Skip to content

Torturowany ksiądz Michał Olszewski

123457»

Komentarz

• edytowano 14 August

Wiele bym się spodziewał po Tomaszku Torquemada i innych tradsikach, ale aż takiej parszywosci to jednak nie

• @los powiedział(a):
    A nie zwyczajne kanalie?

Jedno nie przekreśla drugiego. Żeby zostać agentem dołu, trzeba być kanalią.

• Pont. Max. na temat zdrajców właśnie się wypowiedział we wczorajszej katechezie:

https://excathedra.pl/discussion/12639/jego-swiatobliwośc-ojciec-swiety-leon-xiv

• @Eden powiedział(a):
    Wiele bym się spodziewał po Tomaszku Torquemada i innych tradsikach, ale aż takiej parszywosci to jednak nie

On gustuje w parszywości. Jest taki typ człowieka, wzorcem jest Roman Giertych, który pewie się moczy z rozkoszy za każdym razem, kiedy zrobi coś niegodziwego. Najzabawniejsze jest to, że wielu z ich deklaruje się jako konserwatywni katolicy.

• edytowano 14 August

@Inż powiedział(a):

@los powiedział(a):
    A nie zwyczajne kanalie?

No ale agent dołu y kanalia to synonymy. Myślałem, że Koledze rozhozi się o taką zwyczajną umowę ajencyjną, z jakimś UB, krajowym lub zagranicznym.

• @los powiedział(a):
    A nie zwyczajne kanalie?

Z całą pewnością nie zwyczajne.

• @los powiedział(a):
    A nie zwyczajne kanalie?

Czemu brać ich razem? Tomuś to psychol, a PJO działa w sposób przemyślany. Mogą mieć różne motywacje.

• @Brzost powiedział(a):
    Właśnie w sieci natrafiłem na komentarze dwóch naszych dawnych Kolegów z FF z tradi-światka (PJO i Torquemady) dla których ks. Olszewski jest oczywiście złodziejem i aferzystą.

Można prosić o linkę?
    Bo coś mi się wydawa że ciotka moja wspaniała jest pod wpływem jakichś "niezależnych komentatorów" którzy jadą po Papieżu Leonie XIV, wychwalają Brauna i ona mi co jakiś czas wylatywa z krytyką KK i postaw opozycji. Coś z lekka orbituje poza układ słoneczny....

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):

@Inż powiedział(a):

@los powiedział(a):
    A nie zwyczajne kanalie?

No ale agent dołu y kanalia to synonymy. Myślałem, że Koledze rozhozi się o taką zwyczajną umowę ajencyjną, z jakimś UB, krajowym lub zagranicznym.

Są takie zagraniczne UB, które są tylko ekspozyturą głównej delegatury dołu.

• @marniok powiedział(a):

@Brzost powiedział(a):
    Właśnie w sieci natrafiłem na komentarze dwóch naszych dawnych Kolegów z FF z tradi-światka (PJO i Torquemady) dla których ks. Olszewski jest oczywiście złodziejem i aferzystą.

Można prosić o linkę?
    Bo coś mi się wydawa że ciotka moja wspaniała jest pod wpływem jakichś "niezależnych komentatorów" którzy jadą po Papieżu Leonie XIV, wychwalają Brauna i ona mi co jakiś czas wylatywa z krytyką KK i postaw opozycji. Coś z lekka orbituje poza układ słoneczny....

Nie mogę teraz znaleźć. To było gdzieś na fejsie, o ile pamiętam pod wpisem Ryszarda Derdzińskiego nt KPO.

• Zdaje się, że nowym symbolem bezprawia będzie teraz prokurator Karol Zok, który atakuje obrońcę x. Olszewskiego. Nie znam sprawy, ale widać, że hitlerki torturują kolejną osobę, p. Dominika. Wklejam treść tweeta mecenasa Wąsowskiego.

SprawaRARS

ŚrodkiZapobiegawczeWobecObrońcy

PrawoDoObrony

Sprawa pana Dominika jest dużo ważniejszy, ale będąc jego OBROŃCĄ (i jeszcze kilku podejrzanych) nie mogę pominąć pewien drobny fakt o którym dowiedziałem się dosłownie wczoraj (13 sierpnia)

Jak szeroko informowały rozmaite media, będąc obrońcą w sprawie RARS #8lipca został mi przedstawiony przez pana prok. Karola Zoka zarzut bezpośrednio odnoszący do wykonywanych przeze mnie czynności obrończych (chodziło o tzw. #DepozytAdwokacki)

Tego dnia (8 lipca - daty tu są istotne) nie zostało mi ogłoszone ŻADNE INNE POSTANOWIENIE (w szczególności dotyczące tzw środków zapobiegawczych, jak np kaucja, dozór, zakaz kontaktów itp)

Dwa dni później 10 lipca ukazał się oficjalny komunikat #ProkuraturaKrajowa opisujący postawiony mi zarzut, z którego wynikało, że pomimo tego zarzutu cały czas jestem obrońcą (zapewniający, że prokuratura w żaden sposób nie chce ingerować w moje prawa jako OBROŃCY). Aby nie być gołosłownym poniżej załączam zdjęcie tego komunikatu 👇

Tymczasem WCZORAJ 13 sierpnia (PONAD MIESIĄC od postawienia mi zarzutów #8lipca) do mojej kancelarii dotarło postanowienie datowane na ❗️#8lipca❗️o zastosowaniu wobec mnie nieizolacyjnych środków zapobiegawczych tj
    ➡️wpłaty kwoty 50.000 PLN (#PięćdziesiątTysięcy złotych)
    ➡️dozoru
    ➡️zakazu kontaktu z moim byłym Mandantem Pawłem S...

Odbieram te działania pana prok. Karola Zoka jako zmierzające do #UtrudnieniaObrony reprezentowanych przeze mnie Mandantów w tym samym postępowaniu❗️

Oczywiście złożę #Zażalenie, ale już teraz pragnę poinformować, że nie zamierzam się uginać i nie będę wpłacał tej kaucji (aby nie dawać przyzwolenia na dalsze kroki godzące obronę moich Mandantów, a także aby nie dopuścić do precedensu, który mógłby być wykorzystywany wobec innych adwokatów - obrońców❗️)

Zatem kolejnym krokiem pana prok. Karola Zoka - jeśli rzeczywiście będzie trwał w przeświadczeniu, że postępowanie w tej sprawie należy zabezpieczyć stosując sankcję wobec OBROŃCY co najmniej czterech podejrzanych - będzie złożenie wniosku o zastosowanie wobec mnie #TymczasowegoAresztowania

Co prawda w całej mojej dotychczasowej karierze jeszcze nie byłem aresztowany i nie prowadziłem spraw moich Mandantów #ZzaKrat to przecież kiedyś musi być ten pierwszy raz... 😎

Oczywiście o zaistniałej sytuacji poinformowałem już przedstawiciela mojej macierzystej Rady Adwokackiej.

Panu Prezesowi NRA nie będę chyba zawracał głowy, bowiem poinformował mnie już wcześniej swoim pismem, że moją sprawą zajmuje się Okręgowa Rada Adwokacka w Warszawie.

Na koniec mogę jedynie powiedzieć, że #PrawoDoObrony jest ważne! I to na tyle ważne, że warto będąc obrońcą pójść "siedzieć"🫡

Mam także nadzieję, że zanim zostanę "odizolowany" mój ostatni aresztowany Mandant - ciężko chory #DominikB - zostanie uwolniony i będzie mógł zadbać o swoje zdrowie na wolności! 🙏

• No wiesz, wielki poprzednik Donalda w jedną noc ukatrupił kilkadziesiąt osób, kiedy tym w półtora roku udało się wymęczyć tylko śmierć jednej emerytki. To rodzi frustrację.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.