Czy ktoś śledzi wybory w Hiszpanii? Zajączkowska pisze:
"Irene Montero i jej hiszpańska partia Podemos krzyczała niedawno o podmianie populacji na imigrantów i przyznaniu im prawa głosu w wyborach. Efekt? W zakończonych wczoraj wyborach regionalnych w Aragonii dostali... poniżej 1% poparcia i wylecieli z hukiem z tamtejszego parlamentu
Co ciekawe radykalny spadek poparcia zaliczyła też radykalnie lewicowa partia rządząca PSOE, która dopiero co postanowiła zalegalizować pół miliona nielegalnych imigrantów. Za to największy wzrost odnotowała prawicowa partia VOX."
@Przemko powiedział(a):
"Irene Montero i jej hiszpańska partia Podemos krzyczała niedawno o podmianie populacji na imigrantów i przyznaniu im prawa głosu w wyborach. Efekt? W zakończonych wczoraj wyborach regionalnych w Aragonii dostali... poniżej 1% poparcia i wylecieli z hukiem z tamtejszego parlamentu
Co ciekawe radykalny spadek poparcia zaliczyła też radykalnie lewicowa partia rządząca PSOE, która dopiero co postanowiła zalegalizować pół miliona nielegalnych imigrantów. Za to największy wzrost odnotowała prawicowa partia VOX."
Czytałem to samo na Twitterzu z innych źródeł.
Dlatego właśnie czerwoni muszą rozwalić państwo zanim stracą władzę.
Hiszpańska lewicowa polityczka (Tesh Sidi) odniosła się do statystyk pokazujących - że imigranci dokonują więcej napadów niż rodowici Hiszpanie:
„Nie ma powodu do obaw” - ogłosiła.
„Imigranci wkrótce otrzymają hiszpańskie obywatelstwo”.
„Więc wkrótce będziecie napadani już tylko przez Hiszpanów”.
Bengalczyk w pobliskiej indyjskiej knajpie osiedlowej cieszy się z przypięczotowanego końca rządów Sheikhów. Hindusów jak psów nie znosi. Po doprwaieniu chicken Jalfrezi wzdycha cicho. Jego partia studencka, która do tych wyborów doprowadziła pamiętnymi studencikimi protestami, za dużo na tym przypieczętowaniu nie ugrała. Popomstował na Modiego za danie schronienia Hasinię Sheikh i przyjął zamówienię na wołowinę po madrasku.
stopka: "rozmawiają o tej sprawie, w 80 proc. analizując scenariusze, których nie ma"
@Urodziny powiedział(a):
Bengalczyk w pobliskiej indyjskiej knajpie osiedlowej cieszy się z przypięczotowanego końca rządów Sheikhów. Hindusów jak psów nie znosi. Po doprwaieniu chicken Jalfrezi wzdycha cicho. Jego partia studencka, która do tych wyborów doprowadziła pamiętnymi studencikimi protestami, za dużo na tym przypieczętowaniu nie ugrała. Popomstował na Modiego za danie schronienia Hasinię Sheikh i przyjął zamówienię na wołowinę po madrasku.
Ci Szejkowie to rzekomo bengalscy komuniści, czy kto, gdyż nie wiem.
@Przemko powiedział(a):
Hiszpańska lewicowa polityczka (Tesh Sidi) odniosła się do statystyk pokazujących - że imigranci dokonują więcej napadów niż rodowici Hiszpanie:
Z wrażeniam aż spoźrzał do ichniego sejmasa -- i co ja widzę! Ovaj, rząd mniejszościowy wisi na kroplówce wszelakich regionistów, separatystów i komunistów. Natomiast nasi -- górą, w sensie PP jak PO, VOX jak PiS albo podobnie, sam nie wiem.
Komentarz
Na Bardellę pewnie też coś znajdą. W demokracji ojropejskiej nie może być tak, że wygra ktoś nieodpowiedni.
Bardella jest tak młody, że mogą niczego nie znaleźć. Dopiero skończył 30 lat.
Nie z takimi wyzwaniami radzą sobie prawdziwi profesjonaliści.
Trzeba znać stawkę: trójkąt Włochy-Francja-Polska z delikatnym wsparciem zza kałuży wywróci UE na nice. Nie można do tego dopuścić.
a Ursula i Merz na to? Naprawdę?? Potrzymaj nam piwo...
Tym mocniej wybrzmi "patrzcie państwo, taki młody a już..."
Nie wiem, nie mam pewności.
Ostatnio ludzie Trumpa najwięcej się radują na myśl o AfD.
A co tam czyjeś radowanie się ma do rzeczy?
Czytałem to samo na Twitterzu z innych źródeł.
Dlatego właśnie czerwoni muszą rozwalić państwo zanim stracą władzę.
No i czego nie rozumiesz?
stopka: "rozmawiają o tej sprawie, w 80 proc. analizując scenariusze, których nie ma"
Ci Szejkowie to rzekomo bengalscy komuniści, czy kto, gdyż nie wiem.
Z wrażeniam aż spoźrzał do ichniego sejmasa -- i co ja widzę! Ovaj, rząd mniejszościowy wisi na kroplówce wszelakich regionistów, separatystów i komunistów. Natomiast nasi -- górą, w sensie PP jak PO, VOX jak PiS albo podobnie, sam nie wiem.
https://en.wikipedia.org/wiki/Congress_of_Deputies
Vox odeszła do Konfiarzy.
Natomiast PP istotnie jest w grupie w PE z PO, ale to bardziej coś jak AWS niż PO.
U Madziarów wszystko się może zdarzyć. Wymierzyli wręcz, że jeśli Órban zrobi koalisją, to będzie miał większość na grubość lakieru.
A cototake, to MH? Politpro.eu pisze o nich w samych superlatywach. No ale to Węgrzy, więc nie wiem, tak?