Ja cie nie moge! Żaden kabaret nie dorówna scenkom z reala.
Kobieta identyfikująca się jako pies została zaatakowana przez psa, który nie mógł ścierpieć, że baba go przedrzeźnia :-)DDDDDD
PS Widzicie ogonek, który sobie przyczepiła?
Fajne, jak by bełło prawdziwe.
Maniu, to na 100% ajwaj i to ja to mówię bez googlania.
Obejrzałem 2 razy a potem zmieniłem na 0.25x speed i od razu widać, że podróba.
@los powiedział(a):
Nie ma niczego bardziej obrzydliwego niż ewangelikanie. Ateiści, komuniści i muzułmanie prezentują się na ich tle niemal jako święci.
@los powiedział(a):
Nie ma niczego bardziej obrzydliwego niż ewangelikanie. Ateiści, komuniści i muzułmanie prezentują się na ich tle niemal jako święci.
@los powiedział(a):
Luteranie nie mają ewangelikalnych odlotów, przynajmniej w Europie.
Nie, ale coś z nimi mają wspólnego, przynajmniej z tymi od Trumpa.
Otóż jednym z głównych założeń luteranizmu było, że głową kościoła ma być polityczny przywódca kraju, czyli w XVI wieku król. Obrazek z Trumpem-Chrystusem właśnie w to się wpisuje, Trump będąc przywódcą politycznym staje się też religijnym.
Ale drugiego kwietnia (nie sprawdzałem powtarzam za Ice' em) pojawił się na oficjalnych stronach długi tekst poświęcony rocznicy śmierci Jana Pawła II. Jeśli zostawimy to z wątkiem zamachu na Donalda Trump a to może się okazać że mamy dość istotny wpływ na kształtowanie pewnej mitologii. Dzięki włączeniu wątków polskich ewangelikanie moga stać się polityczno-religijna wspólnotą prawdziwie synkretyczną.
Komentarz
A pod skrótem LSD ukrywa się tytułowa bohaterka z piosenki Lucy in The Sky with Diamonds? 🤔

Ja cie nie moge! Żaden kabaret nie dorówna scenkom z reala.
Kobieta identyfikująca się jako pies została zaatakowana przez psa, który nie mógł ścierpieć, że baba go przedrzeźnia :-)DDDDDD
PS Widzicie ogonek, który sobie przyczepiła?
https://x.com/GOP_is_Gutless/status/2050191962414694745
Fajne, jak by bełło prawdziwe.
Maniu, to na 100% ajwaj i to ja to mówię bez googlania.
Obejrzałem 2 razy a potem zmieniłem na 0.25x speed i od razu widać, że podróba.
👣
🐾
🐾
Mormoni! Trzeba było tak od razu!
Redattore Gabiś tłomaczy epifenomen wiceżydowstwa:
https://www.tomaszgabis.pl/2026/04/26/chrzescijanscy-syjonisci-czyli-polityka-apokalipsy/
Redachtur Gmyz jest kacerzem
Ale nie amerykańskim
Juliet Papa Romeo Delta
A nasz dawny kolega z FF znany jako MKG, jakiś czas temu został protestantem.
Nie za to go lubimy.
A to ktuś kogo lubimy, bo nie znam?
👣
🐾
🐾
Dziennikarz, znawca niemiec. Ma na ten naród realne spojrzenie, więc tak. Da się lubić. Poza tym dziennikarz śledczy.
Luteranie nie mają ewangelikalnych odlotów, przynajmniej w Europie.
Nie, ale coś z nimi mają wspólnego, przynajmniej z tymi od Trumpa.
Otóż jednym z głównych założeń luteranizmu było, że głową kościoła ma być polityczny przywódca kraju, czyli w XVI wieku król. Obrazek z Trumpem-Chrystusem właśnie w to się wpisuje, Trump będąc przywódcą politycznym staje się też religijnym.
Ale drugiego kwietnia (nie sprawdzałem powtarzam za Ice' em) pojawił się na oficjalnych stronach długi tekst poświęcony rocznicy śmierci Jana Pawła II. Jeśli zostawimy to z wątkiem zamachu na Donalda Trump a to może się okazać że mamy dość istotny wpływ na kształtowanie pewnej mitologii. Dzięki włączeniu wątków polskich ewangelikanie moga stać się polityczno-religijna wspólnotą prawdziwie synkretyczną.