Nie jest to oczywiście zarzut. Chlopi we wsi Pogorzalki na Podlasiu nie szanowali poprzedniego swego proboszcza, który kościół zaniedbywał, miał opinie pijaka, a nawet u niektórych jeszcze gorsze, mimo że sama parafia nie działała bardzo źle, ale oczywiście bardziej dzięki energii samych wiernych i ich inicjatyw.
Kilka lat temu ksiądz proboszcz został odwołany i zamieniony na nowego, co zrobił generalny remont kościoła, zamontował podgrzewana podłogę w jakiejś nowoczesnej technologii. Zdobyl pieniądze na remont zabytkowej kapliczki, a homilie ma w takim stylu, że (tu już wchodze na obszar bardzo niezrozumiały dla mieszczucha), że potrafi zahaczyć o krążące o nim opinie negatywne i zrobić to z humorem rozładowując te negatywne opinie i walac in-yer-face.
Chlopi wyrażają się o nim w samych superlatywach, jako dobrym gospodarzu i pewne rozwiązania, które przy remoncie zastosował są po prostu punktem odniesienia w rozmowach rodzinnych o własnych planach remontowych.
No plus dla Budzisza za tę wypedź. Jego kumpel Bartosiak nadal upiera się że PiS PO jedno zło. Parę dni temu u Rymanowskiego stwierdził nawet że nie pójdzie na najbliższe wybory prezydenckie.
@makos powiedział(a):
No plus dla Budzisza za tę wypedź. Jego kumpel Bartosiak nadal upiera się że PiS PO jedno zło. Parę dni temu u Rymanowskiego stwierdził nawet że nie pójdzie na najbliższe wybory prezydenckie.
Bartosiak staje się zniechęconym zrzędzącym dziadem, kiedy odkrył że jego wspaniałe analizy i wskazówki nie spowodowały natychmiastowej poprawy sytuacji Polski. Budzisz w tonie nauczycielki apeluje do PiS i PO "nie obchodzi mnie kto z was zaczął, macie się natychmiast pogodzić" przynajmniej ale Bartosiak to zdaje się już stracił nadzieję i na ciepłą rządową posadkę i nie rozumie, dlaczego świat nie zmienia się na pstryknięcie palców.
@Przemko powiedział(a):
Fajna rozmowa o Mieczysłąwie Wachowskim.
Na pytanie wyświetlane na leadzie tego filmu odpowiedział mi koleś, o którym mówiłem w Wawie w kawiarni po zimowym marszu rok temu. Powiedział on, że to oficer SB, który na ochotnika zgłosił się na oficera prowadzącego. Dzięki temu uzyskał awans (bodaj z por. na kpt.). Oczywiście nie daję sobie uciąć paznokcia, że to prawda, ale linia jego życia mówi, że mógł wiedzieć takie rzeczy z pierwszej ręki.
Algorytmy podpowiedziały mi dziś artykuł Kani sprzed pięciu lat a w nim taki cytat:
Warto przypomnieć, że Piński wszedł w skład autorów miesięcznika „Służby Specjalne”, a w gronie redakcyjnym byli również: Leszek Pietrzak, Grzegorz Braun i Wojciech Szewko (były doradca m.in Leszka Millera i Marka Borowskiego). Miesięcznik specjalizował się głównie w atakach na PiS i na obecne służby specjalne. Z tym periodykiem był związany potężny skandal – został zatrzymany Zbigniew Sz., zastępca redaktora naczelnego, pochodzący z resortowej rodziny – jego przyrodni brat był funkcjonariuszem Stołecznego Urzędu Spraw Wewnętrznych, wuj oficerem KBW, ojciec zaś brał udział w akcji likwidacyjnej mjr. Józefa Kurasia „Ognia”, a następnie był w PRL-owskim aparacie represji.
Vlepiam, gdyż dany Szewko cieszy się na forumnie coraz większą popularnością.
I starajmy się pamiętać, że kłamca kłamie nawet wtedy, gdy chwilowo mówi prawdę.
@vigilate1944 powiedział(a):
Dr Szewko jest very spoko.
we własnym mniemaniu
Na youtube to on robi taki stand up bym powiedział, żeby jak najwięcej kasy zgarnąć. No i idzie mu doskonale, jak kiedyś sprawdzałem to ze 25 tysięcy miesięcznie na patronite zbierał. A jednocześnie używał koalangu "bo youtube demonetuzyje" i robił publiczne zbiórki żeby wyżebrać od ludzi na sprzęt do robienia tych podcastów i nawet mu się nie chciało tego montować żeby wyciąć przerwy na popijanie czy smarkanie, jak dla mnie mistrz - monetyzuje swoją wiedzę w sposób doskonały.
we własnym mniemaniu
Na youtube to on robi taki stand up bym powiedział, żeby jak najwięcej kasy zgarnąć. No i idzie mu doskonale, jak kiedyś sprawdzałem to ze 25 tysięcy miesięcznie na patronite zbierał. A jednocześnie używał koalangu "bo youtube demonetuzyje" i robił publiczne zbiórki żeby wyżebrać od ludzi na sprzęt do robienia tych podcastów i nawet mu się nie chciało tego montować żeby wyciąć przerwy na popijanie czy smarkanie, jak dla mnie mistrz - monetyzuje swoją wiedzę w sposób doskonały.
a niech sobie zarabia, to nie o to chodzi - chodzi o to, że jest komuchem, czego nawet nie ukrywa i jego ekspertyzy są obarczone rosyjską i postpeerelowską optyką, a udaje obiektywnego specjalistę.
we własnym mniemaniu
a niech sobie zarabia, to nie o to chodzi - chodzi o to, że jest komuchem, czego nawet nie ukrywa i jego ekspertyzy są obarczone rosyjską i postpeerelowską optyką, a udaje obiektywnego specjalistę.
Komentarz
Nie jest to oczywiście zarzut. Chlopi we wsi Pogorzalki na Podlasiu nie szanowali poprzedniego swego proboszcza, który kościół zaniedbywał, miał opinie pijaka, a nawet u niektórych jeszcze gorsze, mimo że sama parafia nie działała bardzo źle, ale oczywiście bardziej dzięki energii samych wiernych i ich inicjatyw.
Kilka lat temu ksiądz proboszcz został odwołany i zamieniony na nowego, co zrobił generalny remont kościoła, zamontował podgrzewana podłogę w jakiejś nowoczesnej technologii. Zdobyl pieniądze na remont zabytkowej kapliczki, a homilie ma w takim stylu, że (tu już wchodze na obszar bardzo niezrozumiały dla mieszczucha), że potrafi zahaczyć o krążące o nim opinie negatywne i zrobić to z humorem rozładowując te negatywne opinie i walac in-yer-face.
Chlopi wyrażają się o nim w samych superlatywach, jako dobrym gospodarzu i pewne rozwiązania, które przy remoncie zastosował są po prostu punktem odniesienia w rozmowach rodzinnych o własnych planach remontowych.
Ło, ale wykład!
dr Maksim Makarau "Specyfika ustroju miast na wschodzie Wielkiego Księstwa Litewskiego"
To w radio Maryja dzisiaj puścili. No naprawdę mi się podobało.
Z ich kanału też fajne:
Nie mają tego, aż tyle, więc można spokojnie odsłuchać i wybrać co nieco dla siebie.
Teoria muzyki dla inżynierów.
O wschodnich chrześcijanach
Pouczające
https://www.instagram.com/reel/DDcElTwMgBc/?igsh=MWF2am5nbWE0a2xwcQ==
https://www.instagram.com/reel/DCY_E-_MPXF/?igsh=dTVvaWd6dWIxdTdx
https://www.instagram.com/reel/DBlCbGVMKp4/?igsh=MXFtdjVtcWMxN2l2bQ==
Dlaczego Polska nie oddała Gdańska Niemcom, spojrzenie z Zachodu.
No, przecież mówił. Na podstawie tego, że nie znalazł źródeł egipskich potwierdzających zjawisko.
Jest nowy wątek.
Fajna rozmowa o Mieczysłąwie Wachowskim.
"Budzisz: Podejście Tuska nie współgra z interesem Polski"
Słońce wschodzi na wschodzie a zachodzi na zachodzie.
Czy mogę już założyć fajny kanał na YT?
Jeszcze musisz zaprosić eksperta, który powie że woda jest mokra.
A nie o to chodziło?
Bartosiak staje się zniechęconym zrzędzącym dziadem, kiedy odkrył że jego wspaniałe analizy i wskazówki nie spowodowały natychmiastowej poprawy sytuacji Polski. Budzisz w tonie nauczycielki apeluje do PiS i PO "nie obchodzi mnie kto z was zaczął, macie się natychmiast pogodzić" przynajmniej ale Bartosiak to zdaje się już stracił nadzieję i na ciepłą rządową posadkę i nie rozumie, dlaczego świat nie zmienia się na pstryknięcie palców.
W tym wieku to już kompromitujące.
Jest gorzej -- on już miał ciepłą rządową posadkę, i to taką, gdzie w zakresie obowiązków było zmienianie świata na pstryknięcie palców.
Na pytanie wyświetlane na leadzie tego filmu odpowiedział mi koleś, o którym mówiłem w Wawie w kawiarni po zimowym marszu rok temu. Powiedział on, że to oficer SB, który na ochotnika zgłosił się na oficera prowadzącego. Dzięki temu uzyskał awans (bodaj z por. na kpt.). Oczywiście nie daję sobie uciąć paznokcia, że to prawda, ale linia jego życia mówi, że mógł wiedzieć takie rzeczy z pierwszej ręki.
A propos fizyków nie materialistów to prof. Krzysztof Meissner kanał ma swój na yt.
Polska i Litwa w 1976.
Algorytmy podpowiedziały mi dziś artykuł Kani sprzed pięciu lat a w nim taki cytat:
Vlepiam, gdyż dany Szewko cieszy się na forumnie coraz większą popularnością.
I starajmy się pamiętać, że kłamca kłamie nawet wtedy, gdy chwilowo mówi prawdę.
we własnym mniemaniu
Ukrył już kwoty, hehe. https://patronite.pl/wszewko
Wszywko
A gdzie można poczytać jego ekspertyzy?
Przede wszystkim dr Szewko ma pierwszorzędne poczucie humoru. Ja tam brechtam przy każdym odcinku "Na wschód od Bliskiego Wschodu".
Czyli infotainment. Nie musi mieć za wiele wspólnego z analizą czy faktami. Standuper, jak ktoś wyżej napisał.
Analizy są również pierwszorzędne. Ja mu ufam.
Wolskiemu ani trochę, Bartosiakowi tak se, a Strzyżewski to czubek i podpaska banderowska.