Skip to content

JebaćPiSy macie krew na rękach!

12467

Komentarz

• Zaszczuli też dwóch sędziów TK: Piotra Niedzielaka i Lecha Morawskiego.

• loslos
    edytowano 16 March

Taki jest podział Polski - na zachowujących cechy ludzkie i na odrzucających je. Uświadomicie sobie, że przynajmniej połowa waszych rodaków z radością patrzy na morderstwa ze szczególnym udręczeniem a sami tego nie robią tylko i wyłącznie dlatego, że są śmierdzącymi tchórzami i leniami. Nie wiem jak was ale mnie to leczy z patriotyzmu.

• @los powiedział(a):
    Taki jest podział Polski - na zachowujących cechy ludzkie i na odrzucających je. Uświadomicie sobie, że przynajmniej połowa waszych rodaków z radością patrzy na morderstwa ze szczególnym udręczeniem a sami tego nie robią tylko i wyłącznie dlatego, że są śmierdzącymi tchórzami i leniami. Nie wiem jak was ale mnie to leczy z patriotyzmu.

Mnie nie leczy, po prostu komunizm, a zwłaszcza postkomunizm zredukowały społeczeństwo do trybalistycznej postaci charakterystycznej dla dobrze opisanej sytuacji z Małopolski w drugiej połowie XIX w.
    Trzeba dalej pracować.

• Miłosz Lodowski:

"Przypomnijmy, by nie umknęło…

• Mamy uwagi Vance o tym co się dzieje w Polsce i o przejęciu tv publicznej w kontrze do prawa,
    • mamy znęcanie się nad księdzem i urzędniczkami,
    • Mamy raport Orbana o praworządności w Polsce,
    • mamy azyl dla byłego vice sprawiedliwości,
      -mamy chorego min. sprawiedliwości ze świetnie opowiedzianym w obrazku telewizyjnym, z dobrą dynamiczną reżyserią, kuriozum z niedoszłego przesłuchania przed nielegalną komisją,

• mamy informację o zamachu stanu ze strony szefa TK i skręcone śledztwo,

• mamy chorego posła, kuriozalnie zatrzymanego w drodze na przesłuchanie, obecnie przebywającego w szpitalu więziennym po absurdalnych przeciekach do prasy rzeczy z jego prywatnych nośników w dyspozycji służb,
    • od dzisiaj mamy śmierć starszej pani po przesłuchaniu bez pełnomocnika, za to z ciekawym składem przesłuchujących i straszącą współobywateli prokuraturą…
      A teraz rozłóżmy sprawę wizerunkowo na czynniki pierwsze… i…
      Zajebiste dossier dla kilku dobrych agencji wizerunkowych w USA, bo…
      Bo mamy jeszcze kampanię prezydencką w Polsce i „okrągły stół” europejski dookoła polskich „wyborów” i numery w Rumunii po drodze…
      Aha i wreszcie wisienka na torcie, bo rzecz najważniejsza, mamy jeszcze amerykańsko-niemiecką proxy war w Europie o wpływy… kto kogo w Europie i za pomocą kogo wydyma… i usunie Freda…
      Normalnie let me think…
      I powiedzcie, że nikt tego nie wykorzysta…"
  • Z naszych nikt, bo my potrafimy tylko przypiedrolić swoim, wobec wrogów jesteśmy łaskawi. I nawet bzidkich słów nie używamy https://excathedra.pl/discussion/comment/543165/#Comment_543165

• @ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):

Mnie nie leczy, po prostu komunizm, a zwłaszcza postkomunizm zredukowały społeczeństwo do trybalistycznej postaci charakterystycznej dla dobrze opisanej sytuacji z Małopolski w drugiej połowie XIX w.
    Trzeba dalej pracować.

Jak? Powiem ci, co z taką swołoczą można zrobić - wziąć za ryje. Tylko. Jakoś tego nie zauważyłem.

• Grzana jest narracja, że pani zaczęła sypać Jarosława Kaczyńskiego więc się jej pozbyto.

No ciekawe jak Polacy przyjmą tę narrację.

• Niegodziwość tych kreatur nie ma dna.

• edytowano 16 March

@Przemko powiedział(a):
    Miłosz Lodowski:

"Przypomnijmy, by nie umknęło…

• Mamy uwagi Vance o tym co się dzieje w Polsce i o przejęciu tv publicznej w kontrze do prawa,
    • mamy znęcanie się nad księdzem i urzędniczkami,
    • Mamy raport Orbana o praworządności w Polsce,
    • mamy azyl dla byłego vice sprawiedliwości,
      -mamy chorego min. sprawiedliwości ze świetnie opowiedzianym w obrazku telewizyjnym, z dobrą dynamiczną reżyserią, kuriozum z niedoszłego przesłuchania przed nielegalną komisją,

• mamy informację o zamachu stanu ze strony szefa TK i skręcone śledztwo,

• mamy chorego posła, kuriozalnie zatrzymanego w drodze na przesłuchanie, obecnie przebywającego w szpitalu więziennym po absurdalnych przeciekach do prasy rzeczy z jego prywatnych nośników w dyspozycji służb,
    • od dzisiaj mamy śmierć starszej pani po przesłuchaniu bez pełnomocnika, za to z ciekawym składem przesłuchujących i straszącą współobywateli prokuraturą…
      A teraz rozłóżmy sprawę wizerunkowo na czynniki pierwsze… i…
      Zajebiste dossier dla kilku dobrych agencji wizerunkowych w USA, bo…
      Bo mamy jeszcze kampanię prezydencką w Polsce i „okrągły stół” europejski dookoła polskich „wyborów” i numery w Rumunii po drodze…
      Aha i wreszcie wisienka na torcie, bo rzecz najważniejsza, mamy jeszcze amerykańsko-niemiecką proxy war w Europie o wpływy… kto kogo w Europie i za pomocą kogo wydyma… i usunie Freda…
      Normalnie let me think…
      I powiedzcie, że nikt tego nie wykorzysta…"

Jak niby to wykorzystać, żeby oprócz paplaniny w zamkniętej "pisowskiej bańce medialnej" mogło to przynieść jakieś wymierne, odczuwalne w świecie realnym korzyści? Przecież oni mają to w pompie pisząc wprost, wystarczy wejść na portal X, żeby zobaczyć że poziom zbydlęcenia co najmniej połowy populacji żyjącej pomiędzy Odrą a Bugiem sięgnął zenitu. Tak jak słusznie zauważył Los, oni nie tylko że mają schadenfreunde z powodu tego co się stało, oni wręcz starym i sprawdzonym, bolszewickim sposobem dokonują operacji nazwanej kiedyś przez Lenina: "odwróceniem karabinu z bagnetem w odwrotną stronę". Czyli płynie już ta obrzydliwa narracja, powodująca u ludzi przyzwoitych tylko odruchy wymiotne, że tak naprawdę winnymi za śmierć śp. B. Skrzypek są PiS i osobiście Kaczyński, bo to "przecież w ich interesie było zamilknięcie na wieki tej pani"... Nosz kurwa, nóż się w kieszenie otwiera i na wymioty wzbiera.
    I przyjmijmy w końcu do świadomości, że ten reżim #Koalicja13grudnia pokojowo, w demokratycznych i cywilizowanych procedurach władzy już nie odda! Ile razy można powtarzać tutaj, że żaden Trump, Vance, Musk, a już tym bardziej Nawrocki prawdziwie wolnej i demokratycznej Polski nam nie odzyskają. Albo zrobi to sam naród polski, poprzez kryterium uliczne i w sposób rewolucyjny, tak z użyciem przemocy wszystko na to wskazuje, bo innego wyjścia nie ma, albo ten pokarany przez dobrego Boga kraj sczeźnie, a wraz z nim żyjąca w nim ludożerka. Im szybciej uświadomimy to sobie, przyjmiemy to do wiadomości i zaczniemy sami siebie oraz innych (rodzina, sąsiedzi, znajomi etc.) przygotowywać do wynikających z powyższej konstatacji konsekwencji, tym lepiej dla nas! Pisałem już ostatnio, jak ważne jest teraz częste organizowanie masowych demonstracji ulicznych, oswajanie ludzie i siebie samego z tłumem, kordonem policji etc. Tak, żeby psychologicznie być przygotowanym, kiedy przyjdzie moment rozstrzygnięcia na ulicach, a on jest coraz bliżej (chyba, że "zostaniemy przecweleni" jak barwnie opisał to Los i pogodzimy się, że odebrano nam wolność i godność ludzką)

• @los powiedział(a):

@ms.wygnaniec powiedział(a):

@los powiedział(a):

Trzeba dalej pracować.

Jak? Powiem ci, co z taką swołoczą można zrobić - wziąć za ryje.

To bardzo zacna idea i z sukcesem praktykowana.

Co do praktykowana to czas inteligentów z Żoliborza powinien się dawno skończyć.

• Nie wybaczę. Tym co chcą wybaczyć tym bardziej nie wybaczę.

• To będzie ciekawy tekst nie na człowieczeństwo nawet, lecz na zwykły instynkt samozachowawczy uśmiechniętego ludu.

"A co, gdyby MNIE tak potraktowano?"

• @peterman powiedział(a):
    To będzie ciekawy tekst nie na człowieczeństwo nawet, lecz na zwykły instynkt samozachowawczy uśmiechniętego ludu.

"A czemu miałby ktokolwiek mnie tak potraktować? Ja nic nie zrobiłem, nie to co te pisowskie złodzieje."

• @Kalain powiedział(a):

@peterman powiedział(a):
    To będzie ciekawy tekst nie na człowieczeństwo nawet, lecz na zwykły instynkt samozachowawczy uśmiechniętego ludu.

"A czemu miałby ktokolwiek mnie tak potraktować? Ja nic nie zrobiłem, nie to co te pisowskie złodzieje."

Właśnie. Czyli jednak test na inteligencję.

• Ale nie bardziej wyrafinowany niż przejście przez ulicę.

• @peterman powiedział(a):

@Kalain powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

Właśnie. Czyli jednak test na inteligencję.

Mój serdeczny kolega zadzwonił do mnie po długiej przerwie i jego pierwsze słowa brzmiały: "Jesteś jeszcze na wolności?" Odpowiedziałem że oczywiście jestem na tyle małym niziołkiem że oko Saurona jeszcze na mnie nie spoczęło ale w obecnej sytuacji nie mam żadnej pewności że jakimś trafem spocznie.

• edytowano 16 March

Ten Lodowski to jakiś czubek. Amerykańskie popychadło, pachołek i pomietło. I, oczywiście, ukraińska podpaska.
    ‐‐----------
    <Admin-ostrzeżenie> Status koncesjonowanego trolla też ma swoje ograniczenia. Jest Kolega bliski przegięcia.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    Polecam: prof Zybertowicz 'Transformacja podszyta przemocą' oraz ' W uścisku tajnych służb'
    Lata dziewięćdziesiąte na pełnej.
    A dla schorowanej 66 latki odmowa udziału w przesłuchaniu pełnomocnika to już wyjątkowe kurestwo.

Odmowa ta jest oczywista bo Wrzosek nie ma pojęcia o prawie.

• A wiecie, że teraz będą przesłuchiwać rodzinę ś.p. B.Skrzypek?
    Nawet żałoby sku*wysyny nie uszanują.

• edytowano 17 March

Zastanawiam się poważnie czy są zdolni oskarżyć krewnych o zabójstwo. Złodziej krzyczy łapać złodzieja a co robią mordercy?

• @Mania powiedział(a):
    A wiecie, że teraz będą przesłuchiwać rodzinę ś.p. B.Skrzypek?
    Nawet żałoby sku*wysyny nie uszanują.

Bo jesteśmy masą ludzką, a nie człowiekiem. Chocimska 28 (Republika ładnie pokazywała adres) i bycie w ekskluzywnym gronie kilkunastu osób, które pojechały zapalić znicz przed prokuraturą daje poczucie beznadziejnej ekskluzywności.
    Popłakusiajmy sobie dalej nad nieszczęściem tych ludzi, dając przyzwolenie na miękki terror oprawców.
    Tam nawet nie było tyle zniczy ile osób liczy aparat PiS (sensu largo) w Warszawie.

• @Przemko powiedział(a):

No ciekawe jak Polacy przyjmą tę narrację.

Jako bardzo prawdopodobną. Po PiSiorach można spodziewać się wszystkiego ...

• edytowano 17 March

@los powiedział(a):
    Nie wiem jak was ale mnie to leczy z patriotyzmu.

Mnie wyleczyło. Ale to trzeba powiedzieć na głos. Tak zrobiłem, kiedy przekazałem to osobie, która zna mnie 35 lat. "Nie jestem już polskim patriotą". Dziwnie to zabrzmiało, nawet dla mnie, ale tak dokładnie jest.

Bardzo chętnie przyłącze się do jakiejś dużej grupy. Ale prawdziwej.

• Nie mamy pańskiego płaszcza:

„Tego rodzaju czynności procesowe nie są rejestrowane z założenia z urzędu. Żadna ze stron, takiego wniosku o zarejestrowanie audio/wideo tego przesłuchania nie zgłosiła. To przesłuchanie nie było rejestrowane”

Ciepła czuła i empatyczna prok Wrzosek.
    Nie mam ochoty tego komentować z uwagi na ilość wulgarnych słów.

• "Nie ma w słowniku kulturalnych ludzi słów, które by mogły wystarczająco obelżywie określić ich postępowanie."

Możemy oczywiście określać PiS tłustymi kotami, pewnie określenie to będzie nawet trafne, ale nadal pozostaje faktem, że tę swołocz wybrali Polacy. Jest źle.

• Apel na profilu Bąkiewicza na X! Dalej, ruszamy dupska i chociaż to zróbmy!

"Apel do wszystkich!
    Mam do Państwa ogromną prośbę – zapalmy znicze i złóżmy kwiaty pod siedzibami prokuratur w całym kraju. Niech to będzie symbol naszego sprzeciwu wobec bezdusznej, cynicznej i łamiącej prawo władzy. Niech będzie to także wyraz żałoby i pamięci o zmarłej Barbarze Skrzypek.
    Pokażmy, że Polska nie zapomina! 🇵🇱🕯️ #Pamiętamy"

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.