gw sob. 06.02.2021 born in usa (stałe pół strony dla Macieja Markowca, pisuje o... USA)
Proszę państwa, 27. stycznia 2021 roku w USA skończyła się era paliw kopalnych. ...
... Część decyzji Bidena to na razie zapowiedzi, a inne są wdrażane z użyciem dekretów - co oznacza, że w przyszłości mogą zostać cofnięte. Nowa polityka będzie wymagała ustaw, których wynegocjowanie w Kongresie może być niewykonalne. Ropa, węgiel i gaz nie znikną z dnia na dzień. Giganty energetyczne nie zatrzymają wydobycia i nie odpuszczą walki o swoje interesy.
Ale ich era się kończy ...
'Węgiel&Gaz sponsorem kampanii Trumpa w 2024 roku?
"Biden odwołał decyzję Trumpa o desygnacji Houthich jako o organizacji terrorystycznej. Ta decyzja "last minute" Trumpa/Pompeo była haniebna i mówili to wszyscy którzy mają jakiekolwiek rozeznanie w sprawach Jemenu. To, że nie wszystkich interesowała bo jakie znaczenie ma to czy umrze kilka tysięcy dzieci jemenskich wiecej czy mniej, wazniejsza wszak jest geopolityka zwlaszcza dokonywana z perspektywy fotela z drineczkiem w ręku, klawiaturą przed sobą i wirtualnymi mapami, to co innego. Jakiś czas temu byłem gościem audycji radiowej nt pierwszych kroków Bidena i jak zacząlem mówić o Jemenie to szybko zostałem uciszony bo najwyraźniej nie o tym miało byc. A to że miałem rację to już szczegól . I tak już mnie prawie nie zapraszaja do róznych audycji bo najwyraźniej mówię nie to co jest oczekiwane."
Do 31 stycznia, czyli w trakcie pierwszych dziesięciu dni swojej prezydentury, Joe Biden podpisał rekordowe 28 rozporządzeń wykonawczych. To o 21 więcej niż jego poprzednik, który w tym samym czasie, podpisał zaledwie siedem takich rozporządzeń, a także 19 więcej od Baracka Obamy i 26 więcej od George W. Busha.
wPolityce podsumowały. Coraz bardziej wychodzi na to, że kardynał Bergolio został papieżem, bo Bóg chce nas ciężko doświadczyć i zachęcić do opamiętania.
WPotylice samo wprowadza zamęt pisząc o "kobiecie transpłciowej", tak, jakby coś takiego istniało. Jest "mężczyzna, który mówi, że jest kobietą" a nie żadna "kobieta transpłciowa".
Do 31 stycznia, czyli w trakcie pierwszych dziesięciu dni swojej prezydentury, Joe Biden podpisał rekordowe 28 rozporządzeń wykonawczych. To o 21 więcej niż jego poprzednik, który w tym samym czasie, podpisał zaledwie siedem takich rozporządzeń, a także 19 więcej od Baracka Obamy i 26 więcej od George W. Busha.
wPolityce podsumowały. Coraz bardziej wychodzi na to, że kardynał Bergolio został papieżem, bo Bóg chce nas ciężko doświadczyć i zachęcić do opamiętania.
Tak się zastanawiam, czy po takiej tragedii jak IIWS był spoleczny wzrost nawroceń czy raczej "odreagowanie" w duchu tego świata? Jak zadziała pandemia i w niektorych krajach już widoczna nieuchronna pauperyzacja?
"The only experiences in life remotely similar to the Eucharist: Intercourse (when a man is fully alive within a woman) and when a pregnant woman carries a living baby within her womb. Except it isn’t merely another human alive within you but God Himself."
Nie, nie. W artykule pisze. Dywagacje ałtora: "Jedyne doświadczenia w życiu człowieka mające namiastkę podobieństwa do Eucharystii: stosunek płciowy (kiedy mężczyzna jest w pełni żywy w kobiecie) i kiedy kobieta w ciąży nosi w łonie żywe dziecko. Tyle że to nie jest po prostu inny człowiek żyjący w tobie, ale sam Bóg."
WRITTEN BY Joseph Serwach Story + Identity = Mission. Author, Writer: Journalism, Leadership Culture, Communications, Religion, Education, History. Inspiration: Catholic, Polish.
W środę biskupi katoliccy w USA w przeważającej mierze zatwierdzili długo oczekiwany dokument o Komunii Świętej, który jednak nie wzywa do odmowy udzielania Sakramentu politykom popierającym prawo do aborcji, takim jak prezydent Joe Biden, [edit]ale oferuje wiele niewymienionych możliwości dla poszczególnych biskupów jeśli uznaliby oni taką odmowę za uzasadnioną[edit] ale milcząco oferuje usprawiedliwienie dla indywidualnych biskupów którzy chcieliby to robić. ... Biskup Joseph Strickland z Tyler w Teksasie, szczery krytyk prezydenta, poprosił kolegów o zmianę dokumentu, cytując katechizm kościelny i Biblię, mówiącą, że każdemu, kto wywołuje skandal, lepiej byłoby ''kamień młyński przywiązać do szyi i utopić morzu”. Propozycja spotkała się z ciszą podczas głosowania i nie została przyjęta.
Uznano, że konferencja nie może dyktować ogólnej polityki odmawiania Komunii politykom; każdy biskup ma władzę we własnej diecezji.
Podczas gdy niektórzy biskupi powiedzieli, że odmówią Sakramentu Bidenowi, arcybiskup Waszyngtonu, kardynał Wilton Gregory, zapewnił, że prezydent jest mile widziany w przyjmowaniu tam Sakramentu. Biden powiedział, że papież Franciszek również powiedział mu na niedawnym prywatnym spotkaniu, aby nadal przyjmował Komunię. (pogrubienie moje)
Komentarz
https://www.google.com/amp/s/www.rmf24.pl/newsamp-michael-carpenter-spodziewam-sie-ze-joe-biden-utrzyma-wojska,nId,4822535
Każdy tęczowy wyskok obciąży jego samego, jego rząd oraz 'tutejshych' paputczyków.
"Biden odwołał decyzję Trumpa o desygnacji Houthich jako o organizacji terrorystycznej. Ta decyzja "last minute" Trumpa/Pompeo była haniebna i mówili to wszyscy którzy mają jakiekolwiek rozeznanie w sprawach Jemenu. To, że nie wszystkich interesowała bo jakie znaczenie ma to czy umrze kilka tysięcy dzieci jemenskich wiecej czy mniej, wazniejsza wszak jest geopolityka zwlaszcza dokonywana z perspektywy fotela z drineczkiem w ręku, klawiaturą przed sobą i wirtualnymi mapami, to co innego. Jakiś czas temu byłem gościem audycji radiowej nt pierwszych kroków Bidena i jak zacząlem mówić o Jemenie to szybko zostałem uciszony bo najwyraźniej nie o tym miało byc. A to że miałem rację to już szczegól . I tak już mnie prawie nie zapraszaja do róznych audycji bo najwyraźniej mówię nie to co jest oczekiwane."
https://archive.vn/g7XXv
Coraz bardziej wychodzi na to, że kardynał Bergolio został papieżem, bo Bóg chce nas ciężko doświadczyć i zachęcić do opamiętania.
Że ke?
Słyszał ktuś?
Obświećta mnie.
👣
🐾
🐾
Dywagacje ałtora: "Jedyne doświadczenia w życiu człowieka mające namiastkę podobieństwa do Eucharystii: stosunek płciowy (kiedy mężczyzna jest w pełni żywy w kobiecie) i kiedy kobieta w ciąży nosi w łonie żywe dziecko. Tyle że to nie jest po prostu inny człowiek żyjący w tobie, ale sam Bóg."
To jak? Koszer?
👣
🐾
🐾
Joseph Serwach
Story + Identity = Mission. Author, Writer: Journalism, Leadership Culture, Communications, Religion, Education, History. Inspiration: Catholic, Polish.
👣
🐾
🐾
ale oferuje wiele niewymienionych możliwości dla poszczególnych biskupów jeśli uznaliby oni taką odmowę za uzasadnioną[edit] ale milcząco oferuje usprawiedliwienie dla indywidualnych biskupów którzy chcieliby to robić....
Biskup Joseph Strickland z Tyler w Teksasie, szczery krytyk prezydenta, poprosił kolegów o zmianę dokumentu, cytując katechizm kościelny i Biblię, mówiącą, że każdemu, kto wywołuje skandal, lepiej byłoby ''kamień młyński przywiązać do szyi i utopić morzu”.
Propozycja spotkała się z ciszą podczas głosowania i nie została przyjęta.
Uznano, że konferencja nie może dyktować ogólnej polityki odmawiania Komunii politykom; każdy biskup ma władzę we własnej diecezji.
Podczas gdy niektórzy biskupi powiedzieli, że odmówią Sakramentu Bidenowi, arcybiskup Waszyngtonu, kardynał Wilton Gregory, zapewnił, że prezydent jest mile widziany w przyjmowaniu tam Sakramentu.
Biden powiedział, że papież Franciszek również powiedział mu na niedawnym prywatnym spotkaniu, aby nadal przyjmował Komunię. (pogrubienie moje)
Hehe.
Wincy tutej: https://toronto.citynews.ca/2021/11/17/bishops-ok-communion-document-avoid-direct-rebuff-to-biden/
👣
🐾
🐾