To raczej w kategoriach zaszłości , bo buddyzm był popularny w pewnych kręgach nad Wisłą w latach 80-ych i 90-tych XX-wieku,
Obecnie następuje u nas forsowna ateizacja młodzieży, buddyzm jest jednak zbyt wymagający w zakresie praktyk medytacyjnych i posiada jakieś zasady moralne.
Obecnie i to nie tylko w Polszcze obowiązuje szwedzki stół religijny
Każdy sebdobiera to, na co akurat ma ochotę.
I Co mu(jemu?) akurat pasuje do życia jego.
Aktualnie
Ale to przed industrialną i imperialną Rosją dostali stracha amerykańscy przemysłowcy
Mieli u siebie sporo przybyszów wszelkich nacji z Rosji, wtem! I Żydów i Polaków i samych Rosjanów
O jaka fajna mapa, żywność przetworzona w gospodarstwach domowych. Tajemnica długowieczności Francuzów i Włochów, to im rekompensuje negatywne konsekwencje chlania.
@makos powiedział(a):
Czy kiszone ogórki lub kiszona kapusta to żywność ultra-przetworzona?
Robiłem oczy (o! take o_O. ) że zdumienia jak w jakimś amerykańskim filmie zachwycano się zbawiennym wpływem kiszonek na stan jelit i tym samym odżywianie się organizmu (wiemy że jelita to "drugi" mózg). U nasz kuchnia na tym stoi od zawsze, a dla nich to jakieś odkrycie...
@makos powiedział(a):
Robiłem oczy (o! take o_O. ) że zdumienia jak w jakimś amerykańskim filmie zachwycano się zbawiennym wpływem kiszonek na stan jelit i tym samym odżywianie się organizmu (wiemy że jelita to "drugi" mózg). U nasz kuchnia na tym stoi od zawsze, a dla nich to jakieś odkrycie...
Jak oni zdobyli dziki zachód bez kiszonek, niepojęte.
Nie mogę znaleźć tego spotu, ale konkluzja brzmiała mniej więcej tak: "Tylko nie jedzcie kiszonej kapusty zbyt często. Bo wtedy najprawdopodobniej w ogóle przestaniecie chorować. A przecież my, lekarze, też musimy z czegoś żyć!"
@Brzost powiedział(a):
Nie mogę znaleźć tego spotu, ale konkluzja brzmiała mniej więcej tak: "Tylko nie jedzcie kiszonej kapusty zbyt często. Bo wtedy najprawdopodobniej w ogóle przestaniecie chorować. A przecież my, lekarze, też musimy z czegoś żyć!"
Komentarz
To raczej w kategoriach zaszłości , bo buddyzm był popularny w pewnych kręgach nad Wisłą w latach 80-ych i 90-tych XX-wieku,
Obecnie następuje u nas forsowna ateizacja młodzieży, buddyzm jest jednak zbyt wymagający w zakresie praktyk medytacyjnych i posiada jakieś zasady moralne.
Obecnie i to nie tylko w Polszcze obowiązuje szwedzki stół religijny
Każdy sebdobiera to, na co akurat ma ochotę.
I Co mu(jemu?) akurat pasuje do życia jego.
Aktualnie
Zasięg rewolucji przemysłowej.
Widać zabory
Stare hasło
Ale to przed industrialną i imperialną Rosją dostali stracha amerykańscy przemysłowcy
Mieli u siebie sporo przybyszów wszelkich nacji z Rosji, wtem! I Żydów i Polaków i samych Rosjanów
Ciekawe1, że im wyjszło, że na Dzikich Polach habryki wcześniej mruczałły niż w Kastylii.
Chiba do dziś z habrykami w Kastylii jest nie najlepiej, przemysł to głównie Katalonia i Baskonia.
Industrialis je separatys?
Dinero je separarys.
Nie potrafię wkleić
Ale ciekawe
Drugą narodowość wg regionów w Niemczech
https://www.facebook.com/61555560046822/posts/122200506770185334/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
dzieki
Wschodnie landy łakomy kąsek. W sumie wrócą do macierzy....
w sumie to dogadać się z dwoma regionami tureckimi i Polska ma dojście do Morza Północnego
polscy Niemcy najbardziej niemieccy
Kupili tam mieszkania i domy, pracują w Polsce
Nic nowego
O jaka fajna mapa, żywność przetworzona w gospodarstwach domowych. Tajemnica długowieczności Francuzów i Włochów, to im rekompensuje negatywne konsekwencje chlania.
A może odwrotnie?
Nie.
https://ncez.pzh.gov.pl/tag/zywnosc-wysokoprzetworzona/
Wiadomix:
(…) najwspanialszy lek na stres - żurek!
Jak oni zdobyli dziki zachód bez kiszonek, niepojęte.
Dziki Zachód zdobyto na kawie zbożowej.
Wczoraj jadłem kimchi.
👣
🐾
🐾
Czy u nas na forumku był ten spot lekarza, który apelował aby nie jeść zbyt dużo kiszonej kapusty? Z fajnym uzasadnieniem ;-)
Daesz!
To? https://www.facebook.com/reel/1732465057298621
Tak jest! To ten filmik :-)