Skip to content

Wybory 2025

194959799100109

Komentarz

• Wczorajszy kanał Zero poświęcony był Billewiczowi, który napisał na X, że najwazniejsze jest- uwaga!
    "po której stronie stodoły stoisz?"
    Wiecie o jaką stodołę chodzi.
    Drugim bohaterem był Markowski, który ogłosił, że prawica to tumany i patologia.
    Takiej beki na kanale 0 jeszcze nie było.
    Widzowie dzwonili i przedstawiali się: jestem patus i tuman, głosowałem na Mentzena.

• Pracownia, która najlepiej przewidziała wynik wyborów, pytała o podczas ostatniego sondażu o preferencje w II turze:

• @qiz powiedział(a):
    Bilewicz to od lat moja ulubiona kandydatura do Berezy.

Zły pomysł. Byłby wtedy najszczęśliwszy w swoim życiu.

• Bunt w PSL, hehe.

• Bunt w PSL zacznie się od zdekapitowania Kosiniaka lub Kamysza, i tyle.

• @Przemko powiedział(a):
    Bunt w PSL, hehe.

Zazwyczaj nie klikam w te wszystkie filmiki, gdyż szkoda mi czasu, ale teraz klikłem. W linkowanym materiale nie ma nic o jakimkolwiek realnym buncie w PSL. Występuje człowiek z naszej strony i wyraża nadzieję (przekonanie), że taki bunt musi nastąpić, gdyż to i tamto. Jeśli to nie jest celowa propaganda, to ten koleś jest idiotą. Nie będzie żadnego buntu żadnego PSL z powodu jakiegokolwiek poparcia dla Sraczkowskiego. PSL jest częścią ZiS.

• @trep powiedział(a):

@Przemko powiedział(a):
    Bunt w PSL, hehe.

Zazwyczaj nie klikam w te wszystkie filmiki, gdyż szkoda mi czasu, ale teraz klikłem. W linkowanym materiale nie ma nic o jakimkolwiek realnym buncie w PSL. Występuje człowiek z naszej strony i wyraża nadzieję (przekonanie), że taki bunt musi nastąpić, gdyż to i tamto. Jeśli to nie jest celowa propaganda, to ten koleś jest idiotą. Nie będzie żadnego buntu żadnego PSL z powodu jakiegokolwiek poparcia dla Sraczkowskiego. PSL jest częścią ZiS.

Kto słucha Płaczka, sam sobie szkodzi. To jest wyjątkowy dzban, w sam raz pasuje do zwyczajowego profilu WNET.

• PSL zawsze było po tamtej stronie! To Pawlak czyścił Służby po obaleniu rządu Olszewskiego, to Pawlak podpisywał umowy z Gazpromem, to oni tam trwali w 2010 roku, a Sawicki był ministrem rolnictwa itp. PSL to tylko taka ładniejsza strona ZiS.

• @ms.wygnaniec powiedział(a):
    PSL zawsze było po tamtej stronie! To Pawlak czyścił Służby po obaleniu rządu Olszewskiego, to Pawlak podpisywał umowy z Gazpromem, to oni tam trwali w 2010 roku, a Sawicki był ministrem rolnictwa itp. PSL to tylko taka ładniejsza strona ZiS.

No więc o tym piszę. Dlatego dziwią mnie jakiekolwiek artykułowane nadzieje, że PSL to PSL tamto.

• Sawicki oświadczył, że zagłosuje na Nawrockiego.
    Jeśli PSL przetrwa, to nie z K-K.

• @trep powiedział(a):

Nie włączyłeś filmiku a audycję z radia Wnet ...

Serio ? Serio ? Sorki, ale zaczynasz mnie przerażać. A więc radio Wnet jest wg mnie obecnie najlepszym medium prawicowym, bezapelacyjnie. Jest zróżnicowane, jest tam polityka, publicystyka, ale też kultura, sport i dużo oryginalnej muzyki. Odnośnie polityki są bardzo dobrze zorientowani, mają sporo insajderskiej wiedzy. Słucham ich od dawna, od jakiegoś roku cały czas. Naprawdę na taki poziom mediów czekałem.

I raczej bym zaufał ich tezom, nie sprawdzają się w każdym przypadku, ale prawie zawsze jest coś na rzeczy.

• @peterman powiedział(a):

Kto słucha Płaczka, sam sobie szkodzi. To jest wyjątkowy dzban, w sam raz pasuje do zwyczajowego profilu WNET.

Ja słucham. To nie jest dzban w żadnym aspekcie.

• edytowano 20 May

@JORGE powiedział(a):

@peterman powiedział(a):

Ja słucham. To nie jest dzban w żadnym aspekcie.

Szanuję WNET za wpuszczanie na antenę wszystkich, choć oczywiście ma to skutki uboczne.

https://x.com/Kot_Behemot_NSA/status/1509514214351806472

• a, no i oczywiście Radio Wnet OK!

• edytowano 20 May

Wracając do PSL. Co napisałem - że zostawienie na lodzie Tuska byłoby racjonalnym zachowaniem jak wygra Trzaskowski [edit: Nawrocki] Oraz że jak dobrze liczę już trzy razy przestali popierać rząd w trakcie kadencji (Marcinkiewicza i Millera na pewno, wydaje mi się, że początkowo oni też poparli Olszewskiego, inaczej nie miałby większości), więc to byłby czwarty raz.
    Czego nie napisałem - że to nastąpi, ani z jakim prawdopodobieństwem.

• @rozum.von.keikobad powiedział(a):
    Wracając do PSL. Co napisałem - że zostawienie na lodzie Tuska byłoby racjonalnym zachowaniem jak wygra Trzaskowski [edit: Nawrocki] Oraz że jak dobrze liczę już trzy razy przestali popierać rząd w trakcie kadencji (Marcinkiewicza i Millera na pewno, wydaje mi się, że początkowo oni też poparli Olszewskiego, inaczej nie miałby większości), więc to byłby czwarty raz.
    Czego nie napisałem - że to nastąpi, ani z jakim prawdopodobieństwem.

W przypadku PSL - z jednej strony trzeba brać pod uwagę to co pisze trep i im kompletnie nie ufać, z drugiej ... No właśnie, oni już różne numery wycinali, a i czasy mamy wyjątkowe. Mamy do czynienia z problemem nieco podobnym do Konfy, może by i politycy chcieli brnąć w pewien układ, ale elektorat im nie daruje. Trwanie przy Tusku wykończy PSL.

• Problem tam jest taki, że nowego pokolenia działaczy praktycznie nic nie łączy z wsią. A dla miastowych taka partia jest zbędna.

A co ich w takim razie łączy z PSL, czemu znaleźli się tam, a nie w PO? Bo tam mieli rodziców albo w PO się nie przebili, jak nasz były kolega z forum.

• @JORGE powiedział(a):

@trep powiedział(a):

Nie włączyłeś filmiku a audycję z radia Wnet ...

Serio ? Serio ? Sorki, ale zaczynasz mnie przerażać. A więc radio Wnet jest wg mnie obecnie najlepszym medium prawicowym, bezapelacyjnie. Jest zróżnicowane, jest tam polityka, publicystyka, ale też kultura, sport i dużo oryginalnej muzyki. Odnośnie polityki są bardzo dobrze zorientowani, mają sporo insajderskiej wiedzy. Słucham ich od dawna, od jakiegoś roku cały czas. Naprawdę na taki poziom mediów czekałem.

I raczej bym zaufał ich tezom, nie sprawdzają się w każdym przypadku, ale prawie zawsze jest coś na rzeczy.

Nie lubię filmików, gdyż są za długie. Wolę czytać. Przeczytać można szybko. Poza tym nie interesuję się polityką.

• Pan Waldek podpisał kontrakt z RU na 30 lat. Pan Waldek chciał sprzedaż do RU Ciech za kwotę niższą, niż wartoś aktytów na koncie bankowym. Pan Waldek obalał rząd Olszewskiego. Stryjek Tygryska remontował Tupolewa. To są starannie wybrani ludzie.

• Czaban dzwoni zapytał czytających go razemków na kogo będą głosiować. Większoś na Karola, część na Lalę, część nie idzie. To nie jest ankieta tylko wypowiedzi. Nie będę liczył, ale tak to wygląda.

• @trep powiedział(a):
    Czaban dzwoni zapytał czytających go razemków na kogo będą głosiować. Większoś na Karola, część na Lalę, część nie idzie. To nie jest ankieta tylko wypowiedzi. Nie będę liczył, ale tak to wygląda.

...połączył nas socjalizm?

• @qiz powiedział(a):

W wolnej Polsce wszystkie te jednostki antypaństwowe o bardzo wątpliwej reputacji będą pierdzieć w pasiaki w łagrach pod Suwałkami

• @Mania powiedział(a):
    Sawicki oświadczył, że zagłosuje na Nawrockiego.
    Jeśli PSL przetrwa, to nie z K-K.

Koalicja PiS z nowym PSL Marka Sawickiego oraz Republikanami Marka Jakubiaka po wyborach w 2027 r. to jedyna racjonalna i propaństwowa opcja dla tego pokaranego przez dobrego Boga kraju. Absolutnie wykluczam opcję koalicji z k.rwinami i darwinistami społecznymi od Memcena oraz szuria żydożercza, ukrainofobami i czubami antyszczepionkowymi od Brauna

• edytowano 20 May

@qiz powiedział(a):

Razem z moją prywatną kandydaturą Markowskim. Psychopata, którego rajcowala wizja krwi pod krzyżem smoleńskim i który publicznie szczerze żałował że się nie zrealizowała.

• @robert.gorgon powiedział(a):

@qiz powiedział(a):

Razem z moją prywatną kandydaturą Markowskim. Psychopata, którego rajcowala wizja krwi pod krzyżem smoleńskim i który publicznie szczerze żałował że się nie zrealizowała.

I który chciał gościom trzepać portfele w poszukiwaniu kart Orlen, czołówka zjebów III RP.

• @JORGE powiedział(a):
    Mnie totalnie zaskoczył jeden chłopaczek, po 30, który jakiś rok temu jechał trochę po PiS, ale niekoniecznie interesował się polityką. Nie wiem czy nie prawosławny, no żonę ma taką, albo odwrotnie, zdrowy tryb życia, poukładany, trener fitness. Dość rozsądny, ale politycznie nieobecny się wydawał. Z Kościołem ma raczej mało wspólnego.

Głosował na Brauna ! Usłyszałem to jednym uchem, kiedy rozmawiał z kimś tam. Trochę temat pociągnąłem i powiedziałem, że teraz od niego zależy kto będzie prezydentem. On na to - to jest najgorsze. Na to ja, że może nie na Rafała, bo on bardzo nie chce być prezydentem, że jest zmęczony itp, i ogólnie niekoniecznie chce pracować. Na to dostałem pytanie - a skąd wiesz, masz zdjęcia ? A ogólnie to rzygam już polityką. Ahaaa, czyli nikomu już nie ufasz. Później, na treningu podszedł do mnie i powiedział, to ty wkleiłeś na fejsbuku wyniki Orlenu ? No wiesz, ale coś za coś, bo teraz paliwo jest dużo tańsze niż kiedyś. Ja mu na to - jest droższe. On - ok, nie mam czasu sprawdzać, ale tak zrobię i temat zakończyliśmy.

Chłop ma dysonans poznawczy. Jest sfrustrowany, bo czuje że coś nie tak jest w przekazie, ale nie wie komu ufać. I zagłosował na Brauna. Nigdy bym się nie spodziewał takiego przełożenia.

Braun to chyba jedyny kandydat idący drogą skutecznego działania pozapolitycznego, którą szedł wzorowo Orban przed powrotem na premierostwo, jak aktywnie otwierał kluby sportowe, sportowe szkołki czy jakieś inne miejsca (Górny opisywał to albo w "Tysiącu lat samotności" albo "Węgry. Co tam się dzieje?"). Sam dawałem pieniądze na braunową Fundację działającą w sprawie podważenia legalności decyzji w o zmianie kwalifikacji ziem pod śmietnisko przy Sanktuarium w Gietrzwałdzie. Nie wiedziałem, że to jego fundacja, ale spodobało mi się szczegółowe podanie już podjętych działań prawnych i propagadnowych, oraz przyszłych działań. Skoro do mnie dotarli i przekonali to plus dla nich. Widać do tego trenera też umili.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.