Skip to content

archi tektura mała i duża

1910111214

Komentarz

• Mówi, że Trzaskowski tak, wypaczenia nie.

• To są idioci.

• edytowano 28 October

"Kloc Rafaua" wygląda jak jedna z ikonicznych realizacji znanego wizjonera Gerhardta Fjucka. Już kiedyś było w tym wątku, ale warte przypomnienia

• Przeoczyłem psiakrew.

• Piss on the carpet??

• Pewnie fajne, ale sorry, nie mogie się odnieść.
    .
    .
    .
    image
    .
    .
    .

Chociaż nawet bardzo próbowałem.
    .
    .
    .
    image

👣

🐾
    🐾

• Zasadzić dżewo, myślicie?

👣

🐾
    🐾

• Rzeźnia Nr 5
    Prosektorium
    Chłodnia do przechowywania mięsa
    Publiczna toaleta

Ale skoro ten klocek już stoi i władowano weń tyle forsy to zrobiłabym tam coś dochodowego, np dyskotekę, kluby taneczne. Z zewnątrz jakieś murale kojarzone z tańcem i neony. Młodzi mieliby gdzie pójść.
    "Sztuka nowoczesna" to ładowanie pieniędzy w hochsztaplerów.

• Hochsztapler dostanie grosze. Resztę zgarnie ładujący. Tyle lat rządzili a ty nie wiesz na czym te rządy polegają?

• @ Mordechlaj
    to może tak:

• bardzo sie podoba instalacja

plażo wicze

• @W_Nieszczególny powiedział(a):
    "facet na którego według dużego prawdopodobieństwa i ja zagłosuję"
    po co więc to całe obszerne ale jałowe, bezproduktywne ględzenie impotenta, żeby potem stwierdzić że nawet nie dopuści myśli, by spróbować czegoś nowego zamiast ciągle bić głową w ścianę w tym samym miejscu?

Skoro Ignac zapostowal taki długi wpis to coś w nim musi być. Mnie się podoba. Szczególnie o tych dromaderogardach. O jednym z głównych dromaderów Pan Stępniewski wczoraj dal wpis https://kompromitacje.blogspot.com/2024/10/rottenberg-i-abstrakcja-z-okultyzmu.html?m=1

Z tym trzasło to Trzasło, na którego Trza głosować to jest taki podpis autora w typie środowiskowym-jagodnościowym. Że autor tekstu jest skazany na to głosowanie, umęczony trudem udziału w demokracji, stanie na Jagodnie do 23ciej w kolejce, zmachanie ciężkim marszem przez instytucje i do urn, z butami dziurawymi od marszu, że aż na wystawę by je dać można. Ale też i uśmiechnięty, z bananem na ustach, mimo że nie ma powodów, bo to nie Graz.

A żeby nie było, że się staram wpisać w jakieś środowiskowe gadki, to jak czytam kol.losa i reszty towarzystwa uwagi o KEPskich i jakieś podobne teksty to takie same mam przemyślenia. Ludzi umeczonych swoim byciem we wspólnocie kościoła. Ehe

• Nie no, panowla, niech rzuci bananem ten, komu banan nie wyrósł na obliczu na widok Kunsthałz Graz. Co najmniej nie da się go pomylić z blokhałzem, tak?

• Termofor

• Termofor axolotl. Kojarzy mi się również z multiplą. Mogę rzucać bananem. straszne szkaradztwo, maksymalnie jak tylko można nie pasujące do otoczenia, w ohydnym kolorze.

• wieloryb-kutas - to takie wrażenie zainspirowane warszawskim "człowiekiem-kutasem"

• Wiedziałem, że coś mi to przypomina:

I OJREKA!

Żona zrobiła domek na zimę dla zewnętrznego kota. Ze styropianu 10.

• Domek koci jest przynajmniej pożyteczny.

• @Szturmowiec.Rzplitej powiedział(a):
    Nie no, panowla, niech rzuci bananem ten, komu banan nie wyrósł na obliczu na widok Kunsthałz Graz. Co najmniej nie da się go pomylić z blokhałzem, tak?

rzucam
    Wygląda jak skrzyżowanie ropuchy z czołgiem i łodzią podwodną.
    To musiał wymyślić jakiś hitlerowiec z Kriegsmarine

• @trep powiedział(a):
    Termofor axolotl. Kojarzy mi się również z multiplą. Mogę rzucać bananem. straszne szkaradztwo, maksymalnie jak tylko można nie pasujące do otoczenia, w ohydnym kolorze.

@W_Nieszczególny powiedział(a):
    wieloryb-kutas - to takie wrażenie zainspirowane warszawskim "człowiekiem-kutasem"

@los powiedział(a):
    Termofor

Nie no, zgoda. Ale raz że wywołuje ciekawe skojarzenia, a dwa że niektórym, w tym piszącemu te słowa, się to podoba. Nu, rzecz, se pedzmy, wywołuje emotzje. A to pudełko? Nu, pudło!

• @trep powiedział(a):
    Termofor axolotl. Kojarzy mi się również z multiplą. Mogę rzucać bananem. straszne szkaradztwo, maksymalnie jak tylko można nie pasujące do otoczenia, w ohydnym kolorze.

To niepasowanie do otoczenia to była myśl Pawła Mrozka jak bronił Muzeum Kota tu
    https://www.architekturaibiznes.pl/muzeum-sztuki-nowoczesnej-wszystkich-polakow,22392.html
    Cały tekst marne prowo jak tak do niego wróciłem po 1,5 roku, a przy tekście od Ignaca to w ogóle jak Muzeum Kota przy Guggenheimie, ale ten fragment był najcenniejszy:

Potrzebujemy miast, w których architektura z sobą harmonizuje i stanowi tło, bo potrzebujemy tego tła dla wyróżnienia tych obiektów w przestrzeni miasta, które mają szczególne znaczenie, a MSN zdecydowanie do takich obiektów sacrum, które należy oddzielić od profanum, się zalicza.

• 1984.

• Mnie się podoba! Nawet bardzo podoba!!!

Myślałem, że to jakiś AI design, ale nie, ten domek naprawdę istnieje!
    To jest taki tree house, ale dla dorosłych!

https://www.essentialmk.com/2022/03/22/tiny-moomin-inspired-houses-ignite-big-design-debate/
    .
    .
    .
    image

.
    .
    image

.
    .
    Jak by to bełło moje to wolałbym aby kładka też była oszklona, ale jednak jest to jedyne miejsce, żeby wciągać na sznurku większe przedmioty, np. meble z IKEI w boxach czy tyż dwie skrzynki piwa, hehe.

Ale to jest komórka do wynajęcia.
    Nocka kosztuje 4800 NOK czyly 1750 zł. a w sobotę to nawet dwa pińcet (6600 NOK). Ceny znam, bo tak się zainteresowałem, że na podpuchę, z nudów zaczełem bukować hawirkę.

.
    .
    .
    image
    .
    .
    .
    image
    .
    .
    .
    Jest nawet antresola.
    Bo 40 m2 w lekramie to nie bałach.
    .
    .
    .
    image

.
    .
    .
    Podwójne wyro: image
    .
    .
    .
    But apetyczna blądi with warkocz on the podwójny bed to już niestety not included.

👣

🐾
    🐾

• A co się dzieje z sikami?

• No nie widzisz pan, że w dół tego uciętego słupa wysokiego napięcia idzie taka gruba ruła?
    A po tem to do błękitnego jeziora, who cares?

👣

🐾
    🐾

• edytowano 5 November

Skoro już o bukowaniu (nomę-omę) mowa, to można sobie wynająć domek na drzewie i w naszym pięknym kraju sosny:

https://wdrzewach.pl/

• Ale przez widoku na morze.

• Ale są źródła wody niemoralnej.

• Przy czym, jak czytam wyżej, nie jest to wliczone w cenę.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.