Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1700701702703705

Komentarz

• @Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Mordechlaj_Mashke powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jaka panika?

Obrazek się nie wyświetla?

Bo co? Bo jakiś Marek Budzisz cuś napisał?
    A kto to niby jest, bo nie słyszałem?
    Gugiel twierdzi, że to jakiś bublicysta i przy nim wyskoczyły zdjęcia takich ałtorytetów jak, cytuję: "Jacek Bartosiak, Piotr Zychowicz, Jaroslaw Wolski".
    Też nie znam ale tu na forum obili mi się o uszy.

Myślę, że we czterech powinni jechać na Ukrainę.

Budzisz pisze jak jest, nie ma co się obruszać.

Przemko, spoko.
    Ale myślę, że za bardzo polegasz na tych wszystkich

Traktuję ich jak gazety, gazet i dziennikarzy już nie ma, w sensie one są puste treściowo, a ci ludzie coś tam czytają innego niż sami siebie nawzajem, czytają w obcych językach, czytają think tanki, robią to co powinni robić dziennikarze.

• Gadanie tego Kity i tego Kożuszka jest totalnie bez sensu. "Vance ma rację". Oczywiście że ma rację. Że Vance ma rację pisze się na forumkach od 20 lat. Vance ma rację to jak 2 i 4 to cztery, a jakoś jutuberzy nie robią odcinków: 2 i 2 to 4.

• @trep powiedział(a):
    Gadanie tego Kity i tego Kożuszka jest totalnie bez sensu. "Vance ma rację". Oczywiście że ma rację. Że Vance ma rację pisze się na forumkach od 20 lat. Vance ma rację to jak 2 i 4 to cztery, a jakoś jutuberzy nie robią odcinków: 2 i 2 to 4.

Kożuszek czyta książki i nawet coś z nich zapamiętuje.

Nie bądż Pan jak Murzyn z Katangi @emulatorsiersci, który po całości unieważnia Kożuszka, bo "Codziennie burza" przypomina mu Dańca.

• No, ja nic do niego nie mam. Może tylko brakło mi: dlatego wg Koszuszka Wąs tak powiedział? Jak to się wpisuje w politykę zagraniczną? Wiadomo, że nie dokopał EU, dlatego, że lubi kopać. Gdyby USA mogły przeprowadzić swoje działania na UA po cichu, to by nie kopali EU. Wkładają kij w mrowisko, jadą patykiem po prętach klatki w jakimś celu. Tu analiza by się przydała.

Bo, że 2 i 2 jest 4 to raczej wiemy.

• To teraz się zacznie.

"Sąd Okręgowy w Warszawie wydał przełomowy wyrok w sprawie przedsiębiorców poszkodowanych przez pandemiczne restrykcje. Skarb Państwa został zobowiązany do wypłaty odszkodowań firmom, które poniosły straty w wyniku lockdownu - podaje "Gazeta Wyborcza"."

• edytowano 17 February

A firmy, które zyskały w wyniku lockdownu zwrócą nadmiarowe zyski?

• Ale zaznaczył, że pieniądze mają iść z prywatnych majątków pis-menów? Bez tego to żaden wyrok, a i Sąd Apelacyjny w Warszawie uwali.

• Zawsze mówiłem w czasie pandemii: ani grosza złodziejom w ramach tzw. tarczy. Skoro nie mają pieniędzy na prowadzenie działalności gospodarczej to po co ją prowadzą? Dla samego prowadzenia, czyli okradania pracowników i państwa?
    Skoro tak się bawimy przed sądami, to proszę zwrócić do budżetu państwa co najmniej 200 mld zł z odsetkami. I gra gitara.

• 'Róbmy wiralowe refreny' bo z tego powstaną wiralowe rolki, a one dadzą zasięgi.
    Modus operandi współczesnych 'muzyków'. To powoduje degradację muzyki poza niszami.

• @Przemko powiedział(a):
    To teraz się zacznie.

"Sąd Okręgowy w Warszawie wydał przełomowy wyrok w sprawie przedsiębiorców poszkodowanych przez pandemiczne restrykcje. Skarb Państwa został zobowiązany do wypłaty odszkodowań firmom, które poniosły straty w wyniku lockdownu - podaje "Gazeta Wyborcza"."

Zapomnieli napisać, że restrykcje zostały uznane za bezprawne. Bo wymagały ustawy, a poszły rozporządzeniami.

• @Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jaka panika?

Gugiel twierdzi, że to jakiś bublicysta i przy nim wyskoczyły zdjęcia takich ałtorytetów jak, cytuję: "Jacek Bartosiak, Piotr Zychowicz, Jaroslaw Wolski".

Przemko, spoko.

Traktuję ich jak gazety, gazet i dziennikarzy już nie ma, w sensie one są puste treściowo, a ci ludzie coś tam czytają innego niż sami siebie nawzajem, czytają w obcych językach, czytają think tanki, robią to co powinni robić dziennikarze.

Tak jak z niusem o pałacu Orbana z węgierskiej wersji OKO press. 10% prawdy a ty forumowiczu sam pozbądź się z tego reszty GWna.

• @robert.gorgon powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Jaka panika?

Przemko, spoko.

Tak jak z niusem o pałacu Orbana z węgierskiej wersji OKO press. 10% prawdy a ty forumowiczu sam pozbądź się z tego reszty GWna.

Tzn. co tam było nieprawdą?

• Rozumiecie coś z tego ?

https://x.com/KidaOskar/status/1891752729954939052
    Krystyna Pawłowicz@KrystPawlowicz
    "@AndrzejDuda ustawę BUDŻETOWĄ na 2025 PODPISAŁ,ale…
    NIE ZASKARŻYŁ ŻADNYCH jej przepisów do TK w tr.kontroli następczej.
    POZBAWIENIE sędziów TK wynagrodzeń w 2025 r nie wzbudziło jego zastrzeżeń."

• A to pojednawcza postawa pana prezydenta jest nowym odkryciem? To nowe, że chce łączyć a nie dzielić?

• Człowień może wyjść z Unii Wolności, ale Unia Wolności z człowienia nie wyjdzie nigdy.

I to jest właśnie przypadek Prezydenta Judy.

• edytowano 18 February

Analogicznie zachowują się wierzchołkowe organa epidaiskopalne, których niektórzy koryfeusze nawołują obecnie do.....pojednania narodowego zwaśnionych stron. Także tak.

• Jest na czym i z kim budować mosty. Prawilny kurs.

• edytowano 18 February

@Przemko powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):

Tzn. co tam było nieprawdą?

Nie wiem, sprawdzanie stron w języku węgierskim nie należy do rzeczy łatwych a warunkiem koniecznym do prowadzenia pogłębionej i uczciwej dyskusji byłoby przeczytanie obszernego artykułu na wzmiankowany temat w źródłach zaprzyjaźnionych z FIDESZ-em. W materii, w której nie orientujemy się zupełnie, każdy niuans może mieć znaczenie fundamentalne. To zupełnie tak, jakbyśmy zachwycali się liczbą skazanych polityków opozycji w sprawie Funduszu Sprawiedliwości, w sytuacji gdy nie wszyscy rozumieją (wciąż jeszcze) istotną różnicę między skazaniem i aresztowaniem.

Na temat autora artykulu znalazłem tylko to: https://x.com/alparkato Jak wcześniej pisałem, jest on oczywiście związany z "opozycją demokrartyczną". Można domniemywać że jest również wrogiem Orbana.

Polemiki dostępnej, jak mniemam, wyłącznie w języku węgierskim nie udało mi się znaleźć.

• Czyli jakbyśmy jako Węgrzy snuli teorie o Kaczyńskim na podstawie publikacji w Gazecie Wyborczej a o Trumpie na podstawie New York Times.

• Łotry, ukrywają się za barierą językową!!!

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Łotry, ukrywają się za barierą językową!!!

I nie dziwota że źle o nich mówią na Jamajce, o nas zresztą tak samo.

• @robert.gorgon powiedział(a):

@Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Łotry, ukrywają się za barierą językową!!!

I nie dziwota że źle o nich mówią na Jamajce, o nas zresztą tak samo.

a co pisze prasa w Gabonie?

• edytowano 18 February

Kumpel Trzaskowskiego podejrzany o udział w planowaniu zbrodni na D.Trumpa.

• edytowano 19 February

Dziś (środa, 19 lutego, o godz. 18) promocja nowej książki ks. Roberta Skrzypczaka, pt. "Nadchodzą barbarzyńcy". Warszawa, CPF Foksal 3/5, wstęp wolny. Może będę.

• Zgrabne.

• Tyle zgrabne, co nieprawdziwe. Bez ogromnej pomocy dla Ukrainy ta padłaby już dawno. Oczywiście w drugą stronę jest pytanie, ile Rosja pociągnęłaby bez cichego wsparcia Chin.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Tyle zgrabne, co nieprawdziwe. Bez ogromnej pomocy dla Ukrainy ta padłaby już dawno. Oczywiście w drugą stronę jest pytanie, ile Rosja pociągnęłaby bez cichego wsparcia Chin.

Chyba 'Cichego wsparcia państw Zachodu' chciał kolega napisać? bo Chiny i Indie wspierały, choć się nie chwaliły ani nie wypierały, to już firmy z umownego "Zachodu'... Napiszę ponownie, to wygląda, że traktują to jak kolejną wojnę w dalekich koloniach, na której można dobrze zarobić.

• Kolega o złożach litu za ochronę?

• @christoph powiedział(a):
    Kolega o złożach litu za ochronę?

Nie, o elektronice, starych tankowcach, brylantach, używaniem krajów pośredniczących, kupowanie węglowodorów, itp. Teraz dochodzą informacje, o pojawieniu się niemieckich firm w Doniecku i Ługańsku (oczywiście nie bezpośrednio) co by należało zweryfikować. Firmy ze 'starej Unii' na potęgę kolaborowały z ruskimi po roku 2022!

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.