"Wybaczcie nam, bracia Polacy, za brak zrozumienia i milczenie w czasie, gdy byliście mordowani w naszym kraju." Pomnik ten stoi od maja pod Charkowem."
Charków to ta część Ukrainy Słobodzkiej, co nie chce Moskwy? Rozsądni ludzie, nie biorą na kark zbrodni Wołyniaków. Nic z nimi nie mają wspólnego - ani język ani historia ani religia.
Może jeszcze nie teraz, ale i oni - tak jak kacap - potrzebować będą jakiejś "ucieczki do przodu". Świat przyspieszył, wszystko psieje, nawet cykle hegemoniczne. Nim się hegemon in spe nacieszy wdrapaniem na ten prestiżowy stolec, już wchodzi w etap schyłkowy.
"Czescy detektywi, prowadzący śledztwo w sprawie eksplozji amunicji w Vrbieticach w 2014 r., utworzyli wspólną grupę z Brytyjczykami, badającymi próbę otrucia byłego oficera rosyjskich służb specjalnych Siergieja Skripala – poinformowała dziś Krajowa Centrala Zwalczania Przestępczości Zorganizowanej (NCOZ)."
peterman napisal(a): Chińcykowe manewry wokół Tajwanu wyglądają mocno niepokojąco.
Przyjdzie po nich pora na kolejne stanowcze ostrzeżenie.
Mam wrażenie, że tow. Xi za szybko zszedł że ścieżki nauk tow. Denga "Ciszej jedziesz dalsze budziesz".
Nie mam pojęcia co się tam i na Ukrainie dzieje. Wiem tylko, że Ukraina negocjuje nowe pukawki, bo Antoniuk we WNET codziennie narzeka, że kacapy już-już zajmą Bachmut. HARMy ponoć już dotarły i koszą S300-ki.
peterman napisal(a): Chińcykowe manewry wokół Tajwanu wyglądają mocno niepokojąco.
Przyjdzie po nich pora na kolejne stanowcze ostrzeżenie.
Mam wrażenie, że tow. Xi za szybko zszedł że ścieżki nauk tow. Denga "Ciszej jedziesz dalsze budziesz".
Bo może już nie budiesz. Tak jak natenczas pisze - cykl hegemoniczny się skończył zanim się zaczął. Czas dla nich niby pracował do tej pory ale to się skończyło, głównie przez demografię. Jechali na głodnej, młodej, nieobciążonej dziećmi populacji. Teraz przez politykę jednego dziecka będą mieli głodną, starą populację a na tym nie jedziesz.
wildcatter1 napisal(a): Czas dla nich niby pracował do tej pory ale to się skończyło, głównie przez demografię. Jechali na głodnej, młodej, nieobciążonej dziećmi populacji. Teraz przez politykę jednego dziecka będą mieli głodną, starą populację a na tym nie jedziesz.
wildcatter1 napisal(a): Czas dla nich niby pracował do tej pory ale to się skończyło, głównie przez demografię. Jechali na głodnej, młodej, nieobciążonej dziećmi populacji. Teraz przez politykę jednego dziecka będą mieli głodną, starą populację a na tym nie jedziesz.
Komentarz
Pomnik ten stoi od maja pod Charkowem."
"SBU zatrzymała rosyjskich zabójców. Mieli zlecenie na premiera i szefa wywiadu."
https://belsat.eu/pl/news/08-08-2022-sbu-zatrzymala-rosyjskich-zabojcow-mieli-zlecenie-na-premiera-i-szefa-wywiadu/
"Czescy detektywi, prowadzący śledztwo w sprawie eksplozji amunicji w Vrbieticach w 2014 r., utworzyli wspólną grupę z Brytyjczykami, badającymi próbę otrucia byłego oficera rosyjskich służb specjalnych Siergieja Skripala – poinformowała dziś Krajowa Centrala Zwalczania Przestępczości Zorganizowanej (NCOZ)."
https://belsat.eu/pl/news/04-08-2022-czesi-i-brytyjczycy-polacza-sily-by-scigac-zamachowcow-z-gru/
https://cdn.tickaroo.com/api/mediaproxy/v1/external-image/ThumbnailatorCropResizeCenterFillFilter/w960dp-h642dp?url=imageservice://media-mkcBiCkz2S4x31NGHCYS
Turcja dostarczy 5o transporterów Ukrainie. 15o dalszych już zostało zamówionych
15105 minut obowiązkowe streszczenie.(Chyba że grają i śpiewają)