Mama używa E. Jak miałam awarię wody podrzuciłam pranko. Potem tak mi się mirt, cedr, dzięgiel żarły z jakimiś mdłemi pudrowemi kwiaty, że myślałam, że oszaleję.
Pani_Łyżeczka napisal(a): Co ja tu czytam?! :-S o tych płynach. ?!?!? Nie stosuję bo uważam za fanaberię i naciaganie na zbędne wydatki - taki popyt indukowany. Ponadto zakłóca mi perfumy o to jezd psze państwa zbrodnia .
Pani_Łyżeczka napisal(a): Mama używa E. Jak miałam awarię wody podrzuciłam pranko. Potem tak mi się mirt, cedr, dzięgiel żarły z jakimiś mdłemi pudrowemi kwiaty, że myślałam, że oszaleję.
Z "E" w miarę bezzapachowy jest tylko ten "dla dzieci" i tego kiedyś używałam. Reszta nie nadaje się do niczego.
Żadnych zapachów - na wszystkie, w tym perfumy, reaguję ciężką migreną. Używałam - przestanę! - płynu Lovella wyłącznie w jednym celu: coby mi się potem ciuchi nie elektryzowały i nie kleiły do ciała. Nie wiem, czy ocet daje radę noji czy ja dam radę octowemu zapachowi.
Nieużywania parfum współczuję, bo sama lubię, ale znalezienie swojego zapachu trochę czasu kosztowało. Wina migreny może leżeć w formaldehydach, można szukać zapachów na bazie oliwek i olejków. Kiedyś miałam Samsarę na twardym olejku, to było coś niezwykłego , zapach uwalniał sie bardzo wolno, był delikatny i utrzymywał sie na ciele kilka dni.
"Naukowcy ustalili, że najlepszym rozwiązaniem jest połączenie jednej warstwy gęstej bawełny z dwiema warstwami szyfonu bądź naturalnego jedwabiu. Bawełna działa jak bariera mechaniczna, natomiast szyfon czy naturalny jedwab, które przechowują statyczne ładunki elektryczne, działają jak bariera elektrostatyczna."
Ja chciałbym zboczyć ten wątek w kierunku sprawozdawczo raportującym. Jak koleżeństwo postrzega dyscyplinę społeczną w kwestii maseczkowej. Zacznę od siebie: Ziemia Łańcucka zdyscyplinowana, tak na oko na ulicy 95% w maseczkach, ale z tego 15-20% maseczki przesuwne w różnych kierunkach. Mimo wszystko, uważam to za wynik w miarę zadowalający.
Staszek2 napisal(a): Ja chciałbym zboczyć ten wątek w kierunku sprawozdawczo raportującym.
Jak koleżeństwo postrzega dyscyplinę społeczną w kwestii maseczkowej.
dziś, 7. rano., autobus miejski A192 wsiada 7 osób (w tym ja): - 3 osoby w maseczkach - 2 osoby w maseczkach ale z ODKRYTYM nosem - 2 osoby BEZ maseczke (wogóle, nawet na szyi)
Małe samoobsługowe Społem na wsi. W trakcie gdy robilem zakupy przewinęło się z 6-7 osob i wszyscy łącznie z personelem mieli maseczki w poważaniu . Umawiali się na grille. Tak z dwa tygodnie temu jeszcze dyscyplina była.
Wczoraj jechałem autobusem po raz pierwszy od czasów pandemii, wszyscy byli w maseczkach, sama młodzież i pełno miejsc do siedzenia. Kraków, godzina 16 z hakiem.
Michał5 napisal(a): Wina migreny może leżeć w formaldehydach,
formaldehydy wywołują migreny? mozesz cos wiecej o tym napisać?
SigmundvonBurak napisal(a): Małe samoobsługowe Społem na wsi. W trakcie gdy robilem zakupy przewinęło się z 6-7 osob i wszyscy łącznie z personelem mieli maseczki w poważaniu . Umawiali się na grille. Tak z dwa tygodnie temu jeszcze dyscyplina była.
Michał5 napisal(a): Na ulicach połowa , zwykle mężczyźni, maski na brodach. W kościele-połowa masek wcale.
biedra, dino w miasteczku ok.15tys.: maseczki na ustach, nos odkryty, prawie nikt nie zachowuje odstepow 2m przy kasach, no i pełno ludzi, sklepy czniaja juz, limity
Mnie tym tematem zainteresował dermatolog, taka legenda w Łodzi. Upierdliwy, autorytarny, ale podchodzący do pacjenta , jak to mówią w sposób holistyczny. Nie widzi kawałka skóry, widzi człowieka.
Dzieki, pocztyalam sobie tu i na innych stronach. Jak tu żyć, panie premierze? Farby do wlosow, zwlaszcza te ciemniejsze kolory. 80% kobiet w PL podobno farbuje, mlode dziewczyny rownież, bardzo wczesnie zaczynają. Ale pytalam o migrenę, bo neurolodzy, z tego co wiem, nie wskazuja zdecydowanie na przyczyne czy na czynniki powodujace. A to mleko, a to jogurt, a to sklonnosc genetyczna, a to cos innego, nie wiadomo co .. Przy migrenie dochodzi do rozszerzenia naczyn krwionosnych, tyle powiedza.
dermatolog kazał nam wyrzucić z jadłospisu wszystkie produkty mleczne prócz masła. człowiek dorosły, powiada, nie jada mleka. jada mieso, jaja, ryby i warzywa owoce. Nie ma enzymu trawiącego mleczne i jedzenie mlecznych produktów obciąża i układ trawienny i immnologiczny. Ja jem pokątnie owcze sery Ale dzieci i mąż odkad nie jedzą maja sie lepiej. Zniknęła skaza białkowa, syna tradzik, przykre dolegliwości jelitowe w postaci wiadomej, Rezygnacja z węhlowodanów prostych pozwoliła zredukować wage. Mamy prawidłowe BMI
choć zdarza nam sie pogrzeszyć i sernikiem i czekoladą- ZGROZA panie
Tyle dieta, ale o formaldehydach dał mi prawie godzinny wykład i po tym zakupilim TYLKO białą bielizne i wyrzucilim resztkę akrylowych swetrów.
A co do dermatologa, to wlasnie takiego szukalam przez cale zycie. Jako nastolatka leczylam problemy skorne u "najlepszej dermatolog we Wroclawiu" (okazala sie byc tylko najdroższa) ktora aplikowala mi leki steroidowe likwidujace na krotko objawy, zamiast zalecic zwykla diete -jedyny zdrowy i skuteczny lek, ktory sobie sama pozniej wdrozyłam za darmo.
Komentarz
Nie trucz sze.
Miego
Używałam - przestanę! - płynu Lovella wyłącznie w jednym celu: coby mi się potem ciuchi nie elektryzowały i nie kleiły do ciała.
Nie wiem, czy ocet daje radę noji czy ja dam radę octowemu zapachowi.
spójrz tu
https://dziecisawazne.pl/3-receptury-na-domowe-plyny-do-plukania-tkanin/
i tu
https://noizz.pl/ekologia/ekologiczne-srodki-czystosci-jak-zrobic-domowe-srodki-czystosci/zvp5eyl
Nieużywania parfum współczuję, bo sama lubię, ale znalezienie swojego zapachu trochę czasu kosztowało.
Wina migreny może leżeć w formaldehydach, można szukać zapachów na bazie oliwek i olejków.
Kiedyś miałam Samsarę na twardym olejku, to było coś niezwykłego , zapach uwalniał sie bardzo wolno, był delikatny i utrzymywał sie na ciele kilka dni.
Odrzućmy kompromisy. Gorzej tylko jak nos znacznie swędzić.
https://tvp.info/47802895/z-czego-najlepiej-zrobic-maseczke-eksperci-radza
"Naukowcy ustalili, że najlepszym rozwiązaniem jest połączenie jednej warstwy gęstej bawełny z dwiema warstwami szyfonu bądź naturalnego jedwabiu. Bawełna działa jak bariera mechaniczna, natomiast szyfon czy naturalny jedwab, które przechowują statyczne ładunki elektryczne, działają jak bariera elektrostatyczna."
Jeśli nie masz jedwabiu użyj flaneli
dziś, 7. rano., autobus miejski A192
wsiada 7 osób (w tym ja):
- 3 osoby w maseczkach
- 2 osoby w maseczkach ale z ODKRYTYM nosem
- 2 osoby BEZ maseczke (wogóle, nawet na szyi)
koniec raportu z DZIŚ. over
W kościele-połowa masek wcale.
i pełno ludzi, sklepy czniaja juz, limity
https://hipoalergiczni.pl/strzez-sie-formaldehydu/
https://www.dolce.pl/nuty-zapachowe/aldehydy.html
Mnie tym tematem zainteresował dermatolog, taka legenda w Łodzi.
Upierdliwy, autorytarny, ale podchodzący do pacjenta , jak to mówią w sposób holistyczny.
Nie widzi kawałka skóry, widzi człowieka.
Farby do wlosow, zwlaszcza te ciemniejsze kolory. 80% kobiet w PL podobno farbuje, mlode dziewczyny rownież, bardzo wczesnie zaczynają.
Ale pytalam o migrenę, bo neurolodzy, z tego co wiem, nie wskazuja zdecydowanie na przyczyne czy na czynniki powodujace. A to mleko, a to jogurt, a to sklonnosc genetyczna, a to cos innego, nie wiadomo co .. Przy migrenie dochodzi do rozszerzenia naczyn krwionosnych, tyle powiedza.
człowiek dorosły, powiada, nie jada mleka. jada mieso, jaja, ryby i warzywa owoce.
Nie ma enzymu trawiącego mleczne i jedzenie mlecznych produktów obciąża i układ trawienny i immnologiczny.
Ja jem pokątnie owcze sery
Ale dzieci i mąż odkad nie jedzą maja sie lepiej.
Zniknęła skaza białkowa, syna tradzik, przykre dolegliwości jelitowe w postaci wiadomej,
Rezygnacja z węhlowodanów prostych pozwoliła zredukować wage.
Mamy prawidłowe BMI
choć zdarza nam sie pogrzeszyć i sernikiem
i czekoladą- ZGROZA panie
Tyle dieta, ale o formaldehydach dał mi prawie godzinny wykład i po tym zakupilim TYLKO białą bielizne i wyrzucilim resztkę akrylowych swetrów.
pożegnałam kolorowe desusy z chlipaniem
co moge wiecej powiedziec...isc sie i powiesic
Jako nastolatka leczylam problemy skorne u "najlepszej dermatolog we Wroclawiu" (okazala sie byc tylko najdroższa) ktora aplikowala mi leki steroidowe likwidujace na krotko objawy, zamiast zalecic zwykla diete -jedyny zdrowy i skuteczny lek, ktory sobie sama pozniej wdrozyłam za darmo.