Bo już każde dziecko w Polsce wie co to ***** *** i hasełko weszło w krioobieg, spełniło swe zadanie.
A teraz tvn wychodzi na obiektywną, demokratyczną tv.
@adamstan powiedział(a):
No dobra, ale co się stało, że TVN publikuje taki materiał? Wypadek przy pracy? Uwiarygodnianie się? WTF?
Kilka tygodni temu omawialiśmy znowu tzw. sprawę dziadka z Wehrmachtu. Wtedy też informację, że dziadek Tuska służył w Wehrmachcie pierwszy podał... TVN. Nie ma sensu ukrywać tego, co i tak wypłynie, a jak puścisz pierwszy to masz multum wejść, odsłon. Jest sens ukrywać, gdy masz medialną omertę, jak z pijanym Kwaśniewskim w Charkowie.
@adamstan powiedział(a):
No dobra, ale co się stało, że TVN publikuje taki materiał? Wypadek przy pracy? Uwiarygodnianie się? WTF?
Kilka tygodni temu omawialiśmy znowu tzw. sprawę dziadka z Wehrmachtu. Wtedy też informację, że dziadek Tuska służył w Wehrmachcie pierwszy podał... TVN. Nie ma sensu ukrywać tego, co i tak wypłynie, a jak puścisz pierwszy to masz multum wejść, odsłon. Jest sens ukrywać, gdy masz medialną omertę, jak z pijanym Kwaśniewskim w Charkowie.
Muszę przyznać, że takich bredni jak wczoraj, to dawno nie słyszałem. Rzekomi śtlaśnie groźni dywersanci na Insta to Ukraińcy, zapłata w bitcoinach, namiary przez Messengera itd, itp...
Ja pierdolę! Przecież to obraża inteligencję nawet rozwielitki!
Ja bym tefałenom przypominał 'rtęć w Odrze' jako klasyczny przykład destabilizacji Państwa za pomocą fakenewsów. Czyli bym pytał, czy byli świadomym aktorem ataku hybrydowego na Polskę czy jedynie bezwiednym pudłem rezonansowym?
@los powiedział(a):
Świadomym aktorem. Zbyt duża struktura to jest.
Na taśmach Gudzowatego, Michnik się przyznał, że za sprawą jednego redaktora GazWyb był tubą propagandową pewnych lobbystów, wrogo do pomysłów Gudzowatego nastawionych
@Przemko powiedział(a):
Kościół we Francji "ma problem".
Dla modernistycznie nastawionych duchownych jest to autentyczny problem, bo przecież owi dorośli pragnący chrztu powinni raczej realizować się w dotychczasowych duchowościach będących równoprawną droga do zbawienia.
Wklejany jest obrazek a nie sam tweet, bo z obrazka nie można się wkliknąć w link do artykułu. Tam słowo jest wzięte w cudzysłów więc Expectans ma słusznego.
Kościół we Francji ma poważny "problem" ze wzmożonym napływem dorosłych, którzy proszą o chrzest. Już w ubiegłym roku ochrzczono rekordową liczbę 7 tys. dorosłych (wzrost o 30 proc.) i 5 tys. nastolatków (wzrost o 50 proc.). Choć nie ma danych z całego kraju, szacuje się, że w tym roku chrztów dorosłych będzie jeszcze więcej. W Lyonie na przykład ochrzczono w ubiegłym roku 227 dorosłych, a w tym roku będzie ich prawie 400.
Z treści nie wynika, jakoby się tym specjalnie frasowali:
To Duch Święty ich do nas przyprowadził
W diecezji Clermont za katechumenat (przygotowanie do chrztu) odpowiedzialna jest Françoise Proceddu. Podaje, że zazwyczaj mieli od 25 do 30 chrztów rocznie. W roku ubiegłym było ich 74. W tę Wielkanoc będzie ich ponad 80. Przyznaje, że po ludzku czuje się przytłoczona. Dodaje zarazem, że jest to też bardzo zdumiewające i motywujące. Widzi bowiem Ducha Świętego w działaniu. Większość katechumenów ma bowiem wiele powodów, by nie być w Kościele. A jeśli przyszli, proszą o chrzest, to dlatego, że zostali do tego powołani.
Grecy mogą, inni na Zachodzie również. Dlaczego bugodrzanska prawica nie czerpie z długoletniej, sprawdzonej i skutecznej tradycji lewicowej walki z opresyjnymi reżimami? A konkretnie dlaczego np. NSZZ "Solidarność", która organizuje przeciwko (nie)rządowi Ryżego różne małe protesty branżowe, nie organizuje strajku generalnego, czyli nie wykorzystuje sztandarowej koncepcji walki z rządzącymi wywodzącej się z ruchu anarchosyndykalistycznego? https://www.facebook.com/share/p/1A4boYoYEf/
Grecja stanęła w miejscu z powodu strajku generalnego i masowych protestów. Odwołano połączenia kolejowe i lotnicze. W Atenach doszło do zamieszek. Policja użyła gazu łzawiącego i granatów hukowych.
Źródło omówienia.
Pretekst dowolny, natomiast ciekawe czy tym razem jest coś pod spodem?
@ms.wygnaniec powiedział(a):
Dawno strajków i zamieszek w Atenach nie było:
Grecja stanęła w miejscu z powodu strajku generalnego i masowych protestów. Odwołano połączenia kolejowe i lotnicze. W Atenach doszło do zamieszek. Policja użyła gazu łzawiącego i granatów hukowych.
Źródło omówienia.
Rewolucyjne nastroje Greków, godność, honor i cojones. Coś czego dojmująco brak ludożerce bugodrzanskiej
Źródło omówienia.
Rewolucyjne nastroje Greków, godność, honor i cojones. Coś czego dojmująco brak ludożerce bugodrzanskiej
O winie, Ouzo czy czym tam jeszcze było wspomnieć...
Źródło omówienia.
@Eden powiedział(a):
a zobacz tutaj i zrozum w końcu, że wykastrowano nas jako naród i znikąd nadziei.
To miła samokrytyka Edenie, na prawdę miła.
Natomiast bez przesady, 'Syzyfowe Prace' dają nadzieję.
Mówisz to do mnie, który tylko w ubiegłym roku był w Wawie na różnych demonstracjach ze wspólnym mianownikiem antyrządowym aż 5 razy? W tym pod Sejmem na początku lipca, kiedy było nas tam tylko kilka tysięcy, a chodziło o bulwersujące wiadomości, które wówczas ujrzały światło dzienne, jak reżim Ryżego i bodnarowcy traktują uwiezionego księdza Michała i dwie Bogu ducha winne urzędniczki. Gdzie Ty wtedy byłeś Kolego? Byłeś wtedy z nami pod Sejmem, żeby wykrzyczeć, że nie ma zgody na metody rodem z Rosji putinowskiej, czy Białorusi? A pamiętaj, że ja do stolicy mam ponad 300 km. w jedną stronę
Nie mówiąc już, że również na demonstracjach antyrządowych we Wrocławiu byłem od 23 grudnia 2023 (pierwsza pikieta pod siedzibą TV3 Wrocław, po zajęciu TVP przez silnych ludzi Sienkiewicza) już 4 razy licząc ostatni protest na rynku wrocławskim równo tydzień temu przeciwko temu co Barbaria Lewacka robi w szkołach. Czterech nas pojechało z mojej parafii na ten protest, w tym tylko ja jeden jako czynny nauczyciel. Tak więc waż słowa Kolego i hamuj piętą z tą szyderą, która jest mową piekieł
Komentarz
Też się zastanawiam.
Niedługo się dowiemy, widać coś rozbrajają.
Bo już każde dziecko w Polsce wie co to ***** *** i hasełko weszło w krioobieg, spełniło swe zadanie.
A teraz tvn wychodzi na obiektywną, demokratyczną tv.
I zachowujesz opinię medium obiektywnego.
Ciekawe jak tam krewni pani co sobie na nagrobku gwiazdy kazała, usuną czy nie?
Doda się jeszcze jedną, czerwoną, i będzie git.
Muszę przyznać, że takich bredni jak wczoraj, to dawno nie słyszałem. Rzekomi śtlaśnie groźni dywersanci na Insta to Ukraińcy, zapłata w bitcoinach, namiary przez Messengera itd, itp...
Ja pierdolę! Przecież to obraża inteligencję nawet rozwielitki!
Może dlatego TVN podał, że osiem gwiazdek to robota Rosjan, że towarzyszka Rubcowa została wypuszczona bo miała jakieś kompromaty na salon.
https://niezalezna.pl/polska/bez-srodkow-zapobiegawczych-dla-magdaleny-ch/538110
Ja bym tefałenom przypominał 'rtęć w Odrze' jako klasyczny przykład destabilizacji Państwa za pomocą fakenewsów. Czyli bym pytał, czy byli świadomym aktorem ataku hybrydowego na Polskę czy jedynie bezwiednym pudłem rezonansowym?
Świadomym aktorem. Zbyt duża struktura to jest.
Na taśmach Gudzowatego, Michnik się przyznał, że za sprawą jednego redaktora GazWyb był tubą propagandową pewnych lobbystów, wrogo do pomysłów Gudzowatego nastawionych
Kościół we Francji "ma problem".
Dla modernistycznie nastawionych duchownych jest to autentyczny problem, bo przecież owi dorośli pragnący chrztu powinni raczej realizować się w dotychczasowych duchowościach będących równoprawną droga do zbawienia.
Trochę niefortunnie napisane, ale chodzi chyba o to, że nie mają mocy przerobowych do katechizacji przedchrzcielnej takiej liczby ludzi.
Wklejany jest obrazek a nie sam tweet, bo z obrazka nie można się wkliknąć w link do artykułu. Tam słowo jest wzięte w cudzysłów więc Expectans ma słusznego.
Z treści nie wynika, jakoby się tym specjalnie frasowali:
Całoś.
Grecy mogą, inni na Zachodzie również. Dlaczego bugodrzanska prawica nie czerpie z długoletniej, sprawdzonej i skutecznej tradycji lewicowej walki z opresyjnymi reżimami? A konkretnie dlaczego np. NSZZ "Solidarność", która organizuje przeciwko (nie)rządowi Ryżego różne małe protesty branżowe, nie organizuje strajku generalnego, czyli nie wykorzystuje sztandarowej koncepcji walki z rządzącymi wywodzącej się z ruchu anarchosyndykalistycznego?
https://www.facebook.com/share/p/1A4boYoYEf/
Według mnie to typowa diagnoza bez konsekwencji. O operacji "Śluza" też chyba mieli materiał.
Źródło omówienia.
Wyrywność nie zawsze popłaca. Gdyby byli bardziej wstrzemięźliwi to mieliby cały Cypr, a nie ogryzek.
Bóg honor ojczyzna
a zobacz tutaj i zrozum w końcu, że wykastrowano nas jako naród i znikąd nadziei. Opresyjny rząd cofa się tylko wtedy, kiedy czuje na karku piąchę (koktajle Mołotowa).
https://wiadomosci.wp.pl/wszystko-wymknelo-sie-spod-kontroli-wielkie-zamieszki-w-atenach-7130106536470145v
.
To miła samokrytyka Edenie, na prawdę miła.
Natomiast bez przesady, 'Syzyfowe Prace' dają nadzieję.
Mówisz to do mnie, który tylko w ubiegłym roku był w Wawie na różnych demonstracjach ze wspólnym mianownikiem antyrządowym aż 5 razy? W tym pod Sejmem na początku lipca, kiedy było nas tam tylko kilka tysięcy, a chodziło o bulwersujące wiadomości, które wówczas ujrzały światło dzienne, jak reżim Ryżego i bodnarowcy traktują uwiezionego księdza Michała i dwie Bogu ducha winne urzędniczki. Gdzie Ty wtedy byłeś Kolego? Byłeś wtedy z nami pod Sejmem, żeby wykrzyczeć, że nie ma zgody na metody rodem z Rosji putinowskiej, czy Białorusi? A pamiętaj, że ja do stolicy mam ponad 300 km. w jedną stronę
Nie mówiąc już, że również na demonstracjach antyrządowych we Wrocławiu byłem od 23 grudnia 2023 (pierwsza pikieta pod siedzibą TV3 Wrocław, po zajęciu TVP przez silnych ludzi Sienkiewicza) już 4 razy licząc ostatni protest na rynku wrocławskim równo tydzień temu przeciwko temu co Barbaria Lewacka robi w szkołach. Czterech nas pojechało z mojej parafii na ten protest, w tym tylko ja jeden jako czynny nauczyciel. Tak więc waż słowa Kolego i hamuj piętą z tą szyderą, która jest mową piekieł
No i gdzie te koktajle mołotowa o których pisałeś?