rozum.von.keikobad napisal(a): Spoko, Kazia też w tej roli obstawiali
Kolega rozlicza ludzi z tego, że mieli nadzieje wobec Maxi Kaza?
Tak, a za 12 lat rozliczę z tego, że mieli nadzieję na prezia spod bloku
Btw, ja uważam, że Kazio był b. dobrym premierem i odszajbiło mu potem, gdzieś początkiem tego była właśnie przegrana w Warszawie. Ale nie zmienia to oceny premierowania, dlatego nie mam problemu z tym, że mi ktoś wyciągnie wpisy z 2006 r.
Ale mówiąc jeszcze bardziej poważnie, to nie chodzi o rozliczanie z "nadziei", a z przewidywań. Ratusz jako trampolina do Pałacu postrzegany był nie tylko na FF i nie tylko w kręgach fanów Kazia czy PiSu.
extraneus napisal(a): Tak, sprzed kilkunastu minut (profil RMF na tt). Jeżeli to prawda, to 1. "presja ma sens", 2. szkoda, że tak późno.
3. Manitou zachował resztki rozumu.
3a. Policzył, że Warszawa będzie przegrana nawet przy rewelacyjnych wynikach, więc lepiej na pewną porażkę dać kogoś, kogo się nie lubi. 3a 1. Dokładnie, ale nie dlatego, że "nie lubi". To duża szansa na pogrzebanie Jakiego. I to całkowite pogrzebanie. Swoista kara za ustawę IPN. Za wybicie się ponad przeciętność również, ale ustawa ważniejsza.
Matthew Tyrmand napisal(a): Nie ma w tej materii lepszego sposobu niż zdymisjonowanie ministrów Ziobry i Jakiego, którzy w oczach Amerykanów stanowią głównych odpowiedzialnych za promowanie i obronę ustawy,...
Głos Tyrmanda jest głosem Tyrmanda i można by się nim w ogóle nie przejmować. Obawiam się, że jednak ten i podobne głosy bardzo są brane pod uwagę w pewnym budynku w samym centrum stolicy.
Idę o zakład, że piach sypany w szprychy kampanii Jakiego będzie wielokrotnie przekraczał normy żwiru. Że będzie sypany przez "naszych" to oczywista oczywistość.
EDIT - to oczywiście teoria taka skrajnie już spiskowa. Ale mnie już nie zaskoczy NIC, nawet taka motywacja przy wystawieniu kandydata. Prawdziwych sondaży nie znam. Panu Jakiemu bardzo życzę zwycięstwa, nawet tym bardziej. Na pewno będę na niego głosowała.
Dokładnie. Chrześcijańska monarchia to nie to co wschodnia autokracja. Za złotych czasów monarchii było więcej wolności niż teraz a lud miał więcej do powiedzenia.
Trochę -choć może nie aż tak na boku- tematu: https://t.co/vYWokkrj8F Czyli sąd administracyjny stosuje bezpośrednio Konstytucję i prawa UE. Super jest!
rozum.von.keikobad napisal(a): Spoko, Kazia też w tej roli obstawiali
Kolega rozlicza ludzi z tego, że mieli nadzieje wobec Maxi Kaza?
Tak, a za 12 lat rozliczę z tego, że mieli nadzieję na prezia spod bloku
Btw, ja uważam, że Kazio był b. dobrym premierem i odszajbiło mu potem, gdzieś początkiem tego była właśnie przegrana w Warszawie. Ale nie zmienia to oceny premierowania, dlatego nie mam problemu z tym, że mi ktoś wyciągnie wpisy z 2006 r.
Ale mówiąc jeszcze bardziej poważnie, to nie chodzi o rozliczanie z "nadziei", a z przewidywań. Ratusz jako trampolina do Pałacu postrzegany był nie tylko na FF i nie tylko w kręgach fanów Kazia czy PiSu.
Trochę nie rozumiem ścieżek, po których kroczy Kolegowa myśl.
Konfederata napisal(a): Trochę -choć może nie aż tak na boku- tematu: https://t.co/vYWokkrj8F Czyli sąd administracyjny stosuje bezpośrednio Konstytucję i prawa UE. Super jest!
Konfederata napisal(a): Trochę -choć może nie aż tak na boku- tematu: https://t.co/vYWokkrj8F Czyli sąd administracyjny stosuje bezpośrednio Konstytucję i prawa UE. Super jest!
Dąvrowszczaki to nie komuniści. Jacie!
internacjonały und wolnościowcy!
...a na poważnie: w sumie WSA w d.. to miał. On uważa że Wojewoda, Rząd i RP cała mogą się wypchać bo kompetencja Samorządu Świeta JEZD.
Czyli jakby samorząd nadał nazwę Adolf Hitler Strasse a Wojewoda uchylił - to WSA aus Danzig stwierdziłby że Św. Samorząd ma recht i Adolf ma być! Jawohl!
Dąvrowszczaki to nie komuniści. Jacie!
internacjonały und wolnościowcy!
...a na poważnie: w sumie WSA w d.. to miał. On uważa że Wojewoda, Rząd i RP cała mogą się wypchać bo kompetencja Samorządu Świeta JEZD.
Czyli jakby samorząd nadał nazwę Adolf Hitler Strasse a Wojewoda uchylił - to WSA aus Danzig stwierdziłby że Św. Samorząd ma recht i Adolf ma być! Jawohl!
A ja się zastanawiam, czy przypadkiem nie dałoby się posadzić w pierdlu ten cały skład orzekający. Polska to kraj unitarny, o wiele wiem.
Stanisław Janecki przekonywal dzisiaj ("wedle mojej wiedzy", "moje źródła"), że opory PiS wobec Jakiego wynikają z badań i chłodnych analiz, które mają wskazywać, że większe szanse w Warszawie ma ktoś taki ("nijaki taki") jak Dworczyk (który podobno w ogóle się nie pali do kandydowania) a Jaki jest niewybieralny. "Według źródeł" Janeckiego na dziś nie ma decyzji o wystawieniu Jakiego.
los napisal(a): A ten Dworczyk to na czym polega i jak wygląda? Bo ja nie kojarzę.
Szczur, który jako pierwszy opuścił tonący okręt. Wcześniej wyciągnięty za uszy przez Antoniego z nielichych opałów.
finansowych?
On chyba ostro wdupił długami w 2010 r., gdy o mały włos przeskoczył go... Wipler. Dworczyk był na bannerach niemal wszędzie. Później, jak doczytałem, jego fundację kroplówkował Mateł via BZWBK.
Moim doświadczeniem zawodowym jest również prowadzenie niewielkiej firmy w latach 2002-2005 oraz praca w dwóch dużych bankach w latach 2000 – 2002 oraz 2012 – 2015.
Komentarz
Co oznacza, że Jaki zostanie kiedyś prezydentem Polski. Idę na to.
Tego na szczęście chyba nie dożyję.
3a 1. Dokładnie, ale nie dlatego, że "nie lubi". To duża szansa na pogrzebanie Jakiego. I to całkowite pogrzebanie.
Swoista kara za ustawę IPN.
Za wybicie się ponad przeciętność również, ale ustawa ważniejsza. Głos Tyrmanda jest głosem Tyrmanda i można by się nim w ogóle nie przejmować. Obawiam się, że jednak ten i podobne głosy bardzo są brane pod uwagę w pewnym budynku w samym centrum stolicy.
Idę o zakład, że piach sypany w szprychy kampanii Jakiego będzie wielokrotnie przekraczał normy żwiru. Że będzie sypany przez "naszych" to oczywista oczywistość.
EDIT - to oczywiście teoria taka skrajnie już spiskowa. Ale mnie już nie zaskoczy NIC, nawet taka motywacja przy wystawieniu kandydata. Prawdziwych sondaży nie znam.
Panu Jakiemu bardzo życzę zwycięstwa, nawet tym bardziej. Na pewno będę na niego głosowała.
http://prezydent2015.pkw.gov.pl/325_Ponowne_glosowanie/1465
Przy wygranych (przez Dudę) wyborach w Polsce, Komorowski miał prawie 60%.
Od samorzadu
https://t.co/vYWokkrj8F
Czyli sąd administracyjny stosuje bezpośrednio Konstytucję i prawa UE.
Super jest!
Trochę nie rozumiem ścieżek, po których kroczy Kolegowa myśl.
A ja się zastanawiam, czy przypadkiem nie dałoby się posadzić w pierdlu ten cały skład orzekający. Polska to kraj unitarny, o wiele wiem.
"Według źródeł" Janeckiego na dziś nie ma decyzji o wystawieniu Jakiego.
A ten Dworczyk to na czym polega i jak wygląda? Bo ja nie kojarzę.
Wcześniej wyciągnięty za uszy przez Antoniego z nielichych opałów.
On chyba ostro wdupił długami w 2010 r., gdy o mały włos przeskoczył go... Wipler. Dworczyk był na bannerach niemal wszędzie.
Później, jak doczytałem, jego fundację kroplówkował Mateł via BZWBK.