W przypadku auta jak z obrazka, dwóch ludzi w rękawiczkach łapiąc za nadkole jest w stanie nadrzucić tył praktycznie dowolnie. Może jakiś alarm zacznie wyć, ale szkody są zerowe.
Szturmowiec.Rzplitej napisal(a): A nie można zlawetować?
No właśnie podobno (ja w wykonawstwie nie siedzę wiec nie wiem na pewno) odholować czy lawetować może tylko Policja i Straż Miejska - gdy samochód zagraża bezpieczeństwu albo blokuje ruch...
No właśnie podobno (ja w wykonawstwie nie siedzę wiec nie wiem na pewno) odholować czy lawetować może tylko Policja i Straż Miejska - gdy samochód zagraża bezpieczeństwu albo blokuje ruch...
A dani laweciarze?
Jakoś, no, nie wierzę, żeby we Francji czy Danii takie numero było możliwe.
A dani laweciarze?
No toż piszę, że to jeden z przejawów teoretyczności państwa... Podejrzewam, że we Francyi czy Danii w takich sytuacjach po prostu odholowują.... Znajomy wykonawca, który miał podobne przeboje przy remoncie "burzówki" na jednym z krakowskich osiedli, z piana na ustach opowiadał, jak wezwani Strażnicy Miejscy po długich dywagacjach wpadli na pomysł założenia blokady na auto blokujące prace.
A cudzego auta nie można pono ruszyć jak się nie jest Policjantem, Strażnikiem Miejskim, Strażakiem podczas akcji lub czy czymś w tym rodzaju. Nawet MPK lawetujące auta blokujące torowisko robi to w asyście SM...
No nawet do własnego mieszkania z dzikim lokatorem nie można wejść. Zezna potem na przykład że trzymał tam w szafce na buty 100.000 $ i kilogram złota i będziemy ciągani po sądach trzy lata. Jak weźmie dobrego adwokata i trafi odpowiednio wrażliwy społecznie skład sędziowski to może nas puścić z torbami szczególnie jeśli istnienie tego majątku w szafce potwierdza liczni świadkowie ze skweru w pobliżu. Policja i Straż Miejska zrobią wiele aby nas zniechęcić do wciągania ich we wchodzenie i eksmisję. Po co im takie kłopoty? Moja była firma tak odzyskiwała stumetrowe mieszkanie w Trójmiescie przez trzy lata.
Nie mogę w tej chwili mówić o tym, dlaczego Antoni Macierewicz nie jest już ministrem obrony narodowej
)
Pasierb mi zabronił.
Co nie przeszkadza, że wygłosił jednoznaczny pean na cześć Antoniego, podkreślając również jego niezaprzeczalne zasługi na stanowisku MON. Byłam nawet zaskoczona temperaturą przemówienia i celnością podkreślanych faktów. Nuale Kaczor zawsze był w tym dobry. Dziś o 17.10 ma być w TVRepublika - można się samemu przekonać i ocenić nie na podstawie zmanipulowanych (Karnole) przekazów.
Maria napisal(a): Co nie przeszkadza, że wygłosił jednoznaczny pean na cześć Antoniego, podkreślając również jego niezaprzeczalne zasługi na stanowisku MON.
Edit. Naprawdę - warto go posłuchać. Jak elegancko, podkreślając prostą drogę i racjonalne, co ważne! wybory Antoniego, chachmęci, mówiąc o swoich poczynaniach. No cusz, polityk, panie, polityk. I jak słusznie zauważają moje wiewiórki, nigdy nie wiadomo, kiedy dokona zwrotu i o ile stopni.
Komentarz
No toż piszę, że to jeden z przejawów teoretyczności państwa... Podejrzewam, że we Francyi czy Danii w takich sytuacjach po prostu odholowują....
Znajomy wykonawca, który miał podobne przeboje przy remoncie "burzówki" na jednym z krakowskich osiedli, z piana na ustach opowiadał, jak wezwani Strażnicy Miejscy po długich dywagacjach wpadli na pomysł założenia blokady na auto blokujące prace.
A cudzego auta nie można pono ruszyć jak się nie jest Policjantem, Strażnikiem Miejskim, Strażakiem podczas akcji lub czy czymś w tym rodzaju. Nawet MPK lawetujące auta blokujące torowisko robi to w asyście SM...
Ale dziewczyna ładna.
Co nie przeszkadza, że wygłosił jednoznaczny pean na cześć Antoniego, podkreślając również jego niezaprzeczalne zasługi na stanowisku MON.
Byłam nawet zaskoczona temperaturą przemówienia i celnością podkreślanych faktów. Nuale Kaczor zawsze był w tym dobry.
Dziś o 17.10 ma być w TVRepublika - można się samemu przekonać i ocenić nie na podstawie zmanipulowanych (Karnole) przekazów.
http://m.niezalezna.pl/232524-antoni-macierewicz-bez-linii-ktora-wyznaczal-jaroslaw-kaczynski-nie-byloby-zwyciestwa#.W2YXxX5OYzo.twitter
Edit. Naprawdę - warto go posłuchać. Jak elegancko, podkreślając prostą drogę i racjonalne, co ważne! wybory Antoniego, chachmęci, mówiąc o swoich poczynaniach.
No cusz, polityk, panie, polityk.
I jak słusznie zauważają moje wiewiórki, nigdy nie wiadomo, kiedy dokona zwrotu i o ile stopni.