Skip to content

Humer

1118119121123124456

Komentarz

• JORGE napisal(a):
    Tak na marginesie, gdzieś mi jednym uchem wpadło, że od kiedy PiS zaczął walczyć z wałami vatowskimi okazało się, że nasze PKB może być zdrowo dopompowane pustymi fakturami. Nie ogarniam skali, czy to jest możliwe ?
    To by nawet wyjaśniało, dlaczego na papierze taki tygrys, obiecujący rynek wzrostu, a w portfelach, garnkach i żołądkach pusto.
  • qiz napisal(a):
    JORGE napisal(a):
    Tak na marginesie, gdzieś mi jednym uchem wpadło, że od kiedy PiS zaczął walczyć z wałami vatowskimi okazało się, że nasze PKB może być zdrowo dopompowane pustymi fakturami. Nie ogarniam skali, czy to jest możliwe ?
    To by nawet wyjaśniało, dlaczego na papierze taki tygrys, obiecujący rynek wzrostu, a w portfelach, garnkach i żołądkach pusto.
    Na pismejkerze kolega Jacenty, który zdaje się ogarnia nieźle tematy finansowe, napisał tak:
    "Wpływy z VAT faktycznie wrosły w stosunku do ubiegłego roku o ponad 7%, co kwotowo daje blisko 10 mld zł. Po części jest to wynikiem wzrostu sprzedaży detalicznej. Ale z drugiej strony wzrost wpływów podatkowych następuje przy jednoczesnym niższym od planu wzroście PKB. Paradoks? Jeśli wziąć pod uwagę, że uruchomianie karuzel vatowskich generowało wcale niemałą pulę pustych faktur, to niekoniecznie. Zmniejszenie ilości karuzel w statystykach powinno objawiać się właśnie takim efektem. Wiele by wyjaśniły dane o wysokości zwrotów podatku VAT. "
  • edytowano January 2017
    "TVP informowała o WOŚP i nie wycinała serduszek. Tajemnicze zniknięcie z kurtki pana Posła musiało być robotą Belzebuba"

Ooo widze, ze psychiatryk wyprzedził ;-).
    Jak dla mnie humor.
  • Ryszard korzysta z maila na hotmail'u a Pawel z maila na Wirtualnej Polsce.

• dobre!!! :-D
  • Sarmata1.2 napisal(a):
    dobre!!! :-D
    Wyśmienite wstawki z aktualnych zdarzeń i m.in. JK!!!!!!

• edytowano January 2017
    Piąty Aliment - śmieszne i inteligentne!
    :D

A przy relacji czeskiego korespondenta popłakałam się =))
  • edytowano January 2017
    los napisal(a):
    Co to znaczy "vo ha od roku fibasuje kud"?
    Pogmerałem w translatorze i stwierdziłem, że oni muszą mieć powiązania z Hindusami, bo w języku hindi powyższy cytat znaczy: "Skoczył Fibasuje Roku Ha Oda".
    Mogą być także Buszmenami lub Hotentotami bo w języku khosa zwrot ten znaczy: "Wziął drzwi dostępu RECOV Device".

• Po tamilsku to będzie: Dobre ciepłe Ha Vo Rogue piypacuje
  • edytowano January 2017
    los napisal(a):
    Po tamilsku to będzie: Dobre ciepłe Ha Vo Rogue piypacuje
    Po zulusku "ha Urządzenie badania od roku fibasuje"
    No a Zimbabwe (język szona) będzie znaczyło "przyniosą one OD Kud matrycy basuje"

Po tym wszystkim stawiam na Hotentotów.
  • edytowano January 2017
    ,
  • raste napisal(a):
    https://mobile.twitter.com/R_A_Ziemkiewicz/status/821420975292026883
    A teraz wam powiem dowcip: Totalna Opozycja na swe motto wybrała słowa W Bartoszewskiego "Warto być przyzwoitym"
  • W USA do obiegu wchodzi złota moneta z Liberty wyglądającą jak murzynka. No wprost - to jest murzynka. Złośliwi mówią, że po raz pierwszy od 1860 będzie można w USA posiadać murzyna na własność.

http://www.coinnews.net/2017/01/12/american-liberty-225th-anniversary-gold-coin-unveiled/
  • mmaria napisal(a):
    image
    Zaraz mi się przypomniał dowcip:
    Amerykanie znaleźli odpowiedniego kandydata do szpiegowania w Rosji. Po intensywnym przeszkoleniu szpieg został zrzucony nad środkową Syberią skąd miał się dostać do Moskwy, gdzie miał wykonać misję. Ale, aby dostać się do Moskwy, musiał przejechać z prowincjonalnej stacji kolejowej coś około 4000 tys. kilometrów.
    No więc szpieg amerykański czeka na pociąg. W tym czasie nawiązuje kontakty z miejscową ludnością. Pije z nimi samogon, pali samodziały, klnie.... I siedzi w tej zapyziałej stacji kolejowej czekając na pociąg.
    W tej samej stacji kolejowej koczuje także stary dziadek, który obserwując szpiega zwraca się zawsze słowami:
    - Ty to nie nasz.
    A szpieg odpowiada:
    - Jak to dziadku, ja wasz!
    Ale dziadek już patrzy w inną stronę, lub udaje że drzemie.
    Sytuacja powtarza się kilkakrotnie.
    Wreszcie słychać gwizd nadjeżdżającego do Moskwy pociągu.
    Szpieg, bojąc się zdemaskowania, bierze starego dziadka na stronę i pyta:
    - Dlaczego dziadku gadasz, że ja to nie wasz?!
    A dziadek na to:
    - Widzisz synku, pijesz jak my, palisz jak my, klniesz jak my, śmierdzisz jak my, ale u nas nie ma czarnych.

• Przemko napisal(a):
    W USA do obiegu wchodzi złota moneta z Liberty wyglądającą jak murzynka. No wprost - to jest murzynka. Złośliwi mówią, że po raz pierwszy od 1860 będzie można w USA posiadać murzyna na własność.

http://www.coinnews.net/2017/01/12/american-liberty-225th-anniversary-gold-coin-unveiled/
    "The first in a series of 24-karat gold coins that will feature designs which depict an allegorical Liberty in a variety of contemporary forms-including designs representing Asian-Americans, Hispanic-Americans, and Indian-Americans among others-to reflect the cultural and ethnic diversity of the United States. These 24-karat gold coins will be issued biennially."
    Ciekawe, czy zwykli ludzie też będą.
  • Polactwo znowu złapało się na #Misiewicz
    Dacie wiarę? :-j
  • "- Ja się tym w najmniejszym stopniu nie przejmuję, tym bardziej że patrząc na twarze tych osób, to po pierwsze - to jest tylko domysł, ale obawiam się, że niektórzy z nich byli pracownikami dawnych organów bezpieczeństwa, z kolei też wydaje mi się, że widać tam troszkę twarzy osób specjalnej troski. Nie wygląda to groźnie - tak Jarosław Kaczyński odpowiedział na pytanie Radia Łódź o protesty KOD i to, że został wygwizdany."
  • extraneus napisal(a):
    Polactwo znowu złapało się na #Misiewicz
    nawet co poniektórzy Rebelyanci na fb :-(

• extraneus napisal(a):
    Polactwo znowu złapało się na #Misiewicz
    QUE??????

https://youtube.com/watch?v=e7mpClSPyhk
  • Znajdź trzy różnice

image

image

• Stonoga też jest Czechosłowakiem???
  • peterman napisal(a):
    Stonoga też jest Czechosłowakiem???
    Według klasyfikacji Wańkowicza? ;-)
  • Brzost napisal(a):
    peterman napisal(a):
    Stonoga też jest Czechosłowakiem???
    Według klasyfikacji Wańkowicza? ;-)
    Ano!
  • edytowano January 2017
    image
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.