Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1700701703705706

Komentarz

• @Berek powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    Grypa się rozszalała, nawet w Warszawie brakuje fosforanu oseltamiwiru. A w mediach jedynie w Polsacie szczury przebiegły popiskując nieśmiało.

Jak co roku o tej porze, zieeew...

Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie jednak ciut bardziej niż standardowo. Od znajomych lekarzy słyszę, że zwłaszcza w kwestii ciężkich przebiegów i powikłań sytuacja jest nietypowa.

• @allium powiedział(a):

@Berek powiedział(a):

Grypa się rozszalała, nawet w Warszawie brakuje fosforanu oseltamiwiru. A w mediach jedynie w Polsacie szczury przebiegły popiskując nieśmiało.

Jak co roku o tej porze, zieeew...

Nie wiem jak w Warszawie, ale w Krakowie jednak ciut bardziej niż standardowo. Od znajomych lekarzy słyszę, że zwłaszcza w kwestii ciężkich przebiegów i powikłań sytuacja jest nietypowa.

Mieliśmy to w grudniu, ciężko było, w pracy też studentów przesiało, tak że to wszędzie było.

• Amb. Tom Rose jest wielbicielem ... rzeźnika z Chobielina.

• edytowano 12 February

To się nazywa zrobić wrażenie na wejściu 🤣

Pąroz skasował tweeta, gdy w odpowiedziach wytłumaczyli go polscy użyszkodnicy.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Sytuacja jest bardzo zła, brak leku, brak miejsc w szpitalach, a powikłania dziwnie zabójcze. To się kwalifikuje na stan klęski, bo trzeba izolacja spłaszczyć falę zachorowań, a zwłaszcza tych wtórnych, bo latają dwa rodzaje wirusa jednocześnie.
    Ciekawe123, co zrobią w tej sprawie media, bo na rząd nie liczę.

idę się zaszczepić.

• Pan Rose jest rodakiem sami wiecie kogo.

Every f. single time.

• Ale kogo to dziwi? Kto powiedział, że Trump i jego gwardia pośle ekipę Tuska do Guantanamo? Przecież Tusk z Trzaskowskim doskonale się nadają na pachołków, pomietła i popychadła Amerykanów.

• Zresztą jak wszystkie tzw. polskie elity.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    Ale kogo to dziwi? Kto powiedział, że Trump i jego gwardia pośle ekipę Tuska do Guantanamo? Przecież Tusk z Trzaskowskim doskonale się nadają na pachołków, pomietła i popychadła Amerykanów.

nie nadają się bo wiszą na ruskiej klamce.

• To jest krótki, acz ważny tekst objaśniający, dlaczego zawsze ponosimy klęskę. Bo inni są normalni.

• edytowano 14 February

O której godz. będzie wystąpienie Vance'a?
    Się dzieje; tu Hegseth i Duda, tam Vance i wszystko w jednym czasie.

PS już wiem; Vance - 14.30

• Pojechał europejsów za cenzurę, łamanie wolności słowa i ganianie przeciwników aborcji. Dobre!

• edytowano 14 February

Czyli za podstawowe wartości "europejskie".

E: dodałem cudzysłów.

• Wartości UE...

• https://x.com/EmiliaKaminska/status/1890410340665503766

Deregulacji państwa z Łysym Brzóską będzie dokonywać Wojciech Kostrzewa.

• FIK! Oglądałem z bliska jak Wojtuś delegurował...

• @los powiedział(a):
    FIK! Oglądałem z bliska jak Wojtuś delegurował...

Ostachowiczowane.

• Wanc sie został mojem najukochańczem fanę. Szyskie insze wą zes megusz osierdzia.

• @Gnębą powiedział(a):
    Wanc sie został mojem najukochańczem fanę. Szyskie insze wą zes megusz osierdzia.

Jawohl! Didżej okej.

• DJ Vance nawrzucał eurokurwiom od totalniaków. W odpowiedzi dostał rachityczne oklaski. Dobra robota!

• @Gnębą powiedział(a):
    Wanc sie został mojem najukochańczem fanę. Szyskie insze wą zes megusz osierdzia.

+1

• @los powiedział(a):

@Gnębą powiedział(a):

+1

Będziemy bykiem czy cielęciem?
    Mam w pamięci pamiętną konferencje ds Iranu w Warszawie

• Nawet jeśli kogoś wynosimy na ołtarze, zachowujemy prawo do niezgadzania się z niektórymi jego twierdzeniami.

• edytowano 15 February

@los powiedział(a):

@Gnębą powiedział(a):

+1

+1

A jakiś mówca powiedział po niemiecku, że to niedopuszczalne! :-)

Edit; to był niemiecki minister obrony.

• No Niemiaszki się zburały. Komiczne a śmieszne to było, jak bekanie pchły.

• edytowano 15 February

Tak z kronikarskiego obowiązku:

Magdalena Fitas-Czuchnowska, żona dziennikarza „Gazety Wyborczej”, była żona szefa Wojskowych Służb Informacyjnych Marka Dukaczewskiego była… tłumaczem rozmowy pomiędzy szefem MON Władysławem-Kosiniakiem-Kamyszem a amerykańskim sekretarzem obrony - Petem Hegsethem.

Źródło omówienia, bo pierwotnie zwrócił na to uwagę prof Sławomir Cenckiewicz.
    To tyle w temacie odruchów bazowych otoczenia zarówno Kosiniaka jak i Kamysza.

Powtarzam do znudzenia: żadnych nadziei co do ZSL. To jest ruska ekspozytura na Polskę. Mogą wchodzić w koalicję z niemcami ale nie z Polakami.

• Wysłuchałem.

DJ Wąs na prezydenta!

Świata.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.