Skip to content

Humer

1455457459460461

Komentarz

• Dziwne. Studiuję gdzieś dwa semestry i nie chcę żadnego dyplomu? Jaki sens takiego studiowania?

• taki kwach dluzej studiowal dla samej wiedzy

• @Cyrylica powiedział(a):
    Dziwne. Studiuję gdzieś dwa semestry i nie chcę żadnego dyplomu? Jaki sens takiego studiowania?

Nie miał pieniędzy na opłaty, rzucił studia, a teraz udaje że przejrzał sprawę.

• @christoph powiedział(a):
    taki kwach dluzej studiowal dla samej wiedzy

Wyobrażam sobie to jego studiowanie. Był przewodniczącym SZSP.

*
    "Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
    Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia

• Fajne zestawienie:

Prezydenci Korei Południowej

1. Syngman Rhee (1948–1960) – obalony.
    2. Yun Bo-seon (1960–1962) – obalony.
    3. Park Chung-hee (1962–1979) – zamordowany.
    4. Choi Kyu-hah (1979–1980) – usunięty w wyniku wojskowego zamachu stanu.
    5. Chun Doo-hwan (1981–1988) – skazany na śmierć po zakończeniu prezydentury.
    6. Roh Tae-woo (1988–1993) – skazany na 22 lata więzienia po zakończeniu prezydentury.
    7. Kim Young-sam (1993–1998) – uwięziony podczas kadencji prezydenta nr 3. Jako prezydent doprowadził do skazania dwóch swoich poprzedników.
    8. Kim Dae-jung (1998–2003) – uwięziony za prezydenta nr 3 i skazany na śmierć za prezydenta nr 5 (później ułaskawiony). Laureat Pokojowej Nagrody Nobla.
    9. Roh Moo-hyun (2003–2008) – postawiony w stan oskarżenia (później uchylony przez Trybunał Konstytucyjny). Po zakończeniu kadencji prowadzono dochodzenie w sprawie korupcji, a następnie popełnił samobójstwo.
    10. Lee Myung-bak (2008–2013) – aresztowany za korupcję po zakończeniu prezydentury; skazany na 15 lat więzienia.
    11. Park Geun-hye (2013–2016) – postawiona w stan oskarżenia i aresztowana za korupcję; skazana na 24 lata więzienia.
    12. Moon Jae-in – niedawny prezydent; nie odbywał kary więzienia.
    13. Yoon Suk Yeol – prawdopodobne impeachment.
  • Rzeczywiście tragikomiczny, dwugodzinny pucz wojskowy u Koreańcow. Śmieszniejszy w ubiegłym już wieku był tylko półgodzinny pucz w hiszpańskich Kortezach w 1982 i tzw. pucz Januszajtisa w nadwiślańskim Sejmasie w 1919 😎
    A poza tym to junta juje!

• Pulkownik Antonio Tejero ma nieposzlakowaną opinię. Od juji to on wyzywał, nawet wieszał plakaty wyzywające od jujów i tu niestety nie pamiętam kogo, ale chyba chodziło o Basków.

• O jakie to słodkie. Przypomnę, że Oekraina miała neutralnoś wpisaną do konstytuty aż do kiedy jeden z sąsiadów najechał ich zbrojnie. Przez przypadek był to kraj, który udzielił Oekrainie gwarancji bezpieczeństwa w 1991 r.

• I ponowił AD 1994. Że też braciom Ukraińcom nie zapaliła się czerwona lampka. Jak Moskale coś raz obiecują, to już jest to podejrzane, ale jak coś obiecują po raz drugi, to czas najwyższy wpadać w panikę.

• Od 18:29:

To jest coś nieprawdopodobnego!

• Było?

• polecam ten zakład

• Tytuł z portalu Defence24:

"Czeska delegacja zapoznała się z koreańską artylerią"

• @celnik.mateusz powiedział(a):
    Dziękuję

Nie ma za co 😁

• @trep powiedział(a):
    Nie wiem gdzie to napisać, a odczuwam potrzebę podzielenia się tą historią (zapewne niepotrzebnie).

Otóż obsługuję moje sprawy bankowe przez portal bankowy banku, w którym mam konto. I ten bank napisał kiedyś całkiem nowy portal. Nie, że nowa wersja, ale inny program. Dał jednak klientom możliwość korzystania przez kilka miesięcy ze starego portalu, mimo, że nowy już działał. Lękając się nowego, trzymałem się starego do ostatniego momentu ostatniego dnia. W końcu stary został wyłączony a ja musiałem już przesiąść się na nowy. I ten nowy był o niebo lepszy. Wyeliminował praktycznie wszystkie bolączki starego.

Miałem podobnie z portalem mBanku, ale to dawno było temu; prawie zapomniałem.

• Czyste złoto! :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    Tępy kodziarz - Krzysztof Król chciał dowalić dziennikarzom Republiki, a Michnika aż zatkało.

https://x.com/hipopokryzja/status/1870978626222698653

• jakoś można to powiązać z https://www.radiomaryja.pl/informacje/byli-funkcjonariusze-komunistycznej-sb-chca-pozwac-k-nawrockiego-za-slowa-krytykujace-przywrocenie-im-przez-rzad-d-tuska-przywilejow-emerytalnych/

Dożyliśmy czasów, gdy zbrodnie esbeków i innych namiestnikowskich służbistów są bezczelnie kwestionowane.

• Czy teraz trzeba na MOL tankować?

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.