Skip to content

Wybory 2025

12728303233

Komentarz

• @celnik.mateusz powiedział(a):

@W_Nieszczególny powiedział(a):
    Ci sztabowcy Tęczowego Rafua to tacy głupi nie są. Teraz mu nawet Budyń robi kampanię myśląc że se heheszkuje.

Nie wiem. Serio Kolega myśli, że mu to ociepli wizerunek?

Duch Kamali

• @KazioToJa powiedział(a):
    "Pisowce bardzo długo były w koalicji z PO." :DDDDDD

To nie ten świat, musisz się przenieść do właściwego świata alternatywnego z tą tezą.

Banda Czworga, oni serio w to wierzą.

• @Smok_Eustachy powiedział(a):

Nadzieją dla PiS jest utrata TVP Info, która powodowała obniżenie notowań. Sakiewicz z jednej strony robi powtórkę TVP Info w TV Republika, z drugiej nie do końca. Republika wygląda jakby była robiona nawet nie dla 30% elektoratu pisoskiego, tylko dla 10% największego betonu. Ów beton daje fidbeck, angażuje się ściągając telewizje w swoją stronę. Z drugiej strony Ziemkiewicz dostał tam nowy program z Jastrzębowskim, podsumowanie tygodnia przeniesione na popołudnie osiąga milionową widownię bez mała, a z powtórką półtorej miliona. Dochodzi do tego tak wyrafinowana audycja jak Salonik Polityczny. Wysoka oglądalność tych programów wskazuje jasno, że istnieje grupa elektoratu pisoskiego która oczekuje krytyki PiS, inaczej nie będą głosować. I RAZ, de facto wylany z TVP, stał się jej trubadurem. Krytykuje on Republikę za siermiężność, PiS za lewactwo i odklejenie. Jeśli chcecie kolejnego tryumfu Kaczora to musicie dawać więcej krytyki PiSu. Taki jest wniosek i tego się trzymajcie. Tryumf Trumpa daje tu pewną nadzieję. Hołownia naprawdę myśli, że skręci wybory i Trump się na to zgodzi konserwując Tuska?

RAZ nic nie zrozumiał co się wydarzyło w 2023 roku. A pierdolnął się totalnie ze swoimi prognozami. I przeszedł do nich w ten sposób, że wyparł. W żenujący sposób dzień po wyborach zmienił narrację. I to działa ! większość prawicowych durni o tym zapomniało. Ja nie. Michnik dzisiejszej prawicy jest dla mnie człowiekiem pomijalnym.

• PIS nie zrozumiał, no nie mogie ... I napisał to zwolennik partii, która totalnie dała ciała w wyborach 2023 roku. PiS zrobił swoje, wygrał wybory, kolejne z rzędu, po 8 latach u władzy. A Konfederacja nie dała rady srace ludzkiej Hołowni i dziadom z PSL, którzy kolejny raz nabrali elektorat tym samym numerem. Ale elektorat wolał pajaca z dziadami niż zagłosować na Konfederację, takie zuchy są w tej partii. Geniusze polityczni, którzy mieli wszystko żeby współrządzić ? I co ? Jajco !

• Tak się robi politykę, hehe.

• @Przemko powiedział(a):

@KazioToJa powiedział(a):
    "Pisowce bardzo długo były w koalicji z PO." :DDDDDD

To nie ten świat, musisz się przenieść do właściwego świata alternatywnego z tą tezą.

Banda Czworga, oni serio w to wierzą.

Spytaj się Bosaka

• @JORGE powiedział(a):

@Smok_Eustachy powiedział(a):

>

RAZ nic nie zrozumiał co się wydarzyło w 2023 roku. A pierdolnął się totalnie ze swoimi prognozami. I przeszedł do nich w ten sposób, że wyparł. W żenujący sposób dzień po wyborach zmienił narrację. I to działa ! większość prawicowych durni o tym zapomniało. Ja nie. Michnik dzisiejszej prawicy jest dla mnie człowiekiem pomijalnym.

PiS też nie dowiózł jednak

• W klasie Syna1 (mają prawa wyborcze), na 26 osób (10 dziewczyn, 16 chłopców) 2 jest za memcenem, 1 za NawRockym, 1 za Płakusiem, reszta chłopców za Trzaskowskim.
    Dziewczyny to lewica w 100% ale pójdą za Trzaskowskim bo aborcja.

Giniemy.

• @marniok powiedział(a):
    W klasie Syna1 (mają prawa wyborcze), na 26 osób (10 dziewczyn, 16 chłopców) 2 jest za memcenem, 1 za NawRockym, 1 za Płakusiem, reszta chłopców za Trzaskowskim.

Giniemy.

Chyba duża w tym zasługa nauczyciela historii, zwłaszcza najnowszej.

• A redpill na to - niemożliwe...

• 23/26 (optymistycznie zakładam) osób traktuje redpill tak samo jak wszystko na prawej stronie sceny politycznej. Jako obciach, żenade, średniowiecze, ciemnogród, zacofanie i co ino.....

• W ogóle to wydaje mi się, że krytyka TRP na tutejszym forumku nie polega na tym, że krytykujący nie dostrzegają zmian, które były podstawą do powstania ruchu - więcej, taka sugestia byłaby dla wielu tutej krzywdząca - polega raczej na nie zgadzaniu się z wymyślonymi przez TRP remediami.

• edytowano 20 January

Oczywiście, remedia proponowane przez niektórych są co najmniej paranoiczne

• Przez których i jakie?

• @trep powiedział(a):
    Przez których i jakie?

Mam na myśli na przykład propagowanie przez niektórych z kręgów redpilowskich zabiegów wazektomii

• edytowano 21 January

@peterman powiedział(a):

@JORGE powiedział(a):

Łatwość z jaką Ziemniakower wyparł się wszystkich swoich proroctw była po prostu obleśna. Nie wiem jak inni, ale ja też na pewno nie zapomnę.

Pomylić się, źle przewidzieć przyszłość, jest rzeczą naturalną. Szczególnie kiedy operuje się w tak skomplikowanej materii, szczególnie kiedy stawia się często bardzo odważne tezy. A Ziemniak lubi tak. Ale kiedy wszystkie jego rokowania padły, a on zaczął swoje - a nie mówiłem, nóż w kieszeni mi się otworzył. Ale w momencie kiedy zaczął dojeżdżać PiS słowami, że wszystko na to wskazywało, że głąby nie widziały oczywistych oczywistości, no to już pękłem.

Megaloman, który schował się do wewnętrznego świata swojej wielkości. Stracił obiektywny obraz rzeczywistości. Pomijalny.

• edytowano 21 January

@marniok powiedział(a):
    W klasie Syna1 (mają prawa wyborcze), na 26 osób (10 dziewczyn, 16 chłopców) 2 jest za memcenem, 1 za NawRockym, 1 za Płakusiem, reszta chłopców za Trzaskowskim.

Giniemy.

Może wyjdę na odklejonego optymisty ale przypominam sobie bardzo podobne wyniki kiedy głosowano na mazowieckiego i Bolka. Tylko jeden kolega opierał Bolka ale to on postawił się (skutecznie) w dyskusji politycznej nauczycielce z historii a że chłopak miał autorytet (z pominięciem rodziców kierowano do niego skargi nauczycieli na młodszego brata) nie muszę mówić w jaki sposób wpłynęło to na późniejsze rozkłady poparcia w klasie.
    A poza tym Mazowiecki nie wszedł nawet do drugiej tury.

• Żeby coś stracić, trzeba wpierw to mieć.

• "Ogromne poparcie dla Trzaskowskiego wśród kobiet.

Trzaskowski jest przez kobiety widziany jako "fajny, bezpieczny kolo". To mężczyzna, z którym chętnie pojechałyby na wycieczkę na Wyspy Kanaryjskie. Zabawi, zawsze się "znajdzie na miejscu" i nie będzie "świrować".

Wpisuje się w szeroką wizję "bezpiecznego ładu", ale zarazem "nie jest nudny". Jest "miękki", ale potrafi się postawić. Jest "partnerski" a nie "dominujący". Ma zasady, ale bez przesady. Mężczyzna, ale chłopiec.

Program polityczny nie ma żadnego znaczenia. Chodzi wyłącznie o to, że Trzaskowski zabezpiecza takie oczekiwania."

• @marniok powiedział(a):

@robert.gorgon powiedział(a):

@marniok powiedział(a):

Giniemy.

Może wyjdę na odklejonego optymisty ale przypominam sobie bardzo podobne wyniki kiedy głosowano na mazowieckiego i Bolka. Tylko jeden kolega opierał Bolka ale to on postawił się (skutecznie) w dyskusji politycznej nauczycielce z historii a że chłopak miał autorytet (z pominięciem rodziców kierowano do niego skargi nauczycieli na młodszego brata) nie muszę mówić w jaki sposób wpłynęło to na późniejsze rozkłady poparcia w klasie.
    A poza tym Mazowiecki nie wszedł nawet do drugiej tury.

Nle wiem, być może.
    Oby.
    Dane które przedstawiłem są "na gorąco". Dyskusja w czasie zajęć z WOSu.
    Mój jako jedyny w klasie "postawił się" nauczyciele krytykując otwarcie Trzaskowskiego (za zielony ład i poparcie dla "ostatniego pokolenia" ) . Został "zabuczany" przez resztę klasy i skomentowany przez nauczycielkę że jest "oburzona jego słowami" ale szanuje go za to że choć ma jakie-takie pojęcie o scenie politycznej w Polsce.

Szacunek za odwagę.

• Czekam aż mnie wezwą " na dywanik"
    ;)

• Ciekawe1 na ile orientuje się w scenie politycznej w Polsce owa hałaśliwa większość klasy a na ile tylko powtarza "przekazy dnia".

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.