Skip to content

Postępy postępu

1555658606170

Komentarz

• loslos
    edytowano June 2023

A łysina i broda? I jak odróżnić łysinę z wyłysienia od łysiny religijnej? Grace Kelly pewnie też by do policji nie przyjęli.

• @christoph powiedział(a):
    Do regulaminu ubioru policji w Holandii wprowadzono zapis o neutralności religijnej.
    Zgodnie z nim umundurowani funkcjonariusze mają zakaz noszenia elementów odzieży, zawierających bądź będącymi symbolami religijnymi. Są to m.in. chusty, krzyże i jarmułki.

• Za pomocą rozporządzenia demonstrujemy bezstronność policyjnego munduru -
    • powiedziała ****Dilan Yeşilgöz, tamtejsza minister bezpieczeństwa i sprawiedliwości. ****

Szkodliwy mit pustej ontologii i braku szacunku do własnej tożsamości, a później się dziwią, że palą im przedmieścia

• Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak przestrzeń neutralna światopoglądowo.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@christoph powiedział(a):
    Do regulaminu ubioru policji w Holandii wprowadzono zapis o neutralności religijnej.
    Zgodnie z nim umundurowani funkcjonariusze mają zakaz noszenia elementów odzieży, zawierających bądź będącymi symbolami religijnymi. Są to m.in. chusty, krzyże i jarmułki.

• powiedziała ****Dilan Yeşilgöz, tamtejsza minister bezpieczeństwa i sprawiedliwości. ****

Szkodliwy mit pustej ontologii i braku szacunku do własnej tożsamości, a później się dziwią, że palą im przedmieścia

Nie wiem jak wy ale ja tam nie widzę wyraźnej przewagi ateizmu, nawet agresywnego, nad kalwinizm. Ten w wersji holenderskiej jest wyjątkowo paskudny.

• minister urodzona w Ankarze

• Przenosi tradycje Kemala Paszy w walce z religią. Turcy jednak mają spory wkład w światową kulturę.

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

Nie wiem jak wy ale ja tam nie widzę wyraźnej przewagi ateizmu, nawet agresywnego, nad kalwinizm. Ten w wersji holenderskiej jest wyjątkowo paskudny.

To takie chowanie głowy w piach i zaklinanie rzecztistosci: nie ma islamu w NL, nie ma islamu w NL, nie ma islamu w NL, nie ma islamu w NL,nie ma islamu w NL, nie ma islamu w NL,

• @MarianoX powiedział(a):
    Przede wszystkim nie ma czegoś takiego jak przestrzeń neutralna światopoglądowo.

Piekło jest neutralne światopoglądowo - przyjmie wszystkich chętnych.

• edytowano June 2023

@los powiedział(a):

Kalwinizm to taki materializm ujęty w ramy religii. A konkretnie przybiera maskę chrześcijaństwa.

• Kalwinizm to materializm?

2:
    było?
    To bardzo fajny kanał ze względu na sposób, w jaki koleś opowiada.

• Smoku, pierwsze wideo twoje jakie obejrzałem bo 10X krótsze niż inne, a piwo piłem to z nudów se włączyłem. Koleś gada OK chociaż nie, żeby od razu był mojem fanem i pewnie nic więcej jego już nie obglądnę ale dwie sprawy:
    Po ferstli - może niektóre Damy (i Rycerze) mogą być zniesmaczeni.
    Po se kundli - czy ta pani nie przypomina wam Jachiry??? Dużo młodsza i ładniejsza ale podobna, może jakoś przetransformutowana za pomocą Czadu LPG, czy cuś. Już coś takiego istnieje: Jakaś dzida przerobiła się czadem i ma tysiące bojfrędów, którzy codziennie z nią flirtują i za to płacą. Jak znajdę to wlepię.
    Ale, ale tu nie o buzię chodzi. Ja mam bardzo dobry słuch. Ona ma barwę głosu, ale najważniejsze - specyficzny akcent, jak Jachira! Dokładnie taki sam! I jeszcze ten układ ust w czasie mowy!

Od 1:40 do 2:22.

👣

🐾
    🐾

• edytowano July 2023

tym razem postęp

gościu w pewnym momencie 11,28 mówi, że tabletki antykoncepcyjne nie są lekiem
    i mogą w pierwszych dwóch latach wywoływać depresję

przy okazji ciekawie się ubiera

• Łojejku, nie mogę się nadziwić, ile wolnego czasu mają ludzie. W sensie, na oglądanie takich różnych ludków którzy z korkiem tam, gdzie to Eco opisał nauczają maluczkich, jak mają żyć. :D Sorki, taki mały off topic.

• @Berek powiedział(a):
    Łojejku, nie mogę się nadziwić, ile wolnego czasu mają ludzie. W sensie, na oglądanie takich różnych ludków którzy z korkiem tam, gdzie to Eco opisał nauczają maluczkich, jak mają żyć. :D Sorki, taki mały off topic.

Kanał typu "gadająca głowa" można spokojnie włączyć przy sprzątaniu, prasowaniu, gotowaniu, jeździe autem, ćwiczeniach fizycznych.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):

@Berek powiedział(a):
    Łojejku, nie mogę się nadziwić, ile wolnego czasu mają ludzie. W sensie, na oglądanie takich różnych ludków którzy z korkiem tam, gdzie to Eco opisał nauczają maluczkich, jak mają żyć. :D Sorki, taki mały off topic.

Kanał typu "gadająca głowa" można spokojnie włączyć przy sprzątaniu, prasowaniu, gotowaniu, jeździe autem, ćwiczeniach fizycznych.

a tego akurat z maksymalnym przyspieszeniem, żeby nie marnować czasu

• dziękuję za ostrzeżenie
    przepraszam za wklejkę, ale zę ktoś z tysięcznymi folouersami mówi, że antykoncepcja nie jest lekiem
    jest ok

• I jakie witaminy wyleczyły depresję u tego pana?

• Nie witaminy, a odstawienie kilku rzeczy.

• edytowano July 2023

Nie witaminy, a odstawienie kilku rzeczy.

Na liście jest zawał - odstawił zawał? Niecodzienne!

• @Przemko powiedział(a):

Nie witaminy, a odstawienie kilku rzeczy.

Na liście jest zawał - odstawił zawał? Niecodzienne!

A nie mogliby ci chorzy po prostu zacząć identyfikować ię jako zdrowi trzydziestolatkowie?

• No więc postęp, jak wiadomo, najtężej natęża się w miarę postępowania; no tyle że bezobjawowo. W sensie, każdy oczywiście gromko oświadczy, że postęp jak najbardziej, bo nie chce zostać zdekapitowany jako reakcyjna świnia, ale już tak cichcem to każdy swoje wie.

Interesujące dane w powyższej kwestii znalazły nie tak dawno dwie panie naukowczynie, które przsebadały studentki w dwóch jądrach ciemności. Jądrem lewym był Uniwersytet Zurych, a prawym -- ETH, najważniejsza polibuda w Szwajcarii, jak i jedna z najlepszych na tym łez padole.

I co się okazało. Szok, prosto szok...

Fakty: Ankieta przeprowadzona wśród 10 000 studentów i studentek na Uniwersytecie w Zurychu i ETH pokazuje: Większość kobiet nie chce robić kariery.
    Liczby mówią same za siebie:

• Prawie 60 procent studentów to kobiety
    • Ale tylko 24 procent wszystkich profesorów
      Ale język używany przez tych, których to dotyczy, był jeszcze wyraźniejszy. Większość studentek stwierdziła

• że nie są aż tak zainteresowane karierą.

• Raczej wyobrażają sobie, że kiedy będą miały dzieci, będą chciały zmniejszyć obciążenie pracą. Tylko 19 procent stwierdziło, że będzie pracować na 100 procent nawet po urodzeniu dziecka.
    • W końcu chcą mężczyzny, który wnosi większość dochodu gospodarstwa domowego, a jeśli pracuje w pełnym wymiarze godzin, to też jest w porządku. Poza tym doceniają, gdy ich mąż jest starszy od nich - i odnosi sukcesy

https://www.nebelspalter.ch/zwei-forscherinnen-haben-herausgefunden,-was-alle-ahnen-die-meisten-frauen-kuemmern-sich-kaum-um-eine-karriere

Niby, rzecze ktoś, gdyby kto spytał moją śp. Babcię, co o tem myśli, to pewnie i to samo by rzekła. No tyle że urodziła się ona dość dokładnie sto lat temu, jak również nie studiowała w Zurychu.

Jakoś, no, tak se dumam, może i nie wszystek umrze nasz stary świat.

• Generalnie po urodzeniu dziecka to pracuje się na przynajmniej 200%.

• Nie no tak, ale się rozhozi o pracę na zakładzie, tak?

• edytowano July 2023

dziękuję za ostrzeżenie
    przepraszam za wklejkę, ale zę ktoś z tysięcznymi folouersami mówi, że antykoncepcja nie jest lekiem
    jest ok

Jednak ktoś kto stwierdza, że depresja to brak szczęścia, i wystarczą witaminy... jest zwykłym oszustem.

Ma bardzo dużo dobrego kontentu. I myślę, że to było zwykłe 'legendowanie'. Po to, by móc
    przemycać łyżeczki dziegdziu do beczek miodo-filmików.

Porzuciłem ze wstrętem po wysłuchaniu kilka miesięcy temu kilkunastu "wykładów".

• @los powiedział(a):
    Generalnie po urodzeniu dziecka to pracuje się na przynajmniej 200%.

Pomagam małej żonce, więc oceniam na 180 % :)

• Z temy kobetamy to bywa hmmmm.... różnie.
    Moja na pszykład małżonka bardzo ale to bardzo kciała do pracy. Co nie dziwne bo wychowując 1, potem2, i 3 a w końcu 4 dziecko można szmergla do głowy dostać co jeszcze potęguje fakt rozciągnięcia w czasie pojawienia się na świecie tych dziecisków.
    Już to człowiek dychnie od pieluch i karmienia a tu zaś powrót do nieprzespanych nocy i dni. I tak cztery razy, różne interwały czasowe, różne natężenie wysiłku i niejedna materia martwa by padła z wyczerpania. Ale nie kobieta.

No i moja żona mi muwi: muszę do pracy bo oszaleje!
    Ja mówię: jak najbardziej jeste za a nawet pszeciw!
    Ona: bo ci przywalę!
    Ja: dobra! idziesz do pracy [nie może być tak że skapitulowałem tylko że mam ostanie zdanie w tym domu, nespa?]

No i po Czech latach pracy moja mi mówi że to jednak nie to ta praca i że se chyba zmniejszy na pół etata....na razie nie wiem co będzie.

• @christoph powiedział(a):

tym razem postęp

gościu w pewnym momencie 11,28 mówi, że tabletki antykoncepcyjne nie są lekiem
    i mogą w pierwszych dwóch latach wywoływać depresję

przy okazji ciekawie się ubiera

W dyskusji twitterowej, o tej:

@marniok powiedział(a):

Tu całą nitka o tym gościu.

ktoś podał linka do YT kanału "Gdyby reklamy były uczciwe" i jest i o leczeniu depresji

• @marniok powiedział(a):
    No i po Czech latach pracy moja mi mówi że to jednak nie to ta praca i że se chyba zmniejszy na pół etata....na razie nie wiem co będzie.

I prawidłowo! Widziałem take wykresy powszechnej szczęśliwości, z których wynikało, że kobieton najszczęśliwszym jest, gdy ma pół etatu, a zaś pan mąż cały etat, za to dobrze płatny.

• edytowano July 2023

A czy w tych wykresach kobiecej szczęśliwości było podane ile to jest "dobrze płatny" etat jeich mężów?
    Może być w peelenach.
    ;)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.