Skip to content

Aktualności, newsy, krótkie wiadomości tekstowe

1690691692693694696»

Komentarz

• Nie ma narzędzi w postaci strajku. Siedzieć nikt nie chce.

• Pażywiom, pasmotrim, uwidim.

W 1980 naród też był podzielony. W mojej "fabryce" połowa ludzi była po stronie strajkujących, a połowa - przeciwko warchołom. Naród był zastraszony, mieliśmy u siebie ruskie wojska, stan wojenny był opcją realną.

• @qiz powiedział(a):
    Chyba Witek, nie alkoZalewska?

Tak, Witek, mnie się one mylą.

• edytowano 19 January

Obydwie uczycielki, ale trochę inne gabaryty. No i odmienne stany pomroczności jasnej ☝️😎

• edytowano 19 January

Ostatnio w Radio Maryja. W spróbuj pomyśleć, Grzegorz Górny opowiedział o..

Zmarłym niedawno mikrobiologu, Manuelu Patarroyo.

https://wpolityce.pl/swiat/718710-zmarl-jeden-z-najwiekszych-wspolczesnych-mikrobiologow

W skrócie - oddał patent na szczepionkę na malarię WHO, licząc, że zamiast monopolizować ją - postara się aby byłą możliwie dostępna.
    Czego mu rzekomo producenci szczepionek nie wybaczyli, zaś WHO nic z patentem nie zrobiła.

Bohater artykułu tak opisał dalszy przebieg akcji:
    "Zmasakrowali mnie. Nie przesadzam. Udało im się przekonać rządy mojego kraju, aby nie przyznawały nam budżetu. Ani centa przez 16 lat. Nic. Zero. "

• Ech, pamiętajcie moje dziadki — kiedy sprzedajecie komuś wyłączność, to zawsze musi być klauzula antyszufladowa. Jeśli nie robią rocznie iluś tam sztuk, to patent wraca, tak?

• Giertych został uniewinniony od zarzutu wyprowadzania pieniędzy z Polnord, kolejny wielki sukces Ziobry. Pod nagraniem są linki do tekstów na temat mechanizmu tego prania.

• Przyznam się ja, że takego poziomu praworządności to jednak nie oczekiwawszy.

• @posix powiedział(a):
    Ostatnio w Radio Maryja. W spróbuj pomyśleć, Grzegorz Górny opowiedział o..

Zmarłym niedawno mikrobiologu, Manuelu Patarroyo.

https://wpolityce.pl/swiat/718710-zmarl-jeden-z-najwiekszych-wspolczesnych-mikrobiologow

W skrócie - oddał patent na szczepionkę na malarię WHO, licząc, że zamiast monopolizować ją - postara się aby byłą możliwie dostępna.
    Czego mu rzekomo producenci szczepionek nie wybaczyli, zaś WHO nic z patentem nie zrobiła.

Bohater artykułu tak opisał dalszy przebieg akcji:
    "Zmasakrowali mnie. Nie przesadzam. Udało im się przekonać rządy mojego kraju, aby nie przyznawały nam budżetu. Ani centa przez 16 lat. Nic. Zero. "

Pasteura ukochał przez komiks amerykański wydany w wersji hiszpańskiej w Meksyku. Dobre komiksy w tem masońskim krajku dawali. Tu żeńszina oczekuje na vacuum od wilka

• Państwo z bronią jądrową na skraju upadku to nie tylko Rosja.

• Cóż to, beńdzie Wolny Beludżystan i Wielgi Afganistan?

• Pani z ADM Trumpa powiedziała: ręce precz od TV Republika!

• Dziś w PE całe bez wyjątku PO za zamknięciem internatu.

• @trep powiedział(a):
    Dziś w PE całe bez wyjątku PO za zamknięciem internatu.

Słusznie, take tam bezeceństwa. Miała być demokracja, a tu byle szmondak chce mieć własne zdanie.

• @trep powiedział(a):
    Dziś w PE całe bez wyjątku PO za zamknięciem internatu.

I super, Nawrocki będzie miał o czym mówić :-)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.