Prezydent Donald Trump w Polsce
Już leci do W-wy. Pogoda niezbyt, ale nad chmurami świeci Słońce. Zakładam wątasa, żeby tą wizytą nie wydłużać puchnącego wunteksu o aktualnościach.
0
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.
Komentarz
Hegemon jeszcze niekrwawy przybywa do Warszawy!
moze to ich rakieta balistyczna przeciw Kimom?
tzn. Wałęsa
ciekawi mnie co o nim PUTOS powie
PAD mówi że wizyta POTUS może mieć wymiar historyczny. Co ma na myśli? Puśćcie wodze fantazji ....
Wiemy o bezpieczeństwie energetycznym, o Trójmorzu, o wojskach USA w Polsce...co jeszcze?
Jutro konferencja MONu, może być przełom, a może też dostaniemy tylko obietnice w zamian za worki ze złotówkami.
Tak sobie wszystko porównuję...
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Szwajcarzy piszą i historycznej wizycie, o tłumach oczekujących w nocy na przejazd POTUSA, i o ciepłym i spodziewanym przyjęciu w odróżnieniu od niewiadomego klimatu na G-20. mowa o Międzymorzu i konkretnych rozmowach o polityce energetycznej i rozbudowie kontaktów handlowych
aha i tweet jak do mamusi
Getting ready to leave for Poland, after which I will travel to Germany for the G-20. Will be back on Saturday.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 5. Juli 2017
Tak.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Na spotkanie z Putinem nie pojechałabym nawet za dopłatą przewyższającą koszty przejazdu.
*
Owszem, biedny, ale dwie sprawy. Po pierwsze - miejmy nadzieję że Pan Bóg mu w niebie wynagrodzi bycie przyzwoitym. A w tym kraju i w tym towarzystwie to bohaterstwo, za które zapłacił życiem.
Z drugiej strony - chyba nasza wierchuszka na dobre zapomniała z kim ma do czynienia. To częste u ludzi przyzwoitych - niby rozumieją, niby wiedzą, ale jak przyjdzie co do czego, to zakładają przyzwoitość (a co najmniej nie doceniają ich nikczemności) u wrogów którzy po wielekroć udowadniali że nie mają zasad.
Nie wiem jak można było pozwolić głowie państwa na latanie ruskimi samolotami remontowanymi w Rosji w naszej sytuacji politycznej - to wręcz proszenie się o kłopoty. Nie wiem jak można było dać się wsadzić do jednego samolotu w takim składzie. A obecnie nadal - mimo Smoleńska - lata się jednym samolotem, np Duda i Macierewicz.
No i radoście w kilka miesięcy prezydentowi strzela opona i ledwo uchodzi z życiem, minister obrony i premier mająwypadki samochodowe - i chyba wszystkim się wydaje że "wypadki chodzą po ludziach". Oj tam oj tam.
BTW nie dalej jak dziś słuchałem kazania pewnego księdza który przywoływał słowa Jezusa: "Oto Ja was posyłam jak owce między wilki. Bądźcie więc roztropni jak węże, a nieskazitelni jak gołębie! "
Fragmentem kazania była słuszna uwaga, że my - chrześcijanie, zdaje sie zbiorowo zapomnieliśmy połowę nauki Jezusa w tym zdaniu i pamiętamy jedynie "bądźcie nieskazitelni jak gołębie". A mamy pamiętać także by być roztropni (w innym tłumaczeniu: przebiegli) i że jesteśmy jak owce między wilkami.
i muszę powiedzieć, że wolę styl naszej Pierwszej Damy
brak plastiku, brak sztucznej twarzy, sztucznych brwi, rzęs itd., naturalna, tradycyjna elegancja prawdziwej damy, która akceptuje upływ czasu, bo zmiany tylko dodają jej szlachetności i stopniowo uwydatniają wewnętrzne piękno
Wyborcza kiedyś dała bana na wszystko co związane z Korwinem i UPR. Słusznie uznając, że są to pomijalne zjawiska, ale irytujące. Nie było więc nic, jakby nie było w Polsce, ani Korwina, ani UPR. Słuszna to była koncepcja (w tamtym momencie).
Wyłączcie telewizor, zdefiniujcie sobie internety tak, żeby nie docierał do was syf. Nie zamęczajcie się. Wcale nie musimy wiedzieć co ta druga strona myśli, pisze, gada, knuje. Na dzień dzisiejszy są pomijalni.
W tym sensie sa b. szkodliwe i nalezy sie nimi przejmowac
Mało geszefciarstwa, dużo manifestu ideowego w klimacie jakby je redagowali co zacniejsi fforumkowicze.