inhalujemy aerozol powstały podczas kichania, lub kaszlu, mówienia, parskniecia. Z wirusem, lub bez. O tym mówił min Szumowski w RM , kiedy cierpliwie tłumaczył, dlaczego komunia na rękę jest bezpieczniejsza , niz do ust.
przyjmujemy na lewą dłoń podpartą prawą robimy 2 kroki w bok Komunia na lewej, prawą podnosimy lub puszczamy maseczkę prawą przejmujemy komunie do ust i maseczka wraca na miejsce,
przypominam obowiązek mania maseczki na twarzy w kosciele
nie mam jasności czy celebrans i ministranci mają miec maseczki
Michał5 napisal(a): inhalujemy aerozol powstały podczas kichania, lub kaszlu, mówienia, parskniecia. Z wirusem, lub bez. O tym mówił min Szumowski w RM , kiedy cierpliwie tłumaczył, dlaczego komunia na rękę jest bezpieczniejsza , niz do ust.
bardzo ciekawe, "kichania/kaszlu/parsknięcia/mówienia"
...a w przypadku komunikowania to jest aerozol z mówienia przez kapłana "Ciało Chrystusa"? ...i my ten aerozol inhalujemy w przypadku przyjmowania komunikantu do ust, ale już w przypadku przyjmowania do ręki nie inhalujemy? ...tak twierdzi profesor nauk medycznych?
Michał5 napisal(a): inhalujemy aerozol powstały podczas kichania, lub kaszlu, mówienia, parskniecia. Z wirusem, lub bez. O tym mówił min Szumowski w RM , kiedy cierpliwie tłumaczył, dlaczego komunia na rękę jest bezpieczniejsza , niz do ust.
bardzo ciekawe, "kichania/kaszlu/parsknięcia/mówienia"
...a w przypadku komunikowania to jest aerozol z mówienia przez kapłana "Ciało Chrystusa"? ...i my ten aerozol inhalujemy w przypadku przyjmowania komunikantu do ust, ale już w przypadku przyjmowania do ręki nie inhalujemy? ...tak twierdzi profesor nauk medycznych?
przyjmujący mówi (z przydechem) aerozolowe "Amen"!
--- i to nie jest śmieszne, że będzie "cyrk" z tymi maseczkami w kościele podczas komunii wiernych!
Milita, czyli projektantka z postu tytułowego, wystawia swoje produkty na Decobazarze. Można zanabyć renomowane maseczki w całkiem ludzkiej cenie https://www.decobazaar.com/milita-nikonorov
Notto napisal(a): Milita, czyli projektantka z postu tytułowego, wystawia swoje produkty na Decobazarze. Można zanabyć renomowane maseczki w całkiem ludzkiej cenie https://www.decobazaar.com/milita-nikonorov
o i jest nawet komplecik dla eleganckiej kobity! To bedzie wazny trynd w modzie
Notto napisal(a): Milita, czyli projektantka z postu tytułowego, wystawia swoje produkty na Decobazarze. Można zanabyć renomowane maseczki w całkiem ludzkiej cenie https://www.decobazaar.com/milita-nikonorov
o i jest nawet komplecik dla eleganckiej kobity! To bedzie wazny trynd w modzie
Obrazek został zmniejszony aby pasował do strony. Kliknij aby powiększyć.
O! I takie właśnie szyję. Jedyny fason, w którym ani moja siostra, ani ja się nie dusimy. Oraz nie zaparowują nam okulary. Vivat Milita! Męskie różnią się wyłącznie długością gumek zausznych. Wykrój i łopatologicznie dokładny opis wykonania w poście otwierającym wontas. Do roboty. Albo ma zakupy, jak kto cierpi na nadmiar gotówki lub brak mocy przerobowych. Rzekłam.
Komentarz
...to ryzykowne - grozi zadławieniem
ale okruch, to możliwe, "wpadnie nie do tej dziurki", człowiek się krztusi itd. ...ale normalnie to niby jak?
...bułkowy aerozol powstaje w jamie ustnej i inhalujemy takowy?
Z wirusem, lub bez.
O tym mówił min Szumowski w RM , kiedy cierpliwie tłumaczył, dlaczego komunia na rękę jest bezpieczniejsza , niz do ust.
robimy 2 kroki w bok Komunia na lewej, prawą podnosimy lub puszczamy maseczkę prawą przejmujemy komunie do ust i maseczka wraca na miejsce,
przypominam obowiązek mania maseczki na twarzy w kosciele
nie mam jasności czy celebrans i ministranci mają miec maseczki
średnio 23 razy na godzinę
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25637115
pszynajmniej w Walii ...
nowej i południowej ...
...a w przypadku komunikowania to jest aerozol z mówienia przez kapłana "Ciało Chrystusa"?
...i my ten aerozol inhalujemy w przypadku przyjmowania komunikantu do ust, ale już w przypadku przyjmowania do ręki nie inhalujemy?
...tak twierdzi profesor nauk medycznych?
---
i to nie jest śmieszne, że będzie "cyrk" z tymi maseczkami w kościele podczas komunii wiernych!
Poszłabym po popcorn, gdyby nie późna pora
Chwila konsternacji u księdza - bezcenna
PS Ale to oznacza, że morda mi się przyzwyczaja do kagańca.
sam zacznę projektowac maseczki!
W róże, w róże!
Szumowski wytłumaczył w Radio Maryja jak wirus przeskakuie z kapłana na wiernego podczas komunikowania do ust a do ręki już nie?
proszę o link albo coś
ps.
a uklęknąć można?
Kupić można w aptece. Dostarczą kurierem.
Damy modne będą raczej starały się odwrócić uwagę od maski.
W rurze
W róże
Vivat Milita!
Męskie różnią się wyłącznie długością gumek zausznych.
Wykrój i łopatologicznie dokładny opis wykonania w poście otwierającym wontas.
Do roboty.
Albo ma zakupy, jak kto cierpi na nadmiar gotówki lub brak mocy przerobowych. Rzekłam.
...proszę o link albo coś
ps.
a uklęknąć można?
Proszę być dzielnym.
Da Kolega radę.
I odnaleźć i odnaleźć się.
Jedzie Kolega tym pociagiem od dawna
:-h