Skip to content

Humer

1186187189191192456

Komentarz

• W przypadku auta jak z obrazka, dwóch ludzi w rękawiczkach łapiąc za nadkole jest w stanie nadrzucić tył praktycznie dowolnie. Może jakiś alarm zacznie wyć, ale szkody są zerowe.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A nie można zlawetować?
    No właśnie podobno (ja w wykonawstwie nie siedzę wiec nie wiem na pewno) odholować czy lawetować może tylko Policja i Straż Miejska - gdy samochód zagraża bezpieczeństwu albo blokuje ruch...
  • allium napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A nie można zlawetować?
    No właśnie podobno (ja w wykonawstwie nie siedzę wiec nie wiem na pewno) odholować czy lawetować może tylko Policja i Straż Miejska - gdy samochód zagraża bezpieczeństwu albo blokuje ruch...
    A dani laweciarze?

Jakoś, no, nie wierzę, żeby we Francji czy Danii takie numero było możliwe.
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    allium napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    A nie można zlawetować?
    A dani laweciarze?

Jakoś, no, nie wierzę, żeby we Francji czy Danii takie numero było możliwe.

No toż piszę, że to jeden z przejawów teoretyczności państwa... Podejrzewam, że we Francyi czy Danii w takich sytuacjach po prostu odholowują....
    Znajomy wykonawca, który miał podobne przeboje przy remoncie "burzówki" na jednym z krakowskich osiedli, z piana na ustach opowiadał, jak wezwani Strażnicy Miejscy po długich dywagacjach wpadli na pomysł założenia blokady na auto blokujące prace.

A cudzego auta nie można pono ruszyć jak się nie jest Policjantem, Strażnikiem Miejskim, Strażakiem podczas akcji lub czy czymś w tym rodzaju. Nawet MPK lawetujące auta blokujące torowisko robi to w asyście SM...
  • edytowano July 2018
    No nawet do własnego mieszkania z dzikim lokatorem nie można wejść. Zezna potem na przykład że trzymał tam w szafce na buty 100.000 $ i kilogram złota i będziemy ciągani po sądach trzy lata. Jak weźmie dobrego adwokata i trafi odpowiednio wrażliwy społecznie skład sędziowski to może nas puścić z torbami szczególnie jeśli istnienie tego majątku w szafce potwierdza liczni świadkowie ze skweru w pobliżu. Policja i Straż Miejska zrobią wiele aby nas zniechęcić do wciągania ich we wchodzenie i eksmisję. Po co im takie kłopoty? Moja była firma tak odzyskiwała stumetrowe mieszkanie w Trójmiescie przez trzy lata.
  • allium napisal(a):
    No toż piszę, że to jeden z przejawów teoretyczności państwa...
    Koszty uzupełnienia braku na blokującego i po kłopocie.

• Fejk. Gdzie wieloryb na ktorym stoi żółw?
  • nie fejk, okazuje się że to Pratchett a nie Ptolemeusz ma rację
  • rdrrdr
    edytowano July 2018
    .
  • Rozpoznałem że to San Francisco już po lekkim brudzie na ulicach ;)

Ale dziewczyna ładna.
  • peterman napisal(a):
    Rozpoznałem że to San Francisco już po lekkim brudzie na ulicach ;)

Ale dziewczyna ładna.
    Która? Ta tyłem czy ta przodem do obiektywu?
  • To ta sama przeca.
  • edytowano July 2018
    .
  • Ksiądz opowiada dowcip

• Smieszne
  • Nie mogę w tej chwili mówić o tym, dlaczego Antoni Macierewicz nie jest już ministrem obrony narodowej
    ;))
  • extraneus napisal(a):
    Nie mogę w tej chwili mówić o tym, dlaczego Antoni Macierewicz nie jest już ministrem obrony narodowej
    ;))
    Pasierb mi zabronił.
  • randolph napisal(a):
    extraneus napisal(a):
    Nie mogę w tej chwili mówić o tym, dlaczego Antoni Macierewicz nie jest już ministrem obrony narodowej
    ;))
    Pasierb mi zabronił.

Co nie przeszkadza, że wygłosił jednoznaczny pean na cześć Antoniego, podkreślając również jego niezaprzeczalne zasługi na stanowisku MON.
    Byłam nawet zaskoczona temperaturą przemówienia i celnością podkreślanych faktów. Nuale Kaczor zawsze był w tym dobry.
    Dziś o 17.10 ma być w TVRepublika - można się samemu przekonać i ocenić nie na podstawie zmanipulowanych (Karnole) przekazów.
  • Czarny ten humer :(
  • Maria napisal(a):
    Co nie przeszkadza, że wygłosił jednoznaczny pean na cześć Antoniego, podkreślając również jego niezaprzeczalne zasługi na stanowisku MON.
    I wiecie co? Moje obrzydzenie wcale nie zmalało.
  • edytowano August 2018
    Ano.

Edit. Naprawdę - warto go posłuchać. Jak elegancko, podkreślając prostą drogę i racjonalne, co ważne! wybory Antoniego, chachmęci, mówiąc o swoich poczynaniach.
    No cusz, polityk, panie, polityk.
    I jak słusznie zauważają moje wiewiórki, nigdy nie wiadomo, kiedy dokona zwrotu i o ile stopni.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.