@natenczas powiedział(a):
Z kazań tego księdza:
(1) spuścić powietrze niezdrowej i wymuszonej egzaltacji
(2) odsączyć wszystkie straszaki i pseudoprofetyzm
(3) a nawet zignorować odloty na granicy herezji, czy kłamstwa okołokowidowe.
Cokolwiek wtedy zostanie? Jakakolwiek myśl? Okruch konktetu?
Tak, zostanie. Dlatego czasem jeszcze posłucham.
Ciekawe kazaniowe przykłady/ świadectwa wiary. Zawsze mocne podkreślenie maryjności Kościoła. Zachęta do modlitwy.
Natomiast punkty 1), 2) i 3) są na tyle intensywne... Przesolona zupa... Przypalone grzanki...
Nie znam włoskiego. Pliku .jpg i skanu .pdf nie włożę w translejta. Potem się zapoznam.
Natomiast duży minus x. Bliźniak ma u mnie za to, że powoływał się na biskupa miejsca, że jest za prawdziwością objawień i za tą widzącą. Bo nie był. To znaczy - dyplomatycznie ordynariusz nie mówił nic. Taka interpretacja niewypowiadania się.
Oraz - moja wcześniejsza opinia o nim (bez zmian). Czyli negatywna.
Biskup miejsca:
Constat de non supernaturalitate.
Brak nadprzyrodzoności.
Jakąś mam alergię na kapłanów, którzy w każde przemówienie objawienia muszą wplątać najlepiej katastroficzne, mogą być niepotwierdzone, obojętne, ważne żeby była moc.
A teraz jeszcze jest ofiarą hejtu, a jak ludzi na lewo i prawo od zaprzedanych diabłu wyzywa to wtedy jest ok, a i odbiorcy jego filmów zapewne wzrastają wtedy w miłości.
Komentarz
W ramach zmęczenia ...
polecam śp. Zatorskiego Włodzimierza, mnóstwo okrutnie długich, ciezkawych nieklickbajtowych konferencji, mao lepszejszych treści na YT widziałem
Takie przeciwieństwo proroków i iskier, choc zakonnik
Tak, zostanie. Dlatego czasem jeszcze posłucham.
Ciekawe kazaniowe przykłady/ świadectwa wiary. Zawsze mocne podkreślenie maryjności Kościoła. Zachęta do modlitwy.
Natomiast punkty 1), 2) i 3) są na tyle intensywne... Przesolona zupa... Przypalone grzanki...
O na ten przykład i na zachętę 42minuty, a że wolno nawija to można przyspieszyć:
Tak mnie tego gościa brakuje... Ale dużo zostawił po sobie
https://dorzeczy.pl/swiat/560319/biskup-objawienia-w-trevignano-romano-sa-falszywe.html
Ciekawe co na to x.Blizniak piewca prawdziwego 'nierozmydlonego' miłosierdzia
sprawdzam:
→źródło: diecezja Civita Castella
•••
oraz
→ źródło: j.w.
Chilli?
Nie znam włoskiego. Pliku .jpg i skanu .pdf nie włożę w translejta. Potem się zapoznam.
Natomiast duży minus x. Bliźniak ma u mnie za to, że powoływał się na biskupa miejsca, że jest za prawdziwością objawień i za tą widzącą. Bo nie był. To znaczy - dyplomatycznie ordynariusz nie mówił nic. Taka interpretacja niewypowiadania się.
Oraz - moja wcześniejsza opinia o nim (bez zmian). Czyli negatywna.
Tak.
godnie:
No prawie.
Jakąś mam alergię na kapłanów, którzy w każde przemówienie objawienia muszą wplątać najlepiej katastroficzne, mogą być niepotwierdzone, obojętne, ważne żeby była moc.
A teraz jeszcze jest ofiarą hejtu, a jak ludzi na lewo i prawo od zaprzedanych diabłu wyzywa to wtedy jest ok, a i odbiorcy jego filmów zapewne wzrastają wtedy w miłości.
Nie pokładać nadziei w człowieku.
Zdecydowanie 😀