Skip to content

Różne fajne mapy

12425262729

Komentarz

1. Buddhism? Really?
    2. Kedy mijanka? Tj. ja rozumię, że ona już nastąpiła, że ta pierwsza lerigia to tylko taka w papierkach.
    3. O paganismie na Islandiej to było w tym wywiadzie z polskim klechą.
  • edytowano 20 January

To raczej w kategoriach zaszłości , bo buddyzm był popularny w pewnych kręgach nad Wisłą w latach 80-ych i 90-tych XX-wieku,

Obecnie następuje u nas forsowna ateizacja młodzieży, buddyzm jest jednak zbyt wymagający w zakresie praktyk medytacyjnych i posiada jakieś zasady moralne.

• Obecnie i to nie tylko w Polszcze obowiązuje szwedzki stół religijny
    Każdy sebdobiera to, na co akurat ma ochotę.
    I Co mu(jemu?) akurat pasuje do życia jego.
    Aktualnie

• Zasięg rewolucji przemysłowej.

• Widać zabory
    Stare hasło

Ale to przed industrialną i imperialną Rosją dostali stracha amerykańscy przemysłowcy
    Mieli u siebie sporo przybyszów wszelkich nacji z Rosji, wtem! I Żydów i Polaków i samych Rosjanów

• Ciekawe1, że im wyjszło, że na Dzikich Polach habryki wcześniej mruczałły niż w Kastylii.

• Chiba do dziś z habrykami w Kastylii jest nie najlepiej, przemysł to głównie Katalonia i Baskonia.

• Industrialis je separatys?

• Dinero je separarys.

• Nie potrafię wkleić
    Ale ciekawe
    Drugą narodowość wg regionów w Niemczech
    https://www.facebook.com/61555560046822/posts/122200506770185334/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

• Wschodnie landy łakomy kąsek. W sumie wrócą do macierzy....

• @marniok powiedział(a):
    Wschodnie landy łakomy kąsek. W sumie wrócą do macierzy....

w sumie to dogadać się z dwoma regionami tureckimi i Polska ma dojście do Morza Północnego

• polscy Niemcy najbardziej niemieccy

• @ethanol powiedział(a):
    polscy Niemcy najbardziej niemieccy

Kupili tam mieszkania i domy, pracują w Polsce
    Nic nowego

• edytowano 7 February

O jaka fajna mapa, żywność przetworzona w gospodarstwach domowych. Tajemnica długowieczności Francuzów i Włochów, to im rekompensuje negatywne konsekwencje chlania.

• A może odwrotnie?

• Czy kiszone ogórki lub kiszona kapusta to żywność ultra-przetworzona?

• @makos powiedział(a):
    Czy kiszone ogórki lub kiszona kapusta to żywność ultra-przetworzona?

Robiłem oczy (o! take o_O. ) że zdumienia jak w jakimś amerykańskim filmie zachwycano się zbawiennym wpływem kiszonek na stan jelit i tym samym odżywianie się organizmu (wiemy że jelita to "drugi" mózg). U nasz kuchnia na tym stoi od zawsze, a dla nich to jakieś odkrycie...

• Wiadomix:
    (…) najwspanialszy lek na stres - żurek!

• @marniok powiedział(a):

@makos powiedział(a):
    Czy kiszone ogórki lub kiszona kapusta to żywność ultra-przetworzona?

Robiłem oczy (o! take o_O. ) że zdumienia jak w jakimś amerykańskim filmie zachwycano się zbawiennym wpływem kiszonek na stan jelit i tym samym odżywianie się organizmu (wiemy że jelita to "drugi" mózg). U nasz kuchnia na tym stoi od zawsze, a dla nich to jakieś odkrycie...

Jak oni zdobyli dziki zachód bez kiszonek, niepojęte.

• @Przemko powiedział(a):
    Jak oni zdobyli dziki zachód bez kiszonek, niepojęte.

Dziki Zachód zdobyto na kawie zbożowej.

• Wczoraj jadłem kimchi.

👣

🐾
    🐾

• Czy u nas na forumku był ten spot lekarza, który apelował aby nie jeść zbyt dużo kiszonej kapusty? Z fajnym uzasadnieniem ;-)

• Daesz!

• Nie mogę znaleźć tego spotu, ale konkluzja brzmiała mniej więcej tak: "Tylko nie jedzcie kiszonej kapusty zbyt często. Bo wtedy najprawdopodobniej w ogóle przestaniecie chorować. A przecież my, lekarze, też musimy z czegoś żyć!"

• @Brzost powiedział(a):
    Nie mogę znaleźć tego spotu, ale konkluzja brzmiała mniej więcej tak: "Tylko nie jedzcie kiszonej kapusty zbyt często. Bo wtedy najprawdopodobniej w ogóle przestaniecie chorować. A przecież my, lekarze, też musimy z czegoś żyć!"

To? https://www.facebook.com/reel/1732465057298621

• Tak jest! To ten filmik :-)

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.