ms.wygnaniec napisal(a): druga to Łydka Grubasa jest też autorem wiekopomnego dzieła 'Gdzie jest Krzyż' więc sugeruję roztropniej dobierać sobie potencjalnych sojuszników.
No właśnie - to ja wrzuciłem Łydkę i ich "gender". Czemu? Raz że fajna:) a dwa, że skoro oni się z tego nabijają to znaczy klimat jest po naszej stronie.
Któryś z kolegów (a już wiem - Zjadacz) na Rebelyi słusznie powiedział o "artystach": "oni zawsze wiedzą jaka jest mądrość etapu."
I to jest święta prawda - i tego nie zmienimy. To takie środowisko po prostu. Tworzyć klimat (z wyśmiewaniem lewactwa się udało), nie przywiązywać się do nazwisk.
Łydka Grubasa ma jeden niezły utwór "Gender". Reszta to jakaś mieszanina poglądowa. Ale dobrze grają, mogliby nawet nie podkładać tekstów. Mała cytata z "Gender". Nie bić! To nie ja, to oni. "Choćbyś prącie wsadził w bęben, nie zrozumiesz co to gender" - - i w tem otto stylu dalej i dalej...
"Swój udział teraz potwierdziła Maryla Rodowicz, której Złoty Jubileusz ma być jednym z głównych punktów festiwalu. Wiadomo jednak, że na scenie zabraknie Kayah, która tego dnia ma zaplanowany koncert z Goranem Bregoviciem.
Czy w kulturze gdziekolwiek i kiedykolwiek był wolny rynek? Możemy, moim zdaniem, co najwyżej mówić o konkurencji różnych mecenatów oraz o konkurencji artystów o wsparcie mecenasów. Wolny rynek, w pewnym zakresie, ale też mocno zdeformowanym ideologicznym mecenatem, funkcjonuje w rozrywce.
Nie zapominajmy, że to lekka muza czy jak mawiał Kydryński - muzyka łatwa, lekka i przyjemna. Można ją lubić lub nie, ale trzeba przyznać, że Maryla głos ma nadal potężny i... przynajmniej nie fałszuje. No i dorobek ma też niebywały. Obronię ją trochę. Uważam że bardzo szanowała swoich słuchaczy. Jej występy zawsze były małymi teatrzykami. Zaczynała, gdy mało kto myślał o tworzeniu teledysków, a ona swym strojem (i nie tylko) zawsze nawiązywała do treści wykonywanych piosenek. A na zdjęciu z Fidelem jest naprawdę piękna. Szkoda że człowiek starzeje się
[-(
Jak ona to odegrała...
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Komentarz
Czemu? Raz że fajna:) a dwa, że skoro oni się z tego nabijają to znaczy klimat jest po naszej stronie.
Któryś z kolegów (a już wiem - Zjadacz) na Rebelyi słusznie powiedział o "artystach": "oni zawsze wiedzą jaka jest mądrość etapu."
I to jest święta prawda - i tego nie zmienimy. To takie środowisko po prostu.
Tworzyć klimat (z wyśmiewaniem lewactwa się udało), nie przywiązywać się do nazwisk.
Mała cytata z "Gender". Nie bić! To nie ja, to oni. "Choćbyś prącie wsadził w bęben, nie zrozumiesz co to gender" - - i w tem otto stylu dalej i dalej...
fajnie śpiewa!
choć mały problem, bo po francusku
jednakowoż
spełnia większość postulatów piosenkotwórczych sformułowanych przez Hemara
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
"Swój udział teraz potwierdziła Maryla Rodowicz, której Złoty Jubileusz ma być jednym z głównych punktów festiwalu. Wiadomo jednak, że na scenie zabraknie Kayah, która tego dnia ma zaplanowany koncert z Goranem Bregoviciem.
Czytaj więcej na http://muzyka.interia.pl/wiadomosci/news-festiwal-w-opolu-maryla-rodowicz-jednak-wystapi,nId,2415884"
każda Polka głosuje na Olka
Andrzej Rosiewicz jak pamiętam stał przy Solidarności.
I wygląda(ł) tak (uśmiech):
I jego 'Sejm Song' (2011)
A tam dalej w playerze: 'Bronej jak skowronek'
Można ją lubić lub nie, ale trzeba przyznać, że Maryla głos ma nadal potężny i... przynajmniej nie fałszuje. No i dorobek ma też niebywały. Obronię ją trochę. Uważam że bardzo szanowała swoich słuchaczy. Jej występy zawsze były małymi teatrzykami. Zaczynała, gdy mało kto myślał o tworzeniu teledysków, a ona swym strojem (i nie tylko) zawsze nawiązywała do treści wykonywanych piosenek.
A na zdjęciu z Fidelem jest naprawdę piękna.
Szkoda że człowiek starzeje się
[-(
Jak ona to odegrała...
*
http://www.nto.pl/nto-tv/gosc-nto/a/i-polonijny-festiwal-piosenki-juz-w-lipcu-w-opolu,12173152/
No wiadomo, Stary Belfer lubi sobie powklejać, poprzypominać....
Mimo, ze fotograf jak widac dobry.
Piekna to byla Audrey Hepburn.
I calkiem mozliwe, ze Anna Dymna.
*