Skip to content

Humer

1157158160162163456

Komentarz

• christoph napisal(a):
    marniok napisal(a):
    Do podziemia zejdzie....partyzant z wyciętego lasa...
    Kolega się odministruje od prof. Szyszko (Szyszki?)
    naści
    http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/adam-michnik-bede-wydawal-wyborcza-w-podziemiu/s07eex7
    a co do profesora ministra ustalilismy już że OK
  • pomimo wszystko uwaga o wycinaniu lasu troche nie na miejscu ;-)
  • nuale że wycina to ok
  • rdrrdr
    edytowano November 2017
    "Po drugie, ja twierdzę, że dla polityki prorodzinnej te osiem lat rządów PO i PSL więcej zrobiły niż PiS, ale nie umieli tego sprzedać i utrwalić tego w zbiorowej świadomości. Wydawało się, że skoro zostało zrobione, to po co o tym gadać."

image

image

• Z kogo to cytat?
  • #AtlasKotów
    Piotr Wolter‏ @Shork_P

OGŁOSZENIE
    "Zamienię cztery walizki podręczników politologii na Atlas Kotów
    tel 4921721932 prosić Rycha"
  • edytowano November 2017
    #AtlasKotow

to kadr z animacji (link pod obrazkiem)
    image

https://video.twimg.com/tweet_video/DPbHJ_iW0AEXJNe.mp4
    To nie jest dobry pomysł...

image
  • dołożyłbym Szwedów i króla czeskiego zanim się znaleźli w Cesarstwie Rzymskim
  • Klątwa: Polskę rozebrały trzy mocarstwa, Rosja, Prusy i Austria. Wina Austrii była najmniejsza, więc z wielkiego mocarstwa została zredukowana do małego, nieważnego i prowincjonalnego państewka. Wina Prus była większa, ich już nie ma i nigdy nie będzie. Największa była wina Rosji, więc i kara jest najokrutniejsza - Rosją nadal rządzą Rosjanie.
  • No , tak gwoli ścisłości to Królestwa Polskiego też już nie ma, podobnie jak tych innych nagrobkowych stworów. Ba, nie ma już nawet 2giej Rzeczpospolitej. Austria, Rosja, Niemcy, Węgrzy istnieją nadal i dobrze się mają.
  • kulawy_greg napisal(a):
    No , tak gwoli ścisłości to Królestwa Polskiego też już nie ma, podobnie jak tych innych nagrobkowych stworów. Ba, nie ma już nawet 2giej Rzeczpospolitej. Austria, Rosja, Niemcy, Węgrzy istnieją nadal i dobrze się mają.
    No tak, obecna miniaturowa Austria wobec dawnego poteznego cesarstwa Austro-wegierskiego ma się znakomicie..

Prusy nie istnieją, jeszcze stosunkowo niedawno (w skali historycznej) były najsilniejszym państwem w Europie.

Według Kolegi Rosja ma się dobrze...to była ironia, mam nadzieję?

• Polska też jest dużo mniejsza i słabsza niż kiedyś.
    A Rosja, ma atomówki, wysyła ludzi w kosmos, ciągle ma największą powierzchnie na świecie, a że ludzie głodują? Za Caratu też głodowali.
  • Rosja wysyła ludzie kosmos? Chyba na wikipedii. Atomówki też pewnie ma tylko na Wikipedii.
  • Przemko napisal(a):
    Rosja wysyła ludzie kosmos?
    Nie mam teraz czasu, ale potem poszukam...

Polska też jest dużo mniejsza i słabsza niż kiedyś.
    Czy ja wiem? Jedynym polskim miastem, jakie jest dziś w granicach Rosji jest Smoleńsk. Za to wróciliśmy do Wrocławia i Szczecina. Polaków jest więcej niż kiedykolwiek i jesteśmy bogatsi i lepiej zorganizowani niż kiedykolwiek.
  • A Lwów? Co z tego że nie w granicach Rosji. Jest poza Polską. A Wilno? A Morze Czarne?
    A Lwów? Co z tego że nie w granicach Rosji. Jest poza Polską. A Wilno? A Morze Czarne?
    "Poza Polską" - cóż to znaczy "poza Polską"?

Taki na przykład Wrocław albo Płock - czy za czasów Henryka IV czy tam Bolesława Płockiego był poza Polską czy nie był?

Po prostu dawna Rzeczpospolita, będąca jakąś formą współpracy pomiędzy Polską, Litwą i Rusią, zmieniła się. W tej chwili klocki leżą dość luźno i czekają aż je poukładamy. Natomiast Rosja jest cofnięta w swej expansji do jakiegoś XV w., Niemcy do XIII w. Czy to źle?
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    kulawy_greg napisal(a):
    A Lwów? Co z tego że nie w granicach Rosji. Jest poza Polską. A Wilno? A Morze Czarne?
    "Poza Polską" - cóż to znaczy "poza Polską"?

Taki na przykład Wrocław albo Płock - czy za czasów Henryka IV czy tam Bolesława Płockiego był poza Polską czy nie był?

Po prostu dawna Rzeczpospolita, będąca jakąś formą współpracy pomiędzy Polską, Litwą i Rusią, zmieniła się. W tej chwili klocki leżą dość luźno i czekają aż je poukładamy. Natomiast Rosja jest cofnięta w swej expansji do jakiegoś XV w., Niemcy do XIII w. Czy to źle?
    Otóż to! Obawiamy się jednak Niemiec i Rosji i słusznie. Każde z tych państw z osobna jest silniejsze i bardziej ludne od Polski. Jednak oba są w odwrocie. Są dziejowo w fatalnej sytuacji i ona się nadal pogarsza. Ostatnie 10-15 lat to próby zatrzymania tych procesów i odbudowy pozycji. Udaje im się to ze zmiennym szczęściem i nierówno. Sukcesem Niemiec jest zjednoczenie. Drugim zdominowanie UE i profity z EURO. I na tym koniec. Mają demograficzną i imigracyjną katastrofę, strefę wpływów gospodarczych w kryzysie i nie do utrzymania bez wielkich nakładów oraz obniżony poziom bezpieczeństwa wewnętrznego, zewnętrznego i energetycznego ze stosunkowo słabą armią. Mają coraz mniej sojuszników i przyjaciół w Europie i na świecie. Ich perspektywy są marne. Rosja odbudowała klasyczna armię i nieco umocniła swoją pozycję na części obszaru postradzieckiego w Azji.Przeżywa katastrofę demograficzną i kryzys gospodarczy. Ma równie krańcowe problemy z mniejszościami co Niemcy. Prowadzi drogie i wyniszczające gospodarczo wojny klasyczne i hybrydowe w celu siania zamętu wokół siebie.Traci coraz bardziej wpływy i zwolenników w Europie i w świecie prawosławnym oraz arabskim. Ma przestarzałą gospodarkę, niedorozwinięty przemysł cywilny i olbrzymie problemy społeczne.
    Na ich tle Polska to kraj kwitnący i szybko rosnący w siłę i zasobność. Musimy się spieszyć aby doganiać i przeganiać. Musimy robić wszystko aby uniemożliwić im ponowne zjednoczenie sił przeciwko nam.Musimy budować własne sojusze silniejsze niż oni razem, a przynajmniej wystarczająco odstraszające.

#AtlasKotow
    Kot Kaczora

Dzisiaj Facebook po 5 miesiącach odwoływania się odblokował stronę Kot Kaczora. Tak długi ban uznajemy za swoiste wyróżnienie.
    image
  • W obawie, że pani Zosia znów coś zawetuje...
    image
    Bogu dziekowac, ze nie zostala prezesem IPN!
    Chociaz... wtedy by nie swirowala w palacu.
  • Jasne. Ziobro na Prezydenta. Jaki na Warszawę. Kto na Kraków?
  • Sobieski!
  • Ta pani twierdzi, że poseł Jakubiak proponował jej wspólne wyjście do toalety.
    image
  • Gdzie ta pani?
  • To panio.
  • Trafiła kosa na kamień!
  • Straszliwe zdarzenie z tramwaju numer...

Opisuje to w rozmowie z "Gazetą Wyborczą" 66-latek, który miał być obiektem ataku. Sprawa nie jest nowa, bo miało do niej dojść na przełomie września i października. – Po prostu tłok dosyć duży w tramwaju, kobiety jadące z targu, starsze panie i w pewnym momencie usłyszałem komentarz: siedzi coś takiego i czyta "Gazetę Wyborczą" i się nie rozgląda, myśli że w salonie jest. Ja wtedy podniosłem głowę i okazało się, że jakaś starsza pani o kuli wsiadła, ja też nie jestem młodzieniaszkiem. Ustąpiłem, ale komentarze były dalej. No to ja mówię, jakbym miał gazetę "Gość Niedzielny" to byłoby w porządku – zapytałem.

I zaczęły się epitety, ktoś tam mnie szturchnął i to panie oczywiście, ktoś tam pociągnął i tak to mniej więcej wyglądało – opowiada "Wyborczej" 66-latek. – Łzy mi stanęły w oczach – podsumował. – Potem się zacząłem śmiać, no bo człowieku, babcie zmusiły cię do wyjścia. Nie było sensu dyskusji dalej. Nikt nie stanął w obronie – powiedział.

Naszemu reporterowi udało się zdobyć film ze zdarzenia

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.