Mania napisal(a): @romeck; a żeby było zabawniej ...
D. Bader - ...więc, dwóch chuji leciało za mną, trzech chuji po prawej i jeszcze jeden chuj z lewej.... dyrektorka - (do lotnika) Przepraszam... (i do uczennic) Dziewczęta, DEHUJ to nazwa niemieckiego lotnictwa... D. Bader - ... być może, proszę pani, ale te Chuje siedziały w meserszmitach!
(przepraszam za poprawność ortograficzną pewnego słowa)
Scenka typu: Scerba w kiblu. Bank. Mała kolejka. Trzy osoby przy pulpitach kasowych, trzy czekają. Ja pierwsza. Wchodzi Ważny Pan Poseł. W pewnym okresie europoseł. Profesor. (zginął lat temu X w wypadku). Jeden pulpit kasowy właśnie się zwalnia. Moja kolej. Dzie tam! Ważny pcha się tam bez słowa. Obserwuje to szefowa oddziału. Podchodzi, bierze mnie pod łokieć, wymija ze mną Profesora, który już prawie siadał na krzesełku i mówi :"Proszę, teraz pani kolej". Ważny musi się usunąć, minęęęę ma co najmniej za 10 tysięcy euro... Za chwilę coś wybuchnie. Ale inna pracownica zgarnia go na zaplecze - i sprawa załatwiona. Potem, już gdy pozałatwiałam rachunki, kierowniczka podchodzi i mówi do mnie półgłosem w ten deseń: - Widziała pani tę osobę z poczuciem Nadczłowieka? Ale dla mnie ważniejsza jest pani. Bo choć konto u pani niebogate, wiem, że pochodzi z uczciwej pracy a nie jak u tego pana... Przyznam, przez moment, gdy tak lazł na chama nie dostrzegając marnych ludzików, miałam ochotę wrzasnąć albo strzelić go w ten nadęty pysk, którym w Sejmie w kółko brzechał na temat każdego grama moralności na jakim spoczęło jego oko ( oczywiście nigdy szło o moralność kolesi z jego partii; UW, potem PO.)
A co w tym zaskakującego? PO jest właśnie partią tych, co się pchają bez kolejki. Chcą mieć wszystkiego więcej i szybciej nie licząc się z innymi ludźmi i jakimiś zasadami. Ich patronem mógłby być Mariusz Świtalski, który na początku lat 90-tych zabrał sąsiadowi telefon uprzejmie to uzasadniając: Potrzebuję go. Zresztą pewnie jest tym patronem.
Dostawali 40% w dwu kolejnych wyborach dokładnie z tego powodu, głosowali na nich wszyscy ci, którzy chcą mieć wszystkiego więcej i szybciej nie licząc się z innymi ludźmi i jakimiś zasadami. A jeśli im się to nie udaje to tylko przez wrodzoną i nabytą pierdołowatość a nie przez jakieś zasady. Wtedy sobie choć na Scerbę zagłosują, by ustami przedstawiciela pić tego szampana.
Zazu napisal(a): Scenka typu: Scerba w kiblu. Bank. Mała kolejka. Trzy osoby przy pulpitach kasowych, trzy czekają. Ja pierwsza. Wchodzi Ważny Pan Poseł. W pewnym okresie europoseł. Profesor. (zginął lat temu X w wypadku). Jeden pulpit kasowy właśnie się zwalnia. Moja kolej. Dzie tam! Ważny pcha się tam bez słowa. Obserwuje to szefowa oddziału. Podchodzi, bierze mnie pod łokieć, wymija ze mną Profesora, który już prawie siadał na krzesełku i mówi :"Proszę, teraz pani kolej". Ważny musi się usunąć, minęęęę ma co najmniej za 10 tysięcy euro... Za chwilę coś wybuchnie. Ale inna pracownica zgarnia go na zaplecze - i sprawa załatwiona. Potem, już gdy pozałatwiałam rachunki, kierowniczka podchodzi i mówi do mnie półgłosem w ten deseń: - Widziała pani tę osobę z poczuciem Nadczłowieka? Ale dla mnie ważniejsza jest pani. Bo choć konto u pani niebogate, wiem, że pochodzi z uczciwej pracy a nie jak u tego pana... Przyznam, przez moment, gdy tak lazł na chama nie dostrzegając marnych ludzików, miałam ochotę wrzasnąć albo strzelić go w ten nadęty pysk, którym w Sejmie w kółko brzechał na temat każdego grama moralności na jakim spoczęło jego oko ( oczywiście nigdy szło o moralność kolesi z jego partii; UW, potem PO.)
Nie dziwi mnie, tyle że on nigdy nie był w PO, jeśli o tym samym profesorze europośle myślimy.
No to tekst w sam raz do Angeli Merkel. Tyle że to ona mylnie nazywa dewiantów patologami, to jest chciałem napisać imigrantów i terrorystów uchodźcami.
Komentarz
dyrektorka - (do lotnika) Przepraszam... (i do uczennic) Dziewczęta, DEHUJ to nazwa niemieckiego lotnictwa...
D. Bader - ... być może, proszę pani, ale te Chuje siedziały w meserszmitach!
(przepraszam za poprawność ortograficzną pewnego słowa)
http://www.teologiapolityczna.pl/leopold-tyrmand-jak-przejsc-przez-uniwersytet-nie-straciwszy-wiary-w-zycie-tpct-31-/
pomysł z nocnikami / przedni, chyba było coś takiego u Mela Brooksa , usługa w Wersalu
http://rarefilm.net/wp-content/uploads/2016/09/History-of-the-World-Part-I-1981-3.jpg
Bank. Mała kolejka. Trzy osoby przy pulpitach kasowych, trzy czekają. Ja pierwsza. Wchodzi Ważny Pan Poseł. W pewnym okresie europoseł. Profesor. (zginął lat temu X w wypadku). Jeden pulpit kasowy właśnie się zwalnia. Moja kolej. Dzie tam! Ważny pcha się tam bez słowa. Obserwuje to szefowa oddziału. Podchodzi, bierze mnie pod łokieć, wymija ze mną Profesora, który już prawie siadał na krzesełku i mówi :"Proszę, teraz pani kolej". Ważny musi się usunąć, minęęęę ma co najmniej za 10 tysięcy euro... Za chwilę coś wybuchnie. Ale inna pracownica zgarnia go na zaplecze - i sprawa załatwiona.
Potem, już gdy pozałatwiałam rachunki, kierowniczka podchodzi i mówi do mnie półgłosem w ten deseń: - Widziała pani tę osobę z poczuciem Nadczłowieka? Ale dla mnie ważniejsza jest pani. Bo choć konto u pani niebogate, wiem, że pochodzi z uczciwej pracy a nie jak u tego pana...
Przyznam, przez moment, gdy tak lazł na chama nie dostrzegając marnych ludzików, miałam ochotę wrzasnąć albo strzelić go w ten nadęty pysk, którym w Sejmie w kółko brzechał na temat każdego grama moralności na jakim spoczęło jego oko ( oczywiście nigdy szło o moralność kolesi z jego partii; UW, potem PO.)
Dostawali 40% w dwu kolejnych wyborach dokładnie z tego powodu, głosowali na nich wszyscy ci, którzy chcą mieć wszystkiego więcej i szybciej nie licząc się z innymi ludźmi i jakimiś zasadami. A jeśli im się to nie udaje to tylko przez wrodzoną i nabytą pierdołowatość a nie przez jakieś zasady. Wtedy sobie choć na Scerbę zagłosują, by ustami przedstawiciela pić tego szampana.
#ToaletaObywatelska
I niezliczone hasła i podpisy pod zdjęciami POsła
"Symptomatyczne wspomnienie "wiecznego" reformatora wymiaru sprawiedliwości - pana Królikowskiego (za TT Bosak)."
Pewnie zmienią specjalizację
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Sign in
Email, phone, or Skype
No account? Create one!
po wejściu
u mni Ikeja