Skip to content

JebaćPiSy macie krew na rękach!

12345679»

Komentarz

• @JORGE powiedział(a):
    Trochę to nie do końca tak z nieracjonalnością. Większość z nich uważa, że PiS niszczył państwo, gospodarkę, firmy. Kradł. A przyszedł Donald i to się skończyło. Tak było trzeba - usłyszałem od pewnej osoby odnośnie brutalnych metod obecnej władzy. Ze złem nie ma co się certolić ... I tego nie mogę wybaczyć/zrozumieć/ogarnąć, jako można tak się rozmijać z rzeczywistością ?

Ta grupa - niech świat się pali, byle PiS zdechł, wcale nie jest aż tak liczna. Większość chce dobra, pomyślności dla siebie, rodzin, Polski, i to da im PO. A PiS im zabierał ... Poddaje się.

Chcą dobra tylko z wierzchu. Kinia Gajeska też na pielgrzymki chodzi.
    W środku to kurwy i gnidy. Nie wiem czy każdy z nich ma kochankę na boku, każda z nich ma gacha na boku, robili sobie aborcję za młodu, okradają pracowników / pracodawcę, biorą ostrygi na fakturę, czekają aż babcia zdechnie i zostawi spadek.... Nie wiem czy tak robią na codzień, ale jestem pewien, że bardzo by chcieli.

Im dłużej żyję, tym bardziej empirycznie przekonuję się do słuszności takiego opisu tej grupy społecznej. Nic dodać nic ująć.

• loslos
    edytowano 8 April

@JORGE powiedział(a):
    Większość z nich uważa, że PiS niszczył państwo, gospodarkę, firmy. Kradł. A przyszedł Donald i to się skończyło. Tak było trzeba - usłyszałem od pewnej osoby odnośnie brutalnych metod obecnej władzy. Ze złem nie ma co się certolić ... I tego nie mogę wybaczyć/zrozumieć/ogarnąć, jako można tak się rozmijać z rzeczywistością ?

A jaki w tym problem? Jak w ogóle można być tak nierozumnym, by oczekiwać od ludzi mówienia prawdy? Każdy doskonale wiem, że niszczycielem jest Donald ale temu zaprzeczają z dwu powodów - raz, by siebie usprawiedliwić a dwa: bo przecież kłamstwo to wielka frajda. Kłamać jest jeszcze zajefajniej niż cudzołóżyć i kraść. Ci ludzie są strasznie pogruchotani w środku i sam wyjaśniłeś dlaczego: to są dzikusy z ziemianek a mieszkają w domach, jedzą na porcelanie i jeżdżą samochodami. To nie jest ich świat i tak naprawdę go nienawidzą.

• Tak, przeciętny człowiek nie lubi lepszych od siebie, a szczególnie nie lubi takich którzy udają że nie kradną, bo przecież każdy kradnie, co nie?

• Dzisiejszy wywiad mec. Wąsowskiego u Graczaka w PrzeKanale. Szczególnie porażająca część o księdzu Olszewskim (od 39:05).

• @Przemko powiedział(a):
    Tak, przeciętny człowiek nie lubi lepszych od siebie, a szczególnie nie lubi takich którzy udają że nie kradną, bo przecież każdy kradnie, co nie?

ruskije Wainy w Buczy
    dlaczego im jest lepiej niż nam?

• Od rozpoczęcia "sytuacji" w Gazie Pan Kamil chyba zupełnie przestawił się na rolę filozofa politycznego. Tym razem zapodał wywód wystarczająco ogólny, by pasował i do ryżego reżimu.

https://x.com/kamilkazani/status/1909690017477206385

• Gadane ma pan mecenas.

• edytowano 8 April

@qiz powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):
    Trochę to nie do końca tak z nieracjonalnością. Większość z nich uważa, że PiS niszczył państwo, gospodarkę, firmy. Kradł. A przyszedł Donald i to się skończyło. Tak było trzeba - usłyszałem od pewnej osoby odnośnie brutalnych metod obecnej władzy. Ze złem nie ma co się certolić ... I tego nie mogę wybaczyć/zrozumieć/ogarnąć, jako można tak się rozmijać z rzeczywistością ?

Ta grupa - niech świat się pali, byle PiS zdechł, wcale nie jest aż tak liczna. Większość chce dobra, pomyślności dla siebie, rodzin, Polski, i to da im PO. A PiS im zabierał ... Poddaje się.

Chcą dobra tylko z wierzchu. Kinia Gajeska też na pielgrzymki chodzi.
    W środku to kurwy i gnidy. Nie wiem czy każdy z nich ma kochankę na boku, każda z nich ma gacha na boku, robili sobie aborcję za młodu, okradają pracowników / pracodawcę, biorą ostrygi na fakturę, czekają aż babcia zdechnie i zostawi spadek.... Nie wiem czy tak robią na codzień, ale jestem pewien, że bardzo by chcieli.

To o nich: "Naród wspaniały, ale ludzie kurwy"- J. Piłsudski

A to o nas: "Polacy chcą niepodległości, lecz pragnęliby, aby ta niepodległość kosztowała dwa grosze i dwie krople krwi – a niepodległość jest dobrem nie tylko cennym, ale i bardzo kosztownym" – J. Piłsudski

Jak bardzo Piłsudski poznał się na tej ludożerce bugodrzanskiej (czy tam dnieprowislanskiej wtedy). Jak celnie rozpoznał co tam nam w duszach gra

• Człowieka buduje się mozolnie

×××
    hłe, hłe...

Czerwoni Khmerzy lubią to!
    Nowego człowieka buduje się mniej więcej 3 lata.

• @vigilate1944 powiedział(a):
    Człowieka buduje się mozolnie

×××
    hłe, hłe...

Czerwoni Khmerzy lubią to!
    Nowego człowieka buduje się mniej więcej 3 lata.

Współcześni Zieloni Khmerzy na Zachodzie (ci od ekologizmu i tzw. Zielonego Ładu) idą tym śladem

• I ten, no, Kościół Katolicki, który formuje i formatuje ludzi od wieków. Ale co tam, grunt to napierdalać w klawiaturę, raz wyjdzie z sensem, raz nie.

• Księża nie lubią PiS.

• @trep powiedział(a):
    Księża nie lubią PiS.

Aż boję się zapylać, jaką partię lubią, bo co do biskupów to mam pewne podejrzenia....

• Uwaga na nisko przelatujące kwantyfikatory ;-)
    Swoją drogą chyba nie było badań nad preferencjami politycznymi duchowieństwa, przynajmniej o nich nie słyszałem.

• edytowano 9 April

Preferencje większości szeregowych księży są oczywiście w sferze czystej spekulacji, jednak co do preferencji jakie przejawiają biskupi można wnioskować na podstawie milczącej akceptacji wierzchołkowych organów episkopalnych wobec pewnych hmm...kontrowersyjnych działań obecnych władz.

• A jakie może mieć poglądy aspirujący do bycia elitą biedak z zapadłej wsi?

• image

👣

🐾
    🐾

• Marzenie...

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.