@JORGE powiedział(a):
Wszystko staje się takie jaki jest szef. A jeżeli go nie ma, albo jest udawany to nie będzie niczego ... Ale spokojnie, jest dokładnie tak jak myśleliśmy. I wiemy co będzie dalej, prawda ?
W 1989 - mniej więcej kiedy wystartowała GazWyb - opozycja podzieliła się na OPCJE.
Pamiętam jak Prymas Glemp opowiadał, że jakaś pani z komitetu prymasowskiego zapytała go jaką opcje on reprezentuje :-)D Gdyż pani była z opcji postępowej, michnikowskiej.
Do tej postępowej opcji dołączyły wszelkie PRLowskie złogi, łącznie z esbekami i ta opcja rosła w siłę.
Opcją "niepostępową" pozostało PC Kaczyńskich. Zwalczane przez GazWyb.
I tak pozostało do dziś.
Wojnę polsko-polską wznieciła Gazownia, a do dziś podgrzewa ją Tusk.
Tak to widzę memi oczyma.
@Mania powiedział(a):
W 1989 - mniej więcej kiedy wystartowała GazWyb - opozycja podzieliła się na OPCJE.
Pamiętam jak Prymas Glemp opowiadał, że jakaś pani z komitetu prymasowskiego zapytała go jaką opcje on reprezentuje :-)D Gdyż pani była z opcji postępowej, michnikowskiej.
Do tej postępowej opcji dołączyły wszelkie PRLowskie złogi, łącznie z esbekami i ta opcja rosła w siłę.
I tak pozostało do dziś.
Niepostepowa, wsteczna, reakcyjna opcja to oczywiście od początku "TySol". Podkreślmy to mocno wężykiem ☝️😎
@Mania powiedział(a):
I tak pozostało do dziś.
Niepostepowa, wsteczna, reakcyjna opcja to oczywiście od początku "TySol". Podkreślmy to mocno wężykiem ☝️😎
W tamtym czasie też czułam, że jest jakiś podział, ale poukładałam sobie tak, że była Solidarność Anny Walentynowicz i państwa Gwiazdów, a po drugiej stronie był Wałęsa i reszta, którzy teraz są lewakami.
Polowa dzialaczy Solidarnosci na UW w 80r. to byli Żydzi (lub szeroko pojęci puławianie w kolejnym pokoleniu). Glemp jako jeden z niewielu najwyraźniej widział żydowskich komunistów. Ot co.
@qiz powiedział(a):
Polowa dzialaczy Solidarnosci na UW w 80r. to byli Żydzi (lub szeroko pojęci puławianie w kolejnym pokoleniu). Glemp jako jeden z niewielu najwyraźniej widział żydowskich komunistów. Ot co.
zaś połowa działaczy Zjednoczenia Patriotycznego "Grunwald" i PRONcia w latach 80. to popłuczyny po Mieciu Moczarze i "partyzantach". Istne "prawdziwki" ("prawdziwi Polacy")
Dlaczego Jerzego Owsiaka nazywa się Jurkiem? Mnie uczono, że starsze osoby należy traktować z należnym wiekowi szacunkiem, nie należy się z nimi nadmiernie spoufalać.
Komentarz
Nie widziałem i byłem kiep. Ale mało kto widział.
Wojna domowa. Coraz bliżej do niej. Niestety ☹️
Kurde, nie o tem mowa. Wtedy te różnice były niewidzialne. Teraz.
Niektórzy widzieli. Pamiętam prymusa Glempa, jak się wypowiadał z przekąsem o niektórych opozycjonistach. Lud opozycyjny go nie zrozumiał.
I tak pozostało do dziś.
Tak jest.
W tamtym czasie też czułam, że jest jakiś podział, ale poukładałam sobie tak, że była Solidarność Anny Walentynowicz i państwa Gwiazdów, a po drugiej stronie był Wałęsa i reszta, którzy teraz są lewakami.
Nie tak zupełnie od początku bo pierwszym RedNaczem był Mazower. Ale oczywiście w porównaniu z GazWyb to była reakcja.
zaś połowa działaczy Zjednoczenia Patriotycznego "Grunwald" i PRONcia w latach 80. to popłuczyny po Mieciu Moczarze i "partyzantach". Istne "prawdziwki" ("prawdziwi Polacy")
Lista łajdaków mających udział w śmierci żołnierza Mateusza:
hashtag: dwudziestusiedmiuskurwysyów
Dlaczego Jerzego Owsiaka nazywa się Jurkiem? Mnie uczono, że starsze osoby należy traktować z należnym wiekowi szacunkiem, nie należy się z nimi nadmiernie spoufalać.
https://x.com/wlwl87179464872/status/1799532595002118582
Czemu na liście nie ma tuska?
Ta lista liczy kilka milionów.
Bo to tylko nagłówek.
Aczkolwiek dodałbym do niego "dziennikarza i aktywistę" Adama Wajraka...
Proszę zobaczyć, że temat został 'rozmasowany' w mediach. Polecam to jako studium przypadku.