Skip to content

Wybory 2025

1126127129131132137

Komentarz

• @Mania powiedział(a):
    Nie ma już pisowskiej Ściany Wschodniej:-) Prawica zajęła Polskę Centralną i zajmuje Zachód.

73% komisji zliczone, Karolek ma 53% (godz. 2 rano)
    To się może spłaszczyć do 52, ale...

KAROL NAWROCKI PREZYDENTEM POLSKI!

Dawno nie piłam niczego z procentami, ale otworzyłam Baileysa i się nim delektuję dziękując Panu Bogu za wysłuchanie naszych błagań.
    Teraz tylko wyprosić z Polski tvn, onety i inne hitlerowskie gadzinówki, a podziały znikną ( no, bardzo zmaleją).
    GazWyb bym zostawiła, bo to skansen.
    Bogu niech będą dzięki! +++

Zastanawiam się jakim cudem KO udało się w 2023 roku objąć władzę po wyborach parlamentarnych. Przecież te ich poparcie w tych wyborach prezydenckich wygląda prawie identycznie jak w 2020 i w 2015 roku. W 2020 też przegrali prezydenckie o 2 procent i tutaj będzie też przegrana o 2 procent więc dosłownie identyczni.. W 2015 roku przegrali o 3 procent wiec też podobnie. Nic im nie skacze poparcie od 2015 roku ,ale w 2023 mieli wraz ze swoimi sojuszniczymi partiami mieli nagle 56% .

Wytłumaczenie chyba jest tylko jedno. Ci ,którzy głosowali na Hołownie czyli wyborcy PSL zapewne nawet nie zdawali sobie sprawy ,że on pójdzie do koalicji z Tuskiem. Wszystko na to wychodzi ,że Tusk objął tą władzę tylko dzięki przypadkowi.

• @Zima powiedział(a):
    Wolę nie zapeszyć. Będę czekał na oficjalny końcowy wynik.

To jest słuszne podejście, bo tak naprawdę trzeba poczekać, aż Sąd Najwyższy potwierdzi ważność wyborów. A potem na zaprzysiężenie
    Prezydenta. Ale głosowanie wygrał Karol Nawrocki. To nie sondaż, głosy są już policzone (na bieżąco relacjonuje to Dariusz Lasocki, mąż zaufania KN przy PKW), tylko nie są jeszcze zatwierdzone protokoły -- dlatego nie ma oficjalnego komunikatu.

https://x.com/Dariusz_Lasocki/status/1929346616940458384?t=C81LNyU387_4xynYNu-LgQ&s=19

• W TV Republika mówią, że już matematycznie Trzaskowski nie ma szans.

Ale nie będziecie się cieszyć, bo Ziemkiewicz ma rację.

• Mają tak bardzo dużo za uszami, że nie ośmielą się podważać wyników. Jakakolwiek obstrukcja z ich strony skutkowałaby skandalem międzynarodowym i końcem kariery tych sędziów.

• Tymczasem, niektórym jest smutno i markotnie :-)

• edytowano 2 June

Otokieł zachował się w ostatnim tygodniu wspaniale. Jego filmik zasługuje na rozpowszechnianie na wszystkich uczelniach, nie tylko w szkółkach dziennikarskich.
    Ale przyznajcie, Kochani, że Karol N. ma w sobie coś, co zjednało do niego tak wielu nieprzeciętnych ludzi z różnych "parafi", łącznie nawet z Braunowcami, ludzi z natury sceptycznych i nieskorych do 100 procentowej akceptacji.
    KN jest prawdziwy, jemu się wierzy.

• @Mania powiedział(a):
    Otokieł zachował się w ostatnim tygodniu wspaniale. Jego filmik zasługuje na rozpowszechnianie na wszystkich uczelniach, nie tylko w szkółkach dziennikarskich.

Najlepsze jest to ,że wynik wyborów u nas najbliżej przewidział amerykański Atlas Intel. Za to zupełnie pomylili się rodzimi bukmacherzy oraz Polymarket. Niesamowite to jest.

• edytowano 2 June

Wstałem żeby to przeczytać. Ale czekam na 100%.

Przedwczoraj z rodziną się widziałem. I kuzyn który nigdy w życiu nie głowował. Powiedział, że idzie oatatni raz na wybory na Nawrockiego.

Aż się wzruszyłem z rana. Kurde ludzie co te kurwy by zrobiły jakby miały prezydenta. Jak Karol wygrał to się dopiero zaczyna wojna. Gotujcie się. Unia bez walki odda? Tusk im pewnie naobiecyeał. Trzasek miał na luziku przejść

• Niektórzy teraz srają pod siebie. Jak ktoś zbyt nadgorliwie łamał prawo dla tej władzy pełnej pogardy to pewnie wie co będzie najdalej za 2 lata.

• ,,Żarty się skończyły, teraz ja będę mówił!''

• @posix powiedział(a):
    Wstałem żeby to przeczytać. Ale czekam na 100%.

Przedwczoraj z rodziną się widziałem. I kuzyn który nigdy w życiu nie głowował. Powiedział, że idzie oatatni raz na wybory na Nawrockiego.

Aż się wzruszyłem z rana. Kurde ludzie co te kurwy by zrobiły jakby miały prezydenta. Jak Karol wygrał to się dopiero zaczyna wojna. Gotujcie się. Unia bez walki odda? Tusk im pewnie naobiecyeał. Trzasek miał na luziku przejść

Walka o Polskę dopiero się zacznie, ale za Karolem stoi Trump, Orban, Meloni, Bałtowie, Międzymorze. Mamy silnego człowieka w Belwederze, czego chcieć więcej? Zdaje mi się, że historia przyspieszy w kosmicznym tempie.
    Idę spać w lepszej Polsce :-)))

• Bardzo cenię szczeroś.

• Niuanse języka polskiego.

• Pisałem, żeby dać spokój z tym exit pollem i odpalać komisję po komisji. Macie potem coś takiego w postach @robert.gorgon

Przewaga coraz mniejsza, 20 lat temu w "zaciętym" pojedynku Kaczyński miał... 8% przewagi. Coraz większy natomiast rozstrzał, na wsiach coraz więcej dostaje kandydat PiS, w wielkich miastach coraz więcej kandydat PO. To się już nie sklei.

• edytowano 2 June

Odnajduję w sobie sadyzm, miło będzie obserwować koalicję w najbliższych dniach.

• @Przemko powiedział(a):

Z takim progresem już za 30 lat dupiarz wygra wybory. BTW - jednak nie spodziewałem się, że walec propagandy w wielkich miastach jest tak przygniatający, omal nie wystarczyło do wygrania wyborów.

• @posix powiedział(a):
    Odnajduję w sobie sadyzm, miło będzie obserwować koalicję w najbliższych dniach.

Ciekawi mnie czy będą mieć choć odrobinę honoru ,żeby podać się do dymisji w najbliższych tygodniach i zrobić przyśpieszone wybory parlamentarne. Zapewne nie. Ale przecież chyba zdają sobie sprawę ,że kolejne miesiące sprawowania przez nich władzy doprowadzi tylko do tego ,że jeszcze bardziej stracą poparcie .

• I co teraz będzie z kobietami? Z weteranami?

• ...trochę mała różnica, liczyłem na większą

• @Filioquist powiedział(a):
    ...trochę mała różnica, liczyłem na większą

Fenomen wielkich miast którym w każdych wyborach przybywa 10% mieszkańców. Ale tylko tych ze słusznymi poglądami.

• Wierzyłem cały czas.
    Wyjątkowo spokój wewnętrzny wczoraj mi towarzyszył.

@Ewerado powiedział(a):

@posix powiedział(a):

Ciekawi mnie czy będą mieć choć odrobinę honoru ,żeby podać się do dymisji w najbliższych tygodniach i zrobić przyśpieszone wybory parlamentarne. Zapewne nie. Ale przecież chyba zdają sobie sprawę ,że kolejne miesiące sprawowania przez nich władzy doprowadzi tylko do tego ,że jeszcze bardziej stracą poparcie .

Nie no, donald jak zwykle zapędzi swoich poddanych z błota do zwiększonego wysiłku hejterskiego i nagonki. Będzie jazda.

Tak, tak ... Byś stulił dziób jednak.

Najważniejsze ,że wygraliśmy. Dodatkowy uśmiech na twarzy wywołuje fakt ,że sondaże partyjne pokazują wyraźnie ,że PIS powinien spokojnie objąć władzę po następnych wyborach parlamentarnych. Wszystko wraca na właściwą drogę. Będzie tylko lepiej.

Ogólnie to Nawrocki wygrał dosłownie we wszystkich grupach wiekowych.

Szokuje mnie tylko głosowanie emerytów bo tam Nawrocki miał ledwie 2 procent więcej. Nie wiem co się stało z emerytami.

Za to młodzi niesamowicie zaskoczyli i to oni są głównie autorami tej wygranej. Tutaj było 53 do 47. Zapewne są to młodzi mężczyźni w wieku 18-29 lat bo u kobiet wygrał Trzaskowski 52-47 ,ale Trzaskowskiego popierają raczej głównie dziewczyny co mają po 18-25 lat.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.