trep napisal(a): Przede wszystkim Duda zsumuje wszystkie głosie Dudy a Czajkoski nie zsumuje Czajkoskiego i Hujowni. Hujownia jest po to, żeby dać szanse zagłosiować AntyPiSowi, który już nie chce głosiować na PO. Jak pisał Los i jak pisał Rozum, Czajkoski jest najlepszym kontrkandydatem, gdyż przy innych byłby wybór PiS kontra AntyPiS a tak będzie jeszcze dodatkowo PO kontra AntyPO.
Całkiem cwane i zgrabne przemówienie miał A.Duda w Łowiczu. To a propos przepływów. Jeśli będzie to powtarzał przez następne 2 tygodnie - ludożerka w sporej części zrozumie. "Mamy punkty wspólne z bosakowcami, ludowcami, a nawet z lewicą". Tylko POpaprańców nie wymienił.
1. bardzo słabo (42 %) albo zmobilizowała się opozycja totalna (30 + 13)
brak radości w sztabie PAD, takie-sobie miny wytrysk szczęścia w sztabie RT! RT: "58 procent obywateli chce zmiany i ja chcę być prezydentem tych osób!"
2. zagłosowało aż 1/3 uprawnionych obywateli edit: 2/3
3. i tak mi się skojarzyło: za PADem zagłosowali (ilościowo) dominicantes (ilość Polaków chodzących do Kościoła)
trep napisal(a): Przede wszystkim Duda zsumuje wszystkie głosie Dudy a Czajkoski nie zsumuje Czajkoskiego i Hujowni. Hujownia jest po to, żeby dać szanse zagłosiować AntyPiSowi, który już nie chce głosiować na PO. Jak pisał Los i jak pisał Rozum, Czajkoski jest najlepszym kontrkandydatem, gdyż przy innych byłby wybór PiS kontra AntyPiS a tak będzie jeszcze dodatkowo PO kontra AntyPO.
oby tak było!
czyli jakaś część wyborców Xymena zagłosuje na PO (Rafała), część na PADa, a część już nie pójdzie do urn...
romeck napisal(a): zagłosowało aż 1/3 uprawnionych obywateli
Ale generalnie w wyborach, czy w przeliczeniu na czystego Dudę? Bo jeśli tak, to mamy wciąż 1/3, jak za Okrągłego Stolika. Nic nie zmienia się. ups, literówka! 2/3 obywateli, ale fajnie wyszło...
Pigwa napisal(a): Spora część wyborców Bosaka zagłosuję ma Trzaskowskiego.
LGBT rozwiązuje ten problem.
Ech, Kolego:) Był Kolega kiedyś na jakimś spędzie Konfy? Bo ja byłem, co prawda było to wtedy jeszcze spotkanie z Brownem, ale publika z grubsza podobna. Otóż spora ekipa tamże ma LGBT w dupie, jakkolwiek by to dwuznacznie nie zabrzmiało, i posiadanie ich tamże, w niczym im nie przeszkadza. A nawet przyjemnie łaskota. Spora ekipa tamże to totalna w czystej postaci. Czyściutkiej.
A spójrzcie na to tak: krowa z napisem PO dostała 5 mln głosów pięć lat temu i 5 mln teraz, Andrzej Duda dostał 5 mln głosów pięć lat temu i 8 mln teraz, przedstawiciel telewizji dostał 3 mln głosów pięć lat temu i 2 mln teraz. Jest lepiej niż 5 lat temu.
Komentarz
"Mamy punkty wspólne z bosakowcami, ludowcami, a nawet z lewicą". Tylko POpaprańców nie wymienił.
bardzo słabo (42 %)
albo
zmobilizowała się opozycja totalna (30 + 13)
brak radości w sztabie PAD, takie-sobie miny
wytrysk szczęścia w sztabie RT!
RT: "58 procent obywateli chce zmiany i ja chcę być prezydentem tych osób!"
2.
zagłosowało aż
1/3uprawnionych obywateliedit: 2/3
3.
i tak mi się skojarzyło:
za PADem zagłosowali (ilościowo) dominicantes (ilość Polaków chodzących do Kościoła)
czyli jakaś część wyborców Xymena zagłosuje na PO (Rafała), część na PADa, a część już nie pójdzie do urn...
a Palade? )
Ciekawe, czy w PO go już mają dosyć, czy raczej zwąchał owies gdzie indziej.
Bo jeśli tak, to mamy wciąż 1/3, jak za Okrągłego Stolika. Nic nie zmienia się.
ups, literówka!
2/3 obywateli, ale fajnie wyszło...
Piotr Wielgucki
@Matka_Kurka
25% głosów Hołowni i 40% Bosaka daje @AndrzejDuda
zwycięstwo. @Trzaskowski
potrzebuje wszędzie pod 80%. Koniec zabawy.
tweet oficjalnego konta sztabu @trzaskowski2020
Dziękuję KB i jego wyborcom. Jeśli chodzi o wolność gospodarczą mamy w większości podobne poglądy.
...głosy przepływowe to głosy "anty"
...oczywiście przy założeniu (kwestionowalnym), że w wyborach jest jakaś racjonalność
Był Kolega kiedyś na jakimś spędzie Konfy?
Bo ja byłem, co prawda było to wtedy jeszcze spotkanie z Brownem, ale publika z grubsza podobna.
Otóż spora ekipa tamże ma LGBT w dupie, jakkolwiek by to dwuznacznie nie zabrzmiało, i posiadanie ich tamże, w niczym im nie przeszkadza. A nawet przyjemnie łaskota.
Spora ekipa tamże to totalna w czystej postaci. Czyściutkiej.
Ten sam powód może mieć ciągle za dwa tygodnie.
skreen
@Marekwalkuski
·
23 min
Wyniki w USA:
Duda - 50,7%
Trzaskowski - 34,6%
Holownia - 6,2%
Bosak - 5,4%
Biedroń - 1,8%
Kosniak-Kamysz - 0,7%
Oddano 26 tysięcy głosów.