Skip to content

Prezydent Donald Trump w Polsce

245

Komentarz

• edytowano July 2017
    Facebooki twierdzo, że w przemówieniu palce maczał prof. Chodakiewicz.
    Edit:
    Do nazw własnych człowiek tak się przyzwyczaja, że zapomina często, skąd one się wzięły, do czego się donoszą. Jesuralem Avenues jako symbol walki do końca. Majstersztyk!
  • Chiba jednak czeba Potusa docenić. Mógłby tylko imię i inicjały zmienić.
  • los napisal(a):
    Chiba jednak czeba Potusa docenić. Mógłby tylko imię i inicjały zmienić.
    Nawet to ma swoje zalety. Warto pomyśleć, co czuł Schetyna, gdy tłum skandował "Donald, Donald..." ;)
  • Powstanie Warszawskie - symbolem obrony cywilizacji zachodniej przed barbarzyńcami!
    Polska - gwarantem tej obrony również i dziś.
    Polska i Ameryka chcą Boga. Św. JPII i R.Reagan - naszymi bohaterami.
    Pięknie.
    Czekałam kiedy wspomni o walce Wałęsy.... Dzięki Bogu - nie wspomniał :-)
    W sumie - hołd oddany polskim wartościom i duchowi polskiego narodu.
    Z pewnością było to historyczne przemówienie.
  • Pigwa napisal(a):
    los napisal(a):
    Chiba jednak czeba Potusa docenić. Mógłby tylko imię i inicjały zmienić.
    Nawet to ma swoje zalety. Warto pomyśleć, co czuł Schetyna, gdy tłum skandował "Donald, Donald..." ;)
    miodzio:))))
  • Mania napisal(a):
    Powstanie Warszawskie - symbolem obrony cywilizacji zachodniej przed barbarzyńcami!
    Polska - gwarantem tej obrony również i dziś.
    Polska i Ameryka chcą Boga. Św. JPII i R.Reagan - naszymi bohaterami.
    Pięknie.
    Czekałam kiedy wspomni o walce Wałęsy.... Dzięki Bogu - nie wspomniał :-)
    W sumie - hołd oddany polskim wartościom i duchowi polskiego narodu.
    Z pewnością było to historyczne przemówienie.
    Bolek tez z pewnoscio na to czekal.
    nie zrobil mu Donald dnia;)
  • DMC napisal(a):
    Nie śledzę dokładnie, zatem obiecał coś nam Donald, bo jak na razie to Polska obiecuje worki z pieniędzmi za gaz i uzbrojenie.
    nie potrzeba Polsce 5 dolarów jałmużny

liczy się tylko uczciwe traktowanie jako ważnego sprzymierzeńca we wspólnej grze
  • KAnia napisal(a):
    DMC napisal(a):
    Nie śledzę dokładnie, zatem obiecał coś nam Donald, bo jak na razie to Polska obiecuje worki z pieniędzmi za gaz i uzbrojenie.

liczy się tylko uczciwe traktowanie jako ważnego sprzymierzeńca we wspólnej grze
    Aha, tylko, że polityka to nie zabawa w berka wśród 12-letnich pensjonarek.
  • Te worki pieniędzy za gaz to połowa tego co płacimy ruskim. Uzbrojenie też ma pewien związek z ruskimi ale nie podejmuję się wysiłku tłumaczenia jaki.
  • Przemko napisal(a):
    Te worki pieniędzy za gaz to połowa tego co płacimy ruskim. Uzbrojenie też ma pewien związek z ruskimi ale nie podejmuję się wysiłku tłumaczenia jaki.
    Owszem, tylko, że nie dostajemy tego za grosze, jak choćby Izrael, a to na nas spoczywa trzymanie całej fanki wschodniej Europy. Dobrze, że chociaż wspomniał Trump o art. 5.

Gazu nie musimy brać od USA, można zawierać kontrakty na Bliskim Wsch., więc też nam łaski nie robią.
  • Mnie też zaskoczył na plus. Dostał dobry tekst przemówienia, ale widać było że treść sobie dobrze przyswoił.
    No i zaskoczyły mnie mimo wszystko tłumy. Zwożone-nie zwożone, widziałem wokół siebie ludzi, którzy wiedzą po co tam przyjechali.
    Tak w ogóle miało mnie nie być, bo jestem w długiej delegacji, ale dokładnie w jej połowie musiałem się stawić w Wawie na odbiór projektu. Akurat w dzień przylotu POTUS-a.
  • Trump: Polska - źródłem nadziei dla świata.
    Tusk: Polskość to nienormalność.
  • Dwa Donaldy - dwa światy ;)
    Kradnę.
  • Kłerde, kiedyś się bałem, że to faktycznie gość od Putina, a teraz MAGA hata nie mogę znaleźć w rozmiarze 62cm.
  • POTUS: "Poland is the geographic heart of Europe. In the Polish people, we see the soul of Europe...Your spirit is strong."
  • POTUS on Poland's history: "In those dark days, you have lost your land, but you never lost your pride."
  • A o co chodzi z tą szybą przed mównicą? Czy to takie zabezpieczenie anti-snajper?
  • Ta przemowa była warta miliony dolarów wydanych na agencję PR i procesy sądowe o odkłamywanie historii.
  • kulawy_greg napisal(a):
    A o co chodzi z tą szybą przed mównicą? Czy to takie zabezpieczenie anti-snajper?
    Tak
  • Co to jest ta MAGA?
  • Make America Great Again?
  • DMC napisal(a):
    KAnia napisal(a):
    DMC napisal(a):

Aha, tylko, że polityka to nie zabawa w berka wśród 12-letnich pensjonarek.

Zawsze przecież można kupić gaz i uzbrojenie od Rosji wielokrotnie przepłacając - c'nie?
  • marniok napisal(a):
    Co to jest ta MAGA?
    image
  • edytowano July 2017
    No to czas na MPGA
  • DMCDMC
    edytowano July 2017
    .
  • Noji nieodwołany minister znowu zdał egzamin
    ;))

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• na koniec pikniku - stoję w kolejce po grochówkę :)
  • edytowano July 2017
    marniok napisal(a):
    No to czas na MPGA
    image
    image
  • Obejrzałem przemówienie PDT online na BBC 4 siedząc w kawiarni Nero i popijając kapuczino :)
    Potem chwilę pogaliśmy sobie ja i Brzost.

Wracam autokarem (razem z nami poseł Polaczek) i czytam Twittera.
    :)
    Serce rośnie, duma rozpiera!
  • edytowano July 2017
    romeck napisal(a):
    Obejrzałem przemówienie PDT online na BBC 4 siedząc w kawiarni Nero i popijając kapuczino :)
    Potem chwilę pogaliśmy sobie ja i Brzost.

Wracam autokarem (razem z nami poseł Polaczek) i czytam Twittera.
    :)
    Serce rośnie, duma rozpiera!
    Po grochówce? W autokarze?
    ;))

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.