy bykiem czy cielęciem?
Mam w pamięci pamiętną konferencje ds Iranu w Warszawie
Nawet jeśli kogoś wynosimy na ołtarze, zachowujemy prawo do niezgadzania się z niektórymi jego twierdzeniami.
+1
A jakiś mówca powiedział po niemiecku, że to niedopuszczalne! :-)
Edit; to był niemiecki minister obrony.
No Niemiaszki się zburały. Komiczne a śmieszne to było, jak bekanie pchły.
Powtarzam do znudzenia: żadnych nadziei co do ZSL. To jest ruska ekspozytura na Polskę. Mogą wchodzić w koalicję z niemcami ale nie z Polakami.
Wysłuchałem.
DJ Wąs na prezydenta!
Świata.