Stanowski obiecał, że pójdzie do spowiedzi, jeśli wygra Nawrocki
A to "nawrócenie Otoki" to co masz na myśli?
Odinstalowałem X dzisiaj rano i robię sobie powyborczy odwyk, więc linka nie podrzucę - ale wrzucił takiego posta, że po tym swoim rancie wylądował w kościele modląc się za Polskę. Było tam więcej szczegółów.
@Pigwa powiedział(a):
Może trzeba zrobić wątek Po wyborach albo tutaj w tytule zaznaczyć? No bo to są rzewne jaja. Komunikat PKW o wynikach PKW jest jeszcze ciepły, a tu koalicja się żre przy ludziach. Ponoć Tusk zapowie wieczorem, że zwróci się do parlamentu o wotum zaufania, a Hołownia chce renegocjacji umowy koalicyjnej.
A trole Giertycha już sobie wpisują hasztag "premier Sikorski". Szybko jadą.
Jestem przeszczęśliwy. Wspaniały kandydat. Kojarzy mi się z żołnierzami niezłomnymi. A pierwsza dama jest bardzo piękna. Już dziś mi się bardzo podoba a za 10 lat będzie jeszcze bardziej (jak Pan Bóg pozwoli dożyć).
Ma rację z ich punktu widzenia. Do parlamentu jest 3:3 (2005, 2015, 2019 vs 2007, 2011, 2023), na prezydenta 1:4 (2010 vs reszta). To nie jest przypadek.
@MarianoX powiedział(a):
Festung Breslau nadal walczy i czeka na odsiecz z Vaterlandu, czarne podniebienia tęsknią za Operacją Augustowską NKWD. Pyrlandia nie może wybaczyć Traktatu Wersalskiego, Mała Sycylia wzdycha za amnestią dla półświatka.
No i V Kolumna "Das Reich" na Opolszczyźnie i w Oberschlesien
Ojciec *** Rydzyk w radiu Maryja przed chwilą, powiedział, że Nawrocki w noc wyników zacytował stary testament i faktyczbie jakoś mi to umknęło w gąszczu zdarzeń
„Jeśli ukorzy się lud mój, nad którym zostało wezwane imię moje, i będą błagać, i będą szukać mego imienia, i odwrócą się od złych dróg swoich, ja im wybaczę, a kraj ich ocalę”.
Komentarz
A to "nawrócenie Otoki" to co masz na myśli?
Odinstalowałem X dzisiaj rano i robię sobie powyborczy odwyk, więc linka nie podrzucę - ale wrzucił takiego posta, że po tym swoim rancie wylądował w kościele modląc się za Polskę. Było tam więcej szczegółów.
Mentzen podsumowując
A trole Giertycha już sobie wpisują hasztag "premier Sikorski". Szybko jadą.
Bitwa o kapitana na tonącym okręcie
Coś niesamowitego.
Jermak, jeden z bardziej aroganckich ukraińskich polityków, prosi Prezydenta Nawrockiego o litość i łagodny wymiar kopa:
Potrzeba wice Dudy
Jestem przeszczęśliwy. Wspaniały kandydat. Kojarzy mi się z żołnierzami niezłomnymi. A pierwsza dama jest bardzo piękna. Już dziś mi się bardzo podoba a za 10 lat będzie jeszcze bardziej (jak Pan Bóg pozwoli dożyć).
Nie tylko piękna. Umi świetnie strzelać!

Fajny młody człowiek.
Czy ten śmieszny pan wie o istnieniu czegoś takiego jak Konstytucja RP, się zastanawiam.
Ma rację z ich punktu widzenia. Do parlamentu jest 3:3 (2005, 2015, 2019 vs 2007, 2011, 2023), na prezydenta 1:4 (2010 vs reszta). To nie jest przypadek.
A może ustrój prezydencki?
I pięknie tańczyć. Po szkole baletowej.
No i V Kolumna "Das Reich" na Opolszczyźnie i w Oberschlesien
Ojciec *** Rydzyk w radiu Maryja przed chwilą, powiedział, że Nawrocki w noc wyników zacytował stary testament i faktyczbie jakoś mi to umknęło w gąszczu zdarzeń
„Jeśli ukorzy się lud mój, nad którym zostało wezwane imię moje, i będą błagać, i będą szukać mego imienia, i odwrócą się od złych dróg swoich, ja im wybaczę, a kraj ich ocalę”.
A 46 lat temu Niech zstąpi..
Grubo.
Edit:. Poprawiłem się!
.
Stary testament? To już woda na młyn Braunistów, że wiadomo kto tu komu sprzyja.
Ile szczęścia na raz, nieprawdopodobne.
Ale na Marszu przekręcił nieco słowa Psalmu ;-)
naobiecał i nabujał
"... fasada rozpada się z Trzaskiem ...".
Też zwróciłem na to uwagę.