@Motes powiedział(a):
Braun u Mysiora powiedział właśnie, że postawi krzyżyk przy Nawrockim, i zachęcił innych do głosowania.
Ciekawe, że w niektórych fragmentach tej długiej wypowiedzi przypominał człowieka – mniej niż zwykle modulacji głosu, zawieszania go i teatralnej retoryki.
Obudziło się w końcu w nim to sumienie. To jest to o czym pisze tutaj @los
Przecież zarówno jego interesem, jak i Memcena byłaby klęska Nawrockiego i dekompozycja PiS. Obydwaj zachowali się jak trzeba w ostatnich dniach jednakże
Skrajne wariaty poparły bo wiedzą, że jak wjedzie mowa nienawiści to idą pierwsi na ruszt. Co świadczy o ich jakimś instynkcie przetrwania. Zresztą wiadomo, że to po prostu pała na przeciwną stronę. W nas to tak samo uderzy.
Edit: ale dodam że jednak jestem im za to wdzięczny! Normalnie prawica zjednoczona!
@ms.wygnaniec powiedział(a):
Wiesz Jorge, ci sami doradcy, te same metody. Oni tylko nie uwzględniają, że już w 2015 roku im się to nie udało.
Ja rozumiem, że Tusk może to postrzegać, że jego wtedy nie było.
A to jest zapach lat dziewięćdziesiątych z glanowaniem przez GazWyb i zjednoczonym frontem medialnym.
Tak nie było nigdy. Albo jak to inaczej teraz odczuwam. Było dojeżdżanie, szyderstwo, wymyślanie pseudoafer, ale nie tak. Akcja na zrobienie z Nawrockiego kryminalisty jest unikalna.
To przypomnij sobie obalanie rządu Jana Olszewskiego, jako przykład, przypomnij sobie zwalczanie Radia Maryja, przeczytaj ponownie Transformację Zybertowicza.
Zmiana postrzegania wynika z tego, że 'nasza strona' udrożniła alternatywne kanały komunikacji społecznej.
Łeee, pamiętam ja czasy, kiedy zwolennicy obalonego Jana Ferdynanda podpalali w Tenkraju lasy! Tak było, drogie dziadki, tak było...
Rakieta wysnuwa hipotezę, że rozedrganie Tuska to jest gra na skanalizowanie nienawiści wobec niego na sutenera mafiozę. Jest możliwe, tonący brzytwy się chwyta.
I jeszcze, że testowano ten scenariusz w wyborach na prezydenta Krakowa.
Natomiast na pytanie "warum?" Odpowiadam: Darum, że postęp to żrący rozpuszczalnik. Musi rozpuścić wszelką świętość, wszystko co jest powyżej prostej kalkulacji zysku w przyszłym kwartale. Cokolwiek ma inny cel, musi zostać zniszczone, wyśmiane i w miarę możliwości zapomniane.
Właśnie przysłuchiwałem się lokalnemu antypisowi. Pogarda wymieszana z wielkim strachem. Jakieś odjazdowy opowieści o gangach kiboli których nie da się kontrolować. Naprawdę Nawrocki odbiera im sen.
Komentarz
Obudziło się w końcu w nim to sumienie. To jest to o czym pisze tutaj @los
A może akurat u niego interes przeważył nad naturą.
Przecież zarówno jego interesem, jak i Memcena byłaby klęska Nawrockiego i dekompozycja PiS. Obydwaj zachowali się jak trzeba w ostatnich dniach jednakże
Długofalowo. Ale w krótkim terminie - jego osobista klęska i prawdopodobna pokazówka. Chyba że jest ich cennym agentem.
A firmie współpracującej z Republiką zafundowano wjazd ABW 'bez żadnego trybu'
Będzie o czym gadać na PiFFku.
Jaszczur się rozsierdził na Brauna :-) https://x.com/KaziuWu/status/1927780780870152413
Skrajne wariaty poparły bo wiedzą, że jak wjedzie mowa nienawiści to idą pierwsi na ruszt. Co świadczy o ich jakimś instynkcie przetrwania. Zresztą wiadomo, że to po prostu pała na przeciwną stronę. W nas to tak samo uderzy.
Edit: ale dodam że jednak jestem im za to wdzięczny! Normalnie prawica zjednoczona!
Jest! Jest! Raduje się me serce wielce!
Łeee, pamiętam ja czasy, kiedy zwolennicy obalonego Jana Ferdynanda podpalali w Tenkraju lasy! Tak było, drogie dziadki, tak było...
Gdyby mógł, to by był.
Rakieta wysnuwa hipotezę, że rozedrganie Tuska to jest gra na skanalizowanie nienawiści wobec niego na sutenera mafiozę. Jest możliwe, tonący brzytwy się chwyta.
I jeszcze, że testowano ten scenariusz w wyborach na prezydenta Krakowa.
...no i dylemat - do "burdelu" czy do "DPSu"
"...Lech Kaczyński też brał udział w ustawkach.....i co?"
Możemy zacząć typować?
No to ja tak:
Rafalala nie powinna uzyskać więcej niż 47 %
Karolek powinien mieć 52 %
Przy założeniu uczciwego liczenia, oczywiście.
Braun oficjalnie odda głos na Nawrockiego
Uszczypnijcie mnie
https://wpolsce24.tv/publicystyka/poslanka-z-po-zawiozla-do-dps-ziemniaki,33237
Cooo...???
Łosz kureczka, nie wierzę.
Oni jednak są porąbani tak na serio, nie udają...
Onet przeszedł dzisiaj na stronę Nawrockiego:
https://pbs.twimg.com/media/GsGDBcFaMAArzxF?format=jpg&name=small
wyobraź sobie że teraz mały donald przyjeżdza im te ziemniaki obrać.....
Natomiast na pytanie "warum?" Odpowiadam: Darum, że postęp to żrący rozpuszczalnik. Musi rozpuścić wszelką świętość, wszystko co jest powyżej prostej kalkulacji zysku w przyszłym kwartale. Cokolwiek ma inny cel, musi zostać zniszczone, wyśmiane i w miarę możliwości zapomniane.
Ostatnie 2 dni nadziei. Cud już był bowiem w 2015.roku.
Nie mają za grosz wstydu i przyzwoitości. W dodatku ta pokazówa. Jakie to upokarzające dla tych ludzi z DPS.
Owszem, ale czy to nie posłanka Kępa zawiozła na kijowski Majdan garnek kapusty? Kinia nie jest oryginalna.
No trochę jednak jest, kapustę to nawet na surowo można jeść.
Nawiasem - ktoś zauważył że to nie był DPS a hospicjum, pojechali do umierających ludzi z workiem kartofli.
Gdybym miał się założyć to bym zdecydowanie postawił, że tego postępowania za szybko nie będzie. A jednak.
Właśnie przysłuchiwałem się lokalnemu antypisowi. Pogarda wymieszana z wielkim strachem. Jakieś odjazdowy opowieści o gangach kiboli których nie da się kontrolować. Naprawdę Nawrocki odbiera im sen.