Dobry wieczór, dzień dobry. Forumek przeglądam od lat, pojawiłem się na Rebelyi gdzieś w 2013, ale nie udzielałem się jakoś szczególnie dużo. Miałem nick Dedurion; wątpię, żeby ktokolwiek pamiętał, może Brzost jak przez mgłę. Nie wiem, czy przemogę długą internetową bierność, ale daję sobie szansę tym przywitaniem. Ot taka pozostawiona otwarta furtka. Parę razy miałem ochotę odezwać się w jakichś luźnych rozmowach o "kulturze", ale nie wypadało raczej tak pisać ni stąd, ni zowąd.
Za namową p. Brzosta przywituję się. Podobnie jak p. Motes byłem raczej biernym uczestnikiem śp. forum Rebeyi (pod inszem nikiem) --- czytałem je nałogowo do samego końca. Cieszy, że to forume jest takie samo, mimo że nie to samo. Nie obiecuję wielkiej aktywności --- obawiam się, że wszelkie moje idee są wtórne, dlatego będę raczej milczeć, okazjonalnie dokładając swój + w wątkach modlitewnych.
mit einem tschekistischen Gruß Generaloberst Markus Wolf Stellvertreter des Ministers für Staatssicherheit der DDR Chef des Hauptverwaltung Aufklärungs
Komentarz
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
:-)
...wypada, wypada!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
mit einem tschekistischen Gruß
Generaloberst Markus Wolf
Stellvertreter des Ministers für Staatssicherheit der DDR
Chef des Hauptverwaltung Aufklärungs