Skip to content

Wątek o Rosji

1404143454666

Komentarz

• edytowano August 2023

Świecił, nawet jakąś płytę główną do tego wprowadzili na rynek, słabo ale świecił. Oni nie mają gdzie tego produkować, z powodu że sankcje, produkował im to TSMC na Tajwanie.

• Rosstat: w pierwszej połowie 2023 roku 38% Rosjan miało dochody poniżej 27 tysięcy rubli miesięcznie.

Nawet 27 tys. to całkowita bieda. A 38% Rosjan ma mniej.

• Bardzo istotny podcast Andromedy:

Ojciec poszedł ginąc w Czeczenii ale zdążył spłodzić syna, syn poszedł ginąc w Ukrainie ale już nikogo nie zdążył spłodzić.
    To jest ta perspektywa.

• Mignęły mi już ze 3 takie historie, niesamowity kraj. Ta szczególna bo ani ojciec nie widział syna ani syn ojca.

• "Rosyjskie media podają, że firma Adidas wraca na rynek rosyjski, a 25 listopada rozpocznie się sprzedaż jej produktów na terytorium Rosji. Dostawy hurtowe będą realizowane na terenie Zjednoczonych Emiratów Arabskich we współpracy z niemieckim biurem Adidasa."

• edytowano November 2023

** adihit

• Imię zobowiązuje.

• Kremlinka opisała problemy z jajkami kurzymi w rosji i zażartowali, że Indie mogą wdrożyć program 'Jaja za ropę'

• "No cóż, po prostu nagranie za nagraniem! Putin i jego gang obiecali powrót Rosji do „wielkiej przeszłości” i wygląda na to, że już to nastąpiło – wskaźnik urodzeń w Federacji Rosyjskiej spadł do najniższego poziomu od ponad 200 lat."

• Mówcie co chcecie ale wygląda jak by naprawdę Pan Bóg się na nich uwziął, bardzo dużo takich anomalii zwłaszcza pogodowych spotyka Rosję w ostatnich 2 latach.

"To po prostu niesamowite - w Rosji pogoda jest dwa, a nawet trzy razy chłodniejsza niż u sąsiadów znajdujących się na prawie tej samej szerokości geograficznej.

Wydaje się, że przyroda włącza się do walki z reżimem Putina i stopniowo zamraża pozostałości sowieckiej infrastruktury, która popadała w ruinę, ale nie została wymieniona na skutek kradzieży i przygotowań do wojny."

• @trep powiedział(a):
    Ciekawe, co to znaczy "pogoda dwa a nawet trzy razy chłodniejsza". Ile to jest jeden raz chłodniejsza?

-30 albo -20 zamiast -10?

• edytowano January 2024

A jak zastosować skalę Farhenheita? Albo Kelvina?

• To proporcje będą inne ;)

• "W Rosji zaczęto sprzedawać benzynę na raty. Usługę taką uruchomiła jedna z rosyjskich sieci stacji benzynowych. W momencie tankowania klient musi zapłacić tylko 25% kosztu, resztę w trzech równych ratach co dwa tygodnie."

• "Po prawosławnym Bożym Narodzeniu rosyjskie Ministerstwo Spraw Wewnętrznych po raz kolejny opublikowało przybliżoną liczbę uczestników świątecznych nabożeństw, co nieoczekiwanie wywołało gorącą dyskusję w sieciach społecznościowych. Okazało się, że wzięło w nich udział zaledwie 1,4 miliona obywateli – dokładnie 1 proc. populacji Rosji."

https://belsat.eu/pl/news/24-01-2024-jeden-procent-prawoslawnych-czy-rosje-mozna-jeszcze-uznac-za-kraj-wierzacy

• loslos
    edytowano January 2024

Jeszcze? Moskale są ateistami od stu lat. Pierwszą religią w Moskowii jest islam, było o tym.

• edytowano January 2024

Pojawiają się obecnie różne wrzutki o inwigilowaniu przez FBI katolików w USA, co jest tzw. półprawdą, gdyż FBI a także DEA, ATF, NSA etc. z zasady w jakiejś formie inwigilują wszystkich.

Czy słyszał ktoś o inwigilowaniu katolików w Rosji? Polskie media prawdziwieprawicowe o tym milczą, zatem pewnie katolicyzm w Rosji kwitnie.

• @MarianoX powiedział(a):
    Pojawiają się obecnie różne wrzutki o inwigilowaniu przez FBI katolików w USA, co jest tzw. półprawdą, gdyż FBI a także DEA, ATF, NSA etc. z zasady w jakiejś formie inwigilują wszystkich.

Czy słyszał ktoś o inwigilowaniu katolików w Rosji? Polskie media prawdziwieprawicowe o tym milczą, zatem pewnie katolicyzm w Rosji kwitnie.

Ja "wrzucałem" taką "wrzutkę" i był tam nawet cytowany przez konkresmena dokument a z nieco cycat.

• @trep powiedział(a):

Ja "wrzucałem" taką "wrzutkę" i był tam nawet cytowany przez konkresmena dokument a z nieco cycat.

Ja nie "piłem" akurat do kolegowego anonsu gdyż o takich działaniach kilkakrotnie słyszałem na AntyPCh24.

Są one niewątpliwe, ale tamtejsi "służbowi" inwigilują bardzo wiele osób z załozenia, a katolicy w USA to 1/4 populacji.

• Tu chodziło o tradycyjnych katolików (to może nie groźba ekstermizmu, ale ponadprzeciętna korelacja z prorosyjskimi sympatiami zapewne występuje) oraz katolików kupujących książki katolickie ;)

• Mój ulubieniec Igor Girkin dostał 4 lata łagru,

Jak to nie warto przeginać z entuzjazmem jednak.

• @7my powiedział(a):
    Mój ulubieniec Igor Girkin dostał 4 lata łagru,

Ciekawe co na to dawni znajomi.

• @los powiedział(a):
    To proporcje będą inne ;)

Mniej niż zero-absolutne! ;)

• @trep powiedział(a):
    A jak zastosować skalę Farhenheita? Albo Kelvina?

A po co nam jakieś skale?
    Język polski już dawno to ogarnął.
    .
    .
    image
    .
    .
    Wychodzi się za próg bierze się parę oddechów nosem zważając czy gluty zamarzają, robi się "Huuuuuuuu" notując intensywność pary wodnej w wydechu, na koniec strzyka się śliną na jakieś żelastwo, np. słupek od płotu obserwując jak daleko spłynie siłą grawitacji zanim zamarznie i dzięki tym naukowym eksperymentom mruczy się pod nosem adekwatną ocenę temperatury poczem się ucieka do ciepłej chałupy.

👣

🐾
    🐾

• @7my powiedział(a):
    Mój ulubieniec Igor Girkin dostał 4 lata łagru,

za zestrzelenie tego cywilnego samolotu nad Ukrainą?

• @KazioToJa powiedział(a):

Nie no, tym razem za niewinność. Podburzanie do ekstremizmu.

• @KazioToJa powiedział(a):

Za samolot dostał dożywocie, zaocznie. Teraz może pojechać na Ukrainę pracować gdzieś na zapleczu,raczej mu nie dadzą zginąć bo mówi to co wszyscy myślą, a Ukraińcy zaczną polowanie.

• Fajny reportaż o chińskich inwestycjach w Rosji, rabunkowej gospodarce, korupcji i życiu na prowincji

• Czyli co, Kitajce jednak podbili Syberię? I to bez jednego wystrzału.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.