Skip to content

Wybory 2025

1456810

Komentarz

• W tle jest całkiem spora aktywność Gadowskiego z kumplami po terenie. Oni są na prawdę aktywni.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    W tle jest całkiem spora aktywność Gadowskiego z kumplami po terenie. Oni są na prawdę aktywni.

A co Gadowski tam gada?

• @qiz powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):
    W tle jest całkiem spora aktywność Gadowskiego z kumplami po terenie. Oni są na prawdę aktywni.

A co Gadowski tam gada?

Środkiem pomiędzy Brązowym a PiS, ale nie wiem czy zawsze, czy na spotkaniach z których mam relacje.

@qiz powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

A co Gadowski tam gada?

Środkiem pomiędzy Brązowym a PiS, ale nie wiem czy zawsze, czy na spotkaniach z których mam relacje.

W internecie tak właśnie gada.

Aktywność w jakim kierunku? Bo od pewnego czasu mało go śledzę.

• Dokładnie to samo, co Jorge mówiła mi wczoraj (by phone) Zazula, która obgląda RAZa w Republice. Ma go dość.

• Kolejny z wielkim ego i te jego natrętne chwalenie się córką, no fajnie że osiąga sukcesy ale co za często to niezdrowo.

• @JORGE powiedział(a):

@Smok_Eustachy powiedział(a):

Mamy poważny rozłam w obozie na dwa stronnictwa.

Rozłam to jest największy w czaszce Ziemkiewicza. Coraz więcej ludzi nie może słuchać jego pierdolenia. Ostatnio nawet moja rodzicielka, które przeczytała jego wszystkie chyba książki, a ostatnio jakąś nową zamówiła, powiedziała mi, że ma go dość i anulowała zamówienie. Podawała argumenty klasyczne, pisane na tym forum, a go nie czyta przecież. Bo Rafała A. Ziemkiewicza odpięło kompletnie, wspiął się szczyt na którym siedzi już dawno Adam Michnik, tak w skrycie podziwiany przez Rafałka. Fajnie być w panteonie żałosnych cymbałów ?

I nie mogę, wprost nie mogę czytać kolejnego pierdolenia o nieudolności PiSu, który wbrew oczywistym ambicjom wielu polityków był w stanie wybrać kandydata spoza figur na szachownicy, z ogromną szansą na wygranie. Najbardziej Smoku zabetonowane głowy to macie wy. Ludzie zaczynają mieć was dość, przestają oglądać, słuchać, czytać.

Skąd się bierze zatem oglądalność wg Nielsena?

• edytowano 2 December

Że Ziemkiewicza oglądają ? Widzisz górkę, a zaraz zacznie się zjazd. On popracował solidnie, żeby być chyba najbardziej rozpoznawalna postacią po prawej stronie komentatorstwa, ale to właśnie się kończy (na efekty, jak ze wszystkim poczekajmy chwilę, podaję ci punkt zwrotny).

A odnośnie wyborów, wg mnie polskie społeczeństwo już jest przygotowane na poparcie tego, który wypadnie z obowiązujących reguł gry. Właściwie sam się wyrzuci, odpuszczając (on i jego sztab) większość zasad prowadzenia kampanii w oparach wojny totalnej. I to nie będzie udawane miau miau, prezydent wszystkich Paliaków, a faktyczne, do wyrzygania szczere powiedzenie - dość, nie będę taki jak oni, nie będę taplał się w błocie. I tu jest pytanie, czy PiS to zrobi ? Wybór kandydata pokazuje, że kto wie ?

• @JORGE powiedział(a):

Że Ziemkiewicza oglądają ? Widzisz górkę, a zaraz zacznie się zjazd. On popracował solidnie, żeby być chyba najbardziej rozpoznawalna postacią po prawej stronie komentatorstwa, ale to właśnie się kończy (na efekty, jak ze wszystkim poczekajmy chwilę, podaję ci punkt zwrotny).

A odnośnie wyborów, wg mnie polskie społeczeństwo już jest przygotowane na poparcie tego, który wypadnie z obowiązujących reguł gry. Właściwie sam się wyrzuci, odpuszczając (on i jego sztab) większość zasad prowadzenia kampanii w oparach wojny totalnej. I to nie będzie udawane miau miau, prezydent wszystkich Paliaków, a faktyczne, do wyrzygania szczere powiedzenie - dość, nie będę taki jak oni, nie będę taplał się w błocie. I tu jest pytanie, czy PiS to zrobi ? Wybór kandydata pokazuje, że kto wie ?

Mówią, że te ataki na przeszłość Nawrockiego to robota Morawieckiego, żeby podmienić kandydata - klei ci się to?

• edytowano 2 December

@JORGE powiedział(a):

Coś w tym jest, czas na zdrowy populizm, kandydat normalnych, a nie wszystkich Polaków.

• edytowano 2 December

@Przemko powiedział(a):

Mówią, że te ataki na przeszłość Nawrockiego to robota Morawieckiego, żeby podmienić kandydata - klei ci się to?

Tak tak, podmianki wychodzą tak dobrze, że są od dawna powszechną praktyką ... Naworcki zanim został już go wymienią. Szczególnie Onet tak pisał, od pierwszego dnia.

PiS starannie przygotował się do wyboru kandydata. Ponoć były dość szczegółowe badania, co by się zgadzało, obserwując kto został kandydatem. Morawiecki, Błaszczak, Czarnek są ludźmi przytomnymi, doświadczonymi. Naprawdę są ludzie, którzy uważają, że oni nie rozumieją obciążenia swoich kandydatur ? Czy naprawdę jest ktoś, kto uważa, że oni nie rozumieją iż przegrana kandydata PiSu w wyborach będzie oznaczała wielki problem ?

I kto tak pisze, kto tak uważa, komentatorzy, eksperci, znawcy ? Pffff ...

• @JORGE powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):

Tak tak, podmianki wychodzą tak dobrze, że są od dawna powszechną praktyką ... Naworcki zanim został już go wymienią. Szczególnie Onet tak pisał, od pierwszego dnia.

PiS starannie przygotował się do wyboru kandydata. Ponoć były dość szczegółowe badania, co by się zgadzało, obserwując kto został kandydatem. Morawiecki, Błaszczak, Czarnek są ludźmi przytomnymi, doświadczonymi. Naprawdę są ludzie, którzy uważają, że oni nie rozumieją obciążenia swoich kandydatur ? Czy naprawdę jest ktoś, kto uważa, że oni nie rozumieją iż przegrana kandydata PiSu w wyborach będzie oznaczała wielki problem ?

I kto tak pisze, kto tak uważa, komentatorzy, eksperci, znawcy ? Pffff ...

Wielgucki, Semka, ktoś tam jeszcze we Wnet tak mówił.

• edytowano 2 December

Słuchałem Semki. Powiedział, że jeżeli tak naprawdę jest - to ... Nie śledzę dokładnie tego typu informacji, ale należy sprawdzić kto pierwszy wypuścił, bo takie - jeżeli to co ktoś tam, coś tam powiedział, i się wszyscy powołują to wiesz ...

• Co do Morawieckiego, to pragnę zwrócić uwagę na jego aktywność w ostatnich tygodniach. Biorąc pod uwagę poruszane tematy, to on robi kampanię wyborczą, ale do Sejmu, nie prezydencką. Innymi słowy celuje w rychły upadek koalicji 13.12 i przedterminowe wybory. Zajmuje bardzo mocną pozycję startową w wyborach i w kierownictwie PiS.

• Kto to jest Wielgucki?

• Ataki na Nawrockiego jeśli pochodzą od PiS to chyba raczej damage control. Wysłać jakiś paszkwil z odrobiną prawdziwych danych, otoczyć obficie w kłamstwie, nadmuchać a potem przekłuć. Wtedy ta odrobina prawdziwych informacji staje się bezużyteczna. Nawet komentarze K13.23 dość powściągliwe.

• @trep powiedział(a):
    Kto to jest Wielgucki?

Matka Kurka

• Kto to jest Matka Kurka, żeby polegać na jego wrzutkach? On posiada jakąś insajderską wiedzę, czy po prostu jest taki mądry, że nic nie wie a wszystko sobie potrafi wydedukować? Zasłynął jakąś ponadprzeciętną liczbą potwierdzonych teoryj spiskowych, czy jak?

• Ano, to ten typ. Gadowski, Ziemniakiewicz, Lisicki pod patronatem oczywiście wielkiego Stanisława Michalkiewicza od ustawy 447. Co to niczego się nie dowiedzieli ale wszystko wiedzą.

• @trep powiedział(a):
    Kto to jest Wielgucki?

Kurak gdaczący po pomarańczach. Znaczy się z pogłosem

• @los powiedział(a):
    Ano, to ten typ. Gadowski, Ziemniakiewicz, Lisicki pod patronatem oczywiście wielkiego Stanisława Michalkiewicza od ustawy 447. Co to niczego się nie dowiedzieli ale wszystko wiedzą.

"Nikomu nie ufamy. Przyglądamy się wszystkim i wszystkiemu" 😎

• @trep powiedział(a):
    Kto to jest Matka Kurka, żeby polegać na jego wrzutkach? On posiada jakąś insajderską wiedzę, czy po prostu jest taki mądry, że nic nie wie a wszystko sobie potrafi wydedukować? Zasłynął jakąś ponadprzeciętną liczbą potwierdzonych teoryj spiskowych, czy jak?

jak to powiedział tata Owsiaka, czym się Owsiak publicznie pochwalił - on z naszych.

• @Inż powiedział(a):
    Co do Morawieckiego, to pragnę zwrócić uwagę na jego aktywność w ostatnich tygodniach. Biorąc pod uwagę poruszane tematy, to on robi kampanię wyborczą, ale do Sejmu, nie prezydencką. Innymi słowy celuje w rychły upadek koalicji 13.12 i przedterminowe wybory. Zajmuje bardzo mocną pozycję startową w wyborach i w kierownictwie PiS.

buduje swoją partię

• @KazioToJa powiedział(a):

@Inż powiedział(a):
    Co do Morawieckiego, to pragnę zwrócić uwagę na jego aktywność w ostatnich tygodniach. Biorąc pod uwagę poruszane tematy, to on robi kampanię wyborczą, ale do Sejmu, nie prezydencką. Innymi słowy celuje w rychły upadek koalicji 13.12 i przedterminowe wybory. Zajmuje bardzo mocną pozycję startową w wyborach i w kierownictwie PiS.

buduje swoją partię

Bez kozery pół procenta!

• @KazioToJa powiedział(a):

@Inż powiedział(a):

buduje swoją partię

Też możliwe. Może też zagrać strategicznie: kiedy Jarosław zdecyduje się przekazać swoją władzę, siły geriatryczne w PiS będą miały alternatywę: albo oddają ją Morawerowi, albo PiS będzie miał silnego konkurenta na prawicy.

• Może i dobrze by było, gdyby PiS był obudowany mniejszymi partiami, jak nie przymierzając Nowoczesna czy Trzecia Droga po tamtej stronie. Oczywiście pod warunkiem, że po wyborach te partie weszłyby z PiSem w koalicję.

Ale dotychczasowe próby wyszły tak sobie. I do tego system liczenia głosów sprzyja dużym partiom.

• @Inż powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):

@Inż powiedział(a):

buduje swoją partię

Też możliwe. Może też zagrać strategicznie: kiedy Jarosław zdecyduje się przekazać swoją władzę, siły geriatryczne w PiS będą miały alternatywę: albo oddają ją Morawerowi, albo PiS będzie miał silnego konkurenta na prawicy.

konkurent jak konkurent, buduje z PiS, nie obok. Wykrawa sobie.

• @trep powiedział(a):
    Zasłynął jakąś ponadprzeciętną liczbą potwierdzonych teoryj spiskowych, czy jak?

Świadomy biznesmen blogowy, później filmikowy. Zasłynął tym, że procesorował się z Owsiakiem, czym się uwiarygodnił, ale jakoś tak nie bardzo, wg mnie budował markę. W trakcie covidu odpał. Jest najmądrzejszy.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.