Dzieje się. Gigantyczna, skoordynowana czystka protrumpowych i niezależnych kont - JewTube, Reddit, Twitch. Fani Gwiezdnych Wojen nazywają to Rozkaz 66.
YouTube skasował film szachisty za... np. "biały bije czarnego"
i to nie jest software (automatyczna wyszukiwarka niechcianych wyrażeń), bo odwołanie zostało odrzucone!
. Jak informuje prezes Polskiego Związku Szachowego, powody takiej decyzji serwisu są kuriozalne, a podstawą jest używanie przez Chorwata zwrotów „biały kontra czarny” i odwrotnie. Narracja szachisty – w oczywisty sposób odnosząca się do kolorów pionków – miała być bowiem potraktowana jako rasizm.
w kolejce czeka pewnie jego całe konto, bo każdy film jest o... szachach!
W IT jest teraz fala usuwania z kodu słów "blacklist" i "whitelist", oraz "master" i "slave" (według tradycyjnej nomenklatury główny/aktywy serwer to "master", backup/replika/itp to "slave").
romeck napisal(a): a ja NAPRAWDĘ nie rozumiem, dlaczego ktoś swoją internetową działalność opiera (głównie) na NIE SWOJEJ domenie, tylko wynajmuje lokal od landlorda...
Żeby mieć zasięgi.
Przekładając na rynek najmu / własności, owszem, możesz otworzyć biuro (przedstawicielstwo) w swoim domu na wsi, a możesz w centrum metropolii. Gdzie przyjdzie więcej ludzi?
Optimum jest oczywiście reklamowy profil na fejsie i oprócz tego własna strona. Tak działa na ogół współczesna prasa.
tylko duża część (prawie wszyscy?) swojej domeny nie mają i kiedy zostaną wyrzuceni na bruk, to często zostają nawet bez swojego kontentu (np. na Twitterze)
A tymczasem (((PayPal))) ma nowe wytyczne odnośnie tego, jakiego rodzaju inicjatywy mają zostać odcięte od finansowania. Oczywiście wyłącznie do użytku wewnętrznego.
Statystyki dot. powodu zamknięcia rachunków klientów w okresie ostatnich 12 miesięcy:
Spokojnie. Wszystkie tego typu ruchu oczywiście spowodują określone problemy różnym inicjatywom, ale ich nie zahamują. Natomiast twórcy tych reguł popełniają jeden z poważniejszych błędów zarządczych i biznesowych. Ludzie w końcu wystąpią przeciwko nim. Tak grając idą w przepaść.
kiedyś była ale teraz ma tyle konkurencji: BLIK, google-pay itp
a jeśli chodzi o (tu: przysłowiowy) bank spółdzielczy to jego karta płatnicza może być albo niezakceptowana (odrzucona) albo długo i tak MUSIAŁA przejść przez jakiegoś PayPala (jest kilka takich serwisów)
romeck napisal(a): kiedyś była ale teraz ma tyle konkurencji: BLIK, google-pay itp
a jeśli chodzi o (tu: przysłowiowy) bank spółdzielczy to jego karta płatnicza może być albo niezakceptowana (odrzucona) albo długo i tak MUSIAŁA przejść przez jakiegoś PayPala (jest kilka takich serwisów)
No ale przecie te wszystkie karty to albo Visa albo Majster.
Wiedzieliśmy wszyscy, że dzień ten nadejdzie... YT ostatecznie zamknął moje konto, kasując setki filmów, miliony obejrzeń oraz ponad 60. tysięcy subskrybentów... poszło w moment. Mogą mnie usilnie zakazywać, lecz żadna siła nie skaże Słowa. Jezus Chrystus wcale nie potrzebuje YT do głoszenia swych nauk.
We will continue making videos for YouTube and @bitchute, and we will continue making podcasts.
Bypass the censors and visit us directly to get a magazine subscription, order books, or find our podcasts and videos! https://t.co/JZRyaTkNrn
Będziemy kontynuować tworzenie filmów dla kanałów na YouTube i na BitChute, oraz kontynuować podcasty. Omiń cenzurę i odwiedź nas bezpośrednio by zasubskrybować magazyn, zamówić książki lub obejrzeć nasze filmy i podcasty!
Komentarz
edit:
i już jestem... ale ossochodzi... trzeba się wdrożyć...
@romeck
....biznes nie ma narodowości, biznes stroni od polityki, biznes kieruje się przede wszystkim kalkulacją finansową
Ciekawa jak wydedukowałeś, że bardzo mi się hepatusy podobają
YouTube skasował film szachisty za... np. "biały bije czarnego"
i to nie jest software (automatyczna wyszukiwarka niechcianych wyrażeń), bo odwołanie zostało odrzucone! w kolejce czeka pewnie jego całe konto, bo każdy film jest o... szachach!
Przekładając na rynek najmu / własności, owszem, możesz otworzyć biuro (przedstawicielstwo) w swoim domu na wsi, a możesz w centrum metropolii. Gdzie przyjdzie więcej ludzi?
Optimum jest oczywiście reklamowy profil na fejsie i oprócz tego własna strona. Tak działa na ogół współczesna prasa.
tylko duża część (prawie wszyscy?) swojej domeny nie mają i kiedy zostaną wyrzuceni na bruk, to często zostają nawet bez swojego kontentu (np. na Twitterze)
Statystyki dot. powodu zamknięcia rachunków klientów w okresie ostatnich 12 miesięcy:
Więcej pod tym linkiem [national-justice.com]
ale teraz ma tyle konkurencji: BLIK, google-pay itp
YT ostatecznie zamknął moje konto, kasując setki filmów, miliony obejrzeń oraz ponad 60. tysięcy subskrybentów... poszło w moment.
Mogą mnie usilnie zakazywać, lecz żadna siła nie skaże Słowa.
Jezus Chrystus wcale nie potrzebuje YT do głoszenia swych nauk. Będziemy kontynuować tworzenie filmów dla kanałów na YouTube i na BitChute, oraz kontynuować podcasty.
Omiń cenzurę i odwiedź nas bezpośrednio by zasubskrybować magazyn, zamówić książki lub obejrzeć nasze filmy i podcasty!
culturewars.com
prawda o ADL (Anti-defamation League) (że to mafia i zastraszacze)
link do filmu
ADL (Liga Przeciw Zniesławieniu) link do strony
https://bigleaguepolitics.com/a-week-after-getting-kicked-off-youtube-stefan-molyneux-gets-booted-from-twitter/amp/
Jacy (((oni))) są przewidywalni!