Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1587588590592593714

Komentarz

• Tak im strasznie zależy na wygranej PiS?

• @los powiedział(a):
    Tak im strasznie zależy na wygranej PiS?

W końcu kraj Goethego.

• @los powiedział(a):
    Tak im strasznie zależy na wygranej PiS?

Natury nie oszukasz.

• edytowano September 2023

Natury nie oszukasz.

jak to? oni nie lubić PiSu

• @janosik powiedział(a):

jak to? oni nie lubić PiSu

No właśnie, dlatego nie mogą przepuścić okazji żeby nie przeczołgać podludzi. A że wbrew własnemu interesowi.... natury nie oszukasz.

• Zizu jak zwykle długo składa się do skoku:

W niedługim czasie ujawnię prawdziwe afery korupcyjne, których skala jest dużo większa, w okresie rządów PO, zamiecione sprawy pod dywan związane z procederem wizowym – powiedział minister sprawiedliwości, prokurator generalny Zbigniew Ziobro.

• I już dementi:

Według Radia ZET Piotr Wawrzyk nie jest i nie był w stanie zagrażającym życiu. W czwartek wieczorem przyjęto go na szpitalny oddział "z zadrapaniami na nadgarstkach". W szpitalu mieli go odwiedzić w piątek policjanci i agenci Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego.

• Banujemy AtaNaziego czy trochę się jeszcze sadystycznie pobawimy?

• I w końcu dobre wieści:
    Według nieoficjalnych doniesień lider Czeczenii Ramzan Kadyrow znajduje się w śpiączce. Przedstawiciel ukraińskiego wywiadu wojskowego Andrij Jusow poinformował, że stan zdrowia Kadyrowa się pogorszył. Jest w krytycznym stanie. Znajdował się w moskiewskim szpitalu, po czym przywieziono go z powrotem. Kadyrow choruje już od kilku miesięcy.

@los powiedział(a):
    Banujemy AtaNaziego czy trochę się jeszcze sadystycznie pobawimy?

Nie mam siły go czytać...

Ale przy okazji sprawdziłem sobie historię flagi Albanii i dwugłowego orła.

Uff, nic wspólnego z Moskowią.
    Przynajmniej przypomniałem sobie historię Bizancjum (w temacie orła) i mitu rzymskiego o Janusie.
    Tyle dobrego :)

• Imigrant dobry, imigrant zły. To że źle myślą o drugim elektoracie źle to jasne, ale o swoim?

https://www.onet.pl/
    informacje/onetwiadomosci/nielegalni-imigranci-dostali-legalne-wizy- ujawniamy-rozmowe-z-posrednikiem/rdql3l7,79cfc278

Jak zamykają drzwi, to otwierają płatne okno:)

/admin romeck: pociąłem link tylko

• Chyba już czas.

• Ciach! Proszę nie dziękować.

• @los powiedział(a):
    Ciach! Proszę nie dziękować.

Dziękuję.

• Tak mnie najszło w kontekście tz afery wizowej, do Polski imigranci przyjeżdżają do pracy, a do 'starej Unii' po zasiłki.
    Tak, że tak...

Historia zmumifikowanych ciał nieludzkich z Meksyku się rozwija, poniżej link z badań, ale po hiszpańsku.

Hmmmm ...

• Co do mumii ufoludka z Meksyku.

Niech zostanie zrobione z chociaż 10 % badań, jakie wykonano na Całunie, albo 25 % - to się na serio zainteresuję.
    Na razie to jakiś żart (w sensie: wytłumaczenie co to jest, jeśli jest autentyczne).

Jeśli to coś serio i "nie z tej ziemi", to winna powstać nowa nauka na wzór całunologii (syndologia).

• Podobno Deloitte Audyt dostało na 3 lata bana na działalność w Polsce, w związku z aferą GetBack.

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

Ale nie powstał. I to jest pewien problem z PiS/Glińskim. Miał na wykreowanie swojego filmu jakiś czas.
    Powinna być scena, jak ma wizję, że zza zakręta wyjeżdża T 14 Armata, pełna exstaza, rzucanie kwiatów pod gąsienice, czerwone proporce powiewają, a potem cały aktywizm zostaje przeruchany przez batalion zmechanizowany. I na obliczu Antoniny maluje się anielskie szczeście. A potem przebudzenie w spętanej kaczyzmem Polsce.

To ty?

Atak Butki

• @pantelej powiedział(a):
    Atak Butki

"Film niedostępny". Co w nim było?

@trep powiedział(a):
    Tak, ZDF był wśród sponsorów filmu:

Nowe logo platformy to tu
    https://images.app.goo.gl/SzkDqgTd4ijhifTGA

A co to jest za znaczek po prawym łokciem AH?

Edit. poprawiłem link do logo

• @Tomek powiedział(a):

"Film niedostępny". Co w nim było?

• @MiejSen powiedział(a):

Pan Aleksander Ford to bodaj najczarniejcza karta polskiego kina, którą można by sfilmować pokazując co się dzieje, kiedy młodzi ambitni dostają nagle władzę. Znałem uszczypliwości wobec niego z Pieknych Dwudziestoletnich, a niedawno dowiedziałem się, że to facet, który, kiedy Startowcy doszli do władzy po wojnie, złamał rachu ciachu karierę reżysera niezależnego Jerzego Gabryelskiego (jest o tym na wiki, więc to nie tajemnica), który promował "Czarnymi Diamentami" (najdłużej pułkownikowany film) spółdzielczość jako świadomą, choć nie łatwą drogę między kapitalizmem, a komunizmem.

nie oceniam człowieka, politruk, był zły. Ale Krzyżacy się bronią, chociaż mają dekoracje jak ze szkolnego przedstawienia,

• Piszę o generacji Hańby, z której Pani Agnieszka sie wywodzi i o ich miejscu w świadomości narodowej.
    Niezgodę na obecność takich postaci wyrazili kibice Śląska Wrocław na wykładzie Baumana.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.