Obiło mięsię o uszy, że futrzarski przemysł jest w 100 % niepolski (niemiecki?), a krowy choć holenderki, to w polsko-polskich firmach podrzynane... Ot, polityka (międzynarodowa) a nie żadne tam eko-sreko&natura.
Chyba KAnia gdzieś napisała już, (nie mogę znaleźć) dopiszę tu:
Burmistrz Jerozolimy ustanowił podatek gminny na... Bazylikę Narodzenia Pańskiego! Kościoły (rzymsko-katolicki, grecko-prawosławny i ormiański) i wspólnota anglikańska, dłużne już są ok. 5 milionów euro! Protest (wspólny) zamknięcia kościoła ma rozgłośnić w świecie problem (istnienia chrześcijan wogóle tam).
Tysiące pielgrzymów pocałowano - i dosłownie i w przenośni -klamkę.
stwierdził to prof. Krasnodębski na twitterze (tzn. hodowle na futra to nie są rodzime polskie firmy, tylko koncerny zachodnie korzystające z polskiej taniej siły roboczej i "wolnej amerykanki" prawnej)
DMC napisal(a): Żeby PiS był tak twardy w walce z zagranicznymi sieciami handlowymi, wykorzystującymi polską, tanią siłę roboczą.
!!!
Ale tam nie ma ratowania słodkich norek, które robią noskiem takie słodkie "fu fu". Tylko stare baby sikają w pieluchy, bo im nadzorca nie pozwala iść do kibla w ciągu 8 godzin.
A było tak pięknie. Powiewał wietrzyk swobody...Aż kasta powiedziała: dość! I teraz liżą sobie wzajem zadki a my siedzimy i płaczemy. Przypomniał mi się tu Poeta: "Polsko, nie jesteś Ty już niewolnicą..." Też mieli złudzenia.
– Bardzo ważne są następne wybory. Jeżeli Polacy powtórzą ten wybór, to znaczy, że nie jest to Polska jaką przyjmowano do Unii, trzeba będzie zapytać, czy jest w Unii miejsce dla Polski – stwierdziła Anne Applebaum w rozmowie z "Gazetą Wyborczą". – Polacy nie rozumieją, jak wielką frustrację w Brukseli budzi Polska – oceniła Applebaum. Jej zdaniem był czas, gdy Polskę postrzegano jako lidera Unii Europejskiej. (...) Applebaum oceniła ponadto, że dopóki PiS nie objął władzy, to nikt na Zachodzie nie postrzegał Polski jako współsprawców holokaustu. Jej zdaniem dopiero teraz opinia publiczna państw zachodnich zaczęła się zastanawiać, czy rząd polski nie chce czegoś ukryć na ten temat. – Przez ostatni miesiąc naczytałam się więcej o polskich kolaborantach i o polskiej odpowiedzialności za Holocaust, niż przez całe życie. Ustawa o IPN przyniosła całkowicie odwrotny efekt – mówiła.
Nawet sie mie nie chce tego kruestwa komentować. Wlazłem w psie kaku, to i wnoszę do salonu, a z dumą okazuję.
najciekawsze jest wszechogarniające przeświadczenie, że PiS przerżnie wybory samorządowe... ba...kupa ludzi z tzw prawicowego targetu robi wszystko...by tak sie stało.
pani Jabłońska napisal(a): Polacy nie rozumieją, jak wielką frustrację w Brukseli budzi Polska
Miód na moją duszę, już niczego więcej nie pragnę. Choć nie, przydałby się Instytut Spraw Trudnych im. Ignacego Chmieleńskiego. Choć akurat w tym przypadku wystarczyłby fryzjer.
Frustracja w Brukseli? Kto jest sfrustrowany? Belgowie chyba nie, ich rząd też nie. Rozumiem że mocno sfrustrowani są wyżsi urzędnicy KE i innych agend. Niżsi nie bo oni utrzymają się bez względu na opcję u góry. Są sfrustrowani bo kadencje na ukończeniu a rokowania na kolejne coraz gorsze. Ich projekty, wynikające z ich ideologii i linii politycznej, nie przynoszą spodziewanych efektów i społeczeństwa UE się od nich odwracają. Polskie już się odwróciło i wybrało rząd wyznający diametralnie inne idee i prowadzący politykę sprzeczną z ich. To i walą w ten rząd licząc że w ich krajach uda się im zatrzymać zmianę preferencji. Robią to w sposób tak nieudolny, prowokacyjny i arogancki że raczej spowodują skutki przeciwne do zamierzonych.
Tymczasem Wielki Manitou sugeruje powrót do tradycji piłsudczykowskiej:
Równocześnie z Nowogrodzkiej popłynęły sygnały, by nie godzić się na ustępstwa pod presją. – Prezes problem lekceważy. Uważa, że to histeria, którą należy przeczekać.
Takie mało znane polskie ludowe porzekadło mi się przypomniało: "Na Lacha nie idź bez armaty". Te durnie z UE o tym wyraźnie nie wiedzą - no i mają co chcieli.
W Radzie tego całego Polin od samego początku zasiada Marian Turski (Mosze Turbowicz). Komunista, wróg Polski polskiej, ma taką pozycję w międzynarodowym żydostwie, że na 90 urodziny, jak podaje wiki, życzenia i listy okazjonalne dostał od Angeli Merkel, Joachima Gaucka, Baracka Obamy, Szimona Peresa a nawet od samego Pana Prezydenta Andrzeja Dudy!
To oczywiście tylko przykład pokazujący, czym istniejąca (nie pomyślana) Polska jest teraz. Nie wiem, jak znosicie świadomość tego stanu rzeczy, ja nie potrafię. Wydaje mi się, że dopiero przyszłe pokolenia, które będą o tym czytać w książkach i nie będą już zauważać, że VI pokolenie AK tworzy Wielką Polskę Katolicką od Morza do Morza razem z VI pokoleniem UB, odnajdą spokój i radość z bycia Polakiem. Jak się to widzi dookoła siebie, realnie istniejące, chyba nie można tego spokojnie znosić?
Komentarz
a krowy choć holenderki, to w polsko-polskich firmach podrzynane...
Ot, polityka (międzynarodowa) a nie żadne tam eko-sreko&natura.
dopiszę tu:
Burmistrz Jerozolimy ustanowił podatek gminny na... Bazylikę Narodzenia Pańskiego!
Kościoły (rzymsko-katolicki, grecko-prawosławny i ormiański) i wspólnota anglikańska, dłużne już są ok. 5 milionów euro!
Protest (wspólny) zamknięcia kościoła ma rozgłośnić w świecie problem (istnienia chrześcijan wogóle tam).
Tysiące pielgrzymów pocałowano - i dosłownie i w przenośni -klamkę.
gdzie indziej pisał o tym nie wprost:
https://wpolityce.pl/polityka/377992-prof-krasnodebski-o-zakazie-hodowli-norek-bez-futer-mozna-sie-obejsc-natomiast-jesc-dostarczajac-niezbedne-skladniki-organizmowi-musimy
histeryczne , no ale trafia do wielu
https://wpolityce.pl/polityka/383708-list-otwarty-do-premiera-glinskiego-w-sprawie-falszowania-historii-w-muzeum-kl-auschwitz
Przypomniał mi się tu Poeta: "Polsko, nie jesteś Ty już niewolnicą..." Też mieli złudzenia.
pod tekstem masa cennych wypowiedzi
http://pink-panther.szkolanawigatorow.pl/niepokorni-cywinscy-ks-radziwi-kl-auschwitz-oraz-polacy-i-dotacje
i świeży tekst
http://pink-panther.szkolanawigatorow.pl/girlsband-kl-auschwitz-afera-fani-fenelon-arthur-miller-czyli-kosinski-20
https://www.salon24.pl/u/ktosmusiorac/848315,z-polska-jest-cos-nie-tak-zabiliscie-wszystkich-swoich-zydow,2
z komentarzami
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/opinie/applebaum-jeżeli-polacy-znów-wybiorą-pis-trzeba-będzie-zapytać-czy-jest-dla-polski-miejsce-w-unii/ar-BBJJyNH?ocid=spartandhp Nawet sie mie nie chce tego kruestwa komentować. Wlazłem w psie kaku, to i wnoszę do salonu, a z dumą okazuję.
ba...kupa ludzi z tzw prawicowego targetu robi wszystko...by tak sie stało.
bardzo, badzo interesujace.
Te durnie z UE o tym wyraźnie nie wiedzą - no i mają co chcieli.
Komunista, wróg Polski polskiej, ma taką pozycję w międzynarodowym żydostwie, że na 90 urodziny, jak podaje wiki, życzenia i listy okazjonalne dostał od Angeli Merkel, Joachima Gaucka, Baracka Obamy, Szimona Peresa a nawet od samego Pana Prezydenta Andrzeja Dudy!
To oczywiście tylko przykład pokazujący, czym istniejąca (nie pomyślana) Polska jest teraz.
Nie wiem, jak znosicie świadomość tego stanu rzeczy, ja nie potrafię.
Wydaje mi się, że dopiero przyszłe pokolenia, które będą o tym czytać w książkach i nie będą już zauważać, że VI pokolenie AK tworzy Wielką Polskę Katolicką od Morza do Morza razem z VI pokoleniem UB, odnajdą spokój i radość z bycia Polakiem.
Jak się to widzi dookoła siebie, realnie istniejące, chyba nie można tego spokojnie znosić?