Skip to content

Konfederacja i okolice, trza zacząć baczyć

1161718192022»

Komentarz

• @Brzost powiedział(a):
    Niestety efektem błędów PiS jest odpływ elektoratu do Konfy lub niegłosiowanie w ogóle. Mam trochę takich przypadków wśród znajomych.

To prawda nie są idealni, ale przypatrzyłem się Konfie i mi przeszło narzekanie na PiS

• loslos
    edytowano October 2024

Sze rozumie. Tylko dla nas jest to zabawa, bo żaden z owych "błędów" PiS nas bezpośrednio nie dotyka, a niektórym chodzi o życie. Jak kto hodowli zwierząt futerkowych poświęcił 30 lat życia i ma do spłacenia 3 mln zł kredytu na farmę? To przecież morderstwo ze szczególym udręczeniem. I to całej rodziny. Jakby ktoś taki pomysłodawców 5 dla futrzaków obwiesił na płocie, ja bym takiego zachowania nie uznał za przesadzone.

• @los powiedział(a):
    Sze rozumie. Tylko dla nas jest to zabawa, bo żaden z owych "błędów" PiS nas bezpośrednio nie dotyka, a niektórym chodzi o życie. Jak kto hodowli zwierząt futerkowych poświęcił 30 lat życia i ma do spłacenia 3 mln zł kredytu na farmę? To przecież morderstwo ze szczególym udręczeniem. I to całej rodziny. Jakby ktoś taki pomysłodawców 5 dla futrzaków obwiesił na płocie, ja bym takiego zachowania nie uznał za przesadzone.

Hehe.

"Do Sejmu trafił nowy projekt ustawy o ochronie zwierząt. Dotyczy on głównie zwierząt domowych, ale zawiera wiele zapisów, które mogą być niebezpieczne również dla hodowców. Rolnicy mówią, że to nowa piątka dla zwierząt. Tym razem jednak groźniejsza, bo mająca duże poparcie społeczne."

https://www.farmer.pl/fakty/nowa-piatka-dla-zwierzat-rolnicy-alarmuja-projekt-ustawy-o-ochronie-zwierzat-moze-zagrazac-hodowcom,153089.html
    https://przedsiebiorcarolny.pl/piatka-dla-zwierzat-powraca/

• My wszyscy z niego. Tak powiedział Braun Grzegorz o Januszu Korwinowiczu. Skoro tak, to czemu konfa miałaby być przeciwko komunie?

• Wszyscy kurduple

• Przy Januszku tak. Kiedyś widziałem go na żywo gdy przyszedł popatrzeć sobie na demonstrację Solidarności. Faktycznie wysoki.

• 189 cm, nie tak bardzo.

• No, zależy z kim porównać. Jeśli ze mną to wysoki, jeśli z moim zięciem Tomkiem to nie :-)

• Tak jest, dość mikromanii.

• Zdaje się nawet tutaj byli debile uznający Browna za osobę wartą szacunku?

• Widziałem go pół godziny temu na demonstracji ale na szczęście nie odzywał się.

• Jak wszystkie, to i Scenariusz Starego Górala.

• @los powiedział(a):
    Zdaje się nawet tutaj byli debile uznający Browna za osobę wartą szacunku?

Za to go szanuję, troszkę.

• Odkąd zobaczyłem ten wytwór głowizny Brązowego podchodzę do osoby z ogromnym dystansem i zasadą ograniczonego zaufania

• Anglicy, którzy kochają Wolność według starego zakonu powiadają: odbierzmy Francuzom morze, jak Izrael odbierał miasta od Judy; a Francuzi starozakonni mówią: odbierzmy Niemcom ziemie nadreńskie; a Niemcy mowią: odbierzmy zaś Francuzom ziemie nadreńskie, i tém podobnie. Przetoż powiadam Wam iż głupi są, i zarażają się bałwochwalstwem, czcią Baala, i Molocha, i Równowagi.
    Albowiem porty, i morza, i lądy są dziedzictwem ludów wolnych. Alboż kłóci się Litwin z Polakiem o granice Niemna, i o Białystok? Przetoż powiadam Wam, iż Francuz, i Niemiec, i Moskal muszą bydź jako Polak i Litwin.

Całość czytaj na: https://wolnelektury.pl/katalog/lektura/ksiegi-narodu-polskiego-i-pielgrzymstwa-polskiego.html

• edytowano December 2024

@celnik.mateusz powiedział(a):
    powiadam Wam, iż Francuz, i Niemiec, i Moskal muszą bydź jako Polak i Litwin.

Muszom ale nie chcom.

Panie kochanku, w te dziwne dni to nawet Polacy i Litwini nie chcą bydź jak Polak i Litwin.

• loslos
    edytowano December 2024

Może za czasów Myckiewicza Polacy i Litwini byli jak Polak i Litwin, bo ani za Jagiełły, ani za Piłsudskiego, ani za Sobieskiego nie byli ani teraz nie są.

Zezwala się na czytanie tut. forum. Wklejałem fragment z Prof. Nowaka, gdzie o innym trendzie litewskim było i że wynika właśnie z musu, ale hehe ludzie oceniają swiat z opóźnieniem.

Bardziej mnie zainteresowało w tym fragmencie coś takiego, co czytałem jakos na początku roku w Historii Chrześcijaństwa 610-1054 pod red. Dagrona. O inspiracjach historią Izraela wśród Brytyjczyków i Francuzów. Tylko o pozytywnych inspiracjach, o przenikaniu się kultur żydowskiej i karolinskiej, a potem żydowskiej i brytyjskiej . Wzajemnych inspiracjach prowadzących do czegoś, co tworzyło mesjanizmy proto narodowe i przydawanie sobie specjalnej roli. Nie mam tej książki, a nawet jednemu głupiemu Żydowi o tym niedawno opowiadałem, a on od razu rzucił, że no, takie przydawanie sobie roli mesjanistycznej to w III Rzeszy był. Xddd No, tam jednak chyba nie z Żydami to wymyślili.

• Nie, proszę pana. Zachowują się jak sadystyczni mordercy.

Nierozłączne siostry dwie - UPR i KLD

Zbliżone środowiska lansowały te formacje podczas ich powstawania

• @MarianoX powiedział(a):
    Nierozłączne siostry dwie - UPR i KLD

Zbliżone środowiska lansowały te formacje podczas ich powstawania

turboliberałowie i neoliberałowie vel lumpenliberałowie. A ich wspólnym mianownikiem prymitywny darwinizm społeczny. Największe raczydła IIIRP

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.