Facebooki twierdzo, że w przemówieniu palce maczał prof. Chodakiewicz. Edit: Do nazw własnych człowiek tak się przyzwyczaja, że zapomina często, skąd one się wzięły, do czego się donoszą. Jesuralem Avenues jako symbol walki do końca. Majstersztyk!
Powstanie Warszawskie - symbolem obrony cywilizacji zachodniej przed barbarzyńcami! Polska - gwarantem tej obrony również i dziś. Polska i Ameryka chcą Boga. Św. JPII i R.Reagan - naszymi bohaterami. Pięknie. Czekałam kiedy wspomni o walce Wałęsy.... Dzięki Bogu - nie wspomniał :-) W sumie - hołd oddany polskim wartościom i duchowi polskiego narodu. Z pewnością było to historyczne przemówienie.
Mania napisal(a): Powstanie Warszawskie - symbolem obrony cywilizacji zachodniej przed barbarzyńcami! Polska - gwarantem tej obrony również i dziś. Polska i Ameryka chcą Boga. Św. JPII i R.Reagan - naszymi bohaterami. Pięknie. Czekałam kiedy wspomni o walce Wałęsy.... Dzięki Bogu - nie wspomniał :-) W sumie - hołd oddany polskim wartościom i duchowi polskiego narodu. Z pewnością było to historyczne przemówienie.
Bolek tez z pewnoscio na to czekal. nie zrobil mu Donald dnia;)
Przemko napisal(a): Te worki pieniędzy za gaz to połowa tego co płacimy ruskim. Uzbrojenie też ma pewien związek z ruskimi ale nie podejmuję się wysiłku tłumaczenia jaki.
Owszem, tylko, że nie dostajemy tego za grosze, jak choćby Izrael, a to na nas spoczywa trzymanie całej fanki wschodniej Europy. Dobrze, że chociaż wspomniał Trump o art. 5.
Gazu nie musimy brać od USA, można zawierać kontrakty na Bliskim Wsch., więc też nam łaski nie robią.
Mnie też zaskoczył na plus. Dostał dobry tekst przemówienia, ale widać było że treść sobie dobrze przyswoił. No i zaskoczyły mnie mimo wszystko tłumy. Zwożone-nie zwożone, widziałem wokół siebie ludzi, którzy wiedzą po co tam przyjechali. Tak w ogóle miało mnie nie być, bo jestem w długiej delegacji, ale dokładnie w jej połowie musiałem się stawić w Wawie na odbiór projektu. Akurat w dzień przylotu POTUS-a.
Komentarz
Edit:
Do nazw własnych człowiek tak się przyzwyczaja, że zapomina często, skąd one się wzięły, do czego się donoszą. Jesuralem Avenues jako symbol walki do końca. Majstersztyk!
Polska - gwarantem tej obrony również i dziś.
Polska i Ameryka chcą Boga. Św. JPII i R.Reagan - naszymi bohaterami.
Pięknie.
Czekałam kiedy wspomni o walce Wałęsy.... Dzięki Bogu - nie wspomniał :-)
W sumie - hołd oddany polskim wartościom i duchowi polskiego narodu.
Z pewnością było to historyczne przemówienie.
nie zrobil mu Donald dnia;)
liczy się tylko uczciwe traktowanie jako ważnego sprzymierzeńca we wspólnej grze
Gazu nie musimy brać od USA, można zawierać kontrakty na Bliskim Wsch., więc też nam łaski nie robią.
No i zaskoczyły mnie mimo wszystko tłumy. Zwożone-nie zwożone, widziałem wokół siebie ludzi, którzy wiedzą po co tam przyjechali.
Tak w ogóle miało mnie nie być, bo jestem w długiej delegacji, ale dokładnie w jej połowie musiałem się stawić w Wawie na odbiór projektu. Akurat w dzień przylotu POTUS-a.
Tusk: Polskość to nienormalność.
Kradnę.
Zawsze przecież można kupić gaz i uzbrojenie od Rosji wielokrotnie przepłacając - c'nie?
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Potem chwilę pogaliśmy sobie ja i Brzost.
Wracam autokarem (razem z nami poseł Polaczek) i czytam Twittera.
Serce rośnie, duma rozpiera!
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia