Skip to content

Humer

1243244246248249457

Komentarz

• edytowano January 2020
    uhrr napisal(a):
    .
    Mordechlaj_Mashke napisal(a):
    Tylko Harvey Weinstein w tym całym burdelu nie został wspomniany. He, he przypadek? Nie sądze.
    Weinstein siedzial na widowni i dobrze sie bawil.

Tak, ta przemowa była typu: "Wy stare kochane skurwysyny, jak dobrze was znowu widziec!"
    Tak to właśnie określił mój syn1, który już czwarty raz (rok) oglądał ceremonię.
    Napisał mi, że on tak co roku "roastuje", ni, że w tym roku trochę mocniej.
    syn1

Widziałem cały
    Widziałem jego poprzednie cztery
    I on zawsze miał taki styl Bardzo szyderczy Bardzo ostry
    Ale teraz faktycznie postanowił, że to ostatni raz i może kompletnie to zrobić bez żadnych zahamowań
    tata:
    na excathedrze uważają jednak że to tylko takie pieszczoty dla (wśród) swoich,
    No, większość tak
    Wiadomo, tym bardziej, że nikt się po nim nie spodziewał niczego innego Bo robił to już cztery razy w podobnym stylu
    Ale bardzo otwarcie obraził i Judi Dench I Jamesa Cordena No i nazwał też wszystkich tam zgromadzonych pedofilami i przyjaciółmy Epsteina
    No, to były te momenty, w których przekroczył granice 'pieszczot wśród swoich'
    A, i tym bardziej, że 'roastowanie' zebranych jest częstym elementem monologów kominków na takich wydarzeniach
    Ale wydaje mi się, że ani Judi Dench ani Cordena nie było na sali

A, powiedział też, że wszyscy zebrani tam filmowcy są przerażeni Ronanem Farrowem
    1:55 Na tym twitterowym filmiku
    Ronan Farrow jest dziennikarzem który wyjawił całą sprawę z Harveyem Weinsteinem
    Więc no, nazwał ich też gwałcicielami

• edytowano January 2020
    a już za dwa lata (a mapa z 2015!):
    (autor: Yanko Tsvetkov,)
    image
  • edytowano January 2020
    a przy okazji, gość Yanko Tsvetkov jest grafikiem i znalazłem na jego stronę tekst o... głagolicy, a w zasadzie o tym, że stworzył wpsółczesny font, do pobrania! na bazie oryginalnego z 855 roku (śś. Cyryl i Metody)
    font: Neoglagolitic

Make Glagolitic Great Again

image

do pobrania tutaj na użytek własny, komercyjny 50 euro, a, wyświetli się: ezcathedra! :)

• Warchoł do przedstawicieli Komisji Weneckiej: Z uwagi na nieoficjalny i nieformalny charakter wizyty jesteśmy gotowi zaprosić państwa jako przedstawicieli komisji do zwiedzenia Muzeum Żołnierzy Wyklętych i Więźniów Politycznych PRL
    serio serio
  • Nie wiadomo jeszcze, jak delegaci Komisji Weneckiej zareagowali na to zaproszenie.

też serio
  • rozumię, że teraz Polska przeczołgiwuje Unię?
  • romeck napisal(a):
    image
    Ciekawe1, czemu Lacjum jest nazwanie nowocześnie brzmiącą nazwą: Geje?
  • Tak w ogóle, to mocno polecam twitterowy profil "Centrala Rybna". Często mają kapitalne teksty. Np. kilka dni temu, gdy Grodzki wspominał, że nie mógł dodzwonić się do Czaputowicza, napisali:

Centrala Rybna
    @CentralaRybna
    ·
    7 sty
    Kadrowy powiedział na zebraniu kolektywu, że jakby marszałek Grocki dzwonił, to "niech tam który odbierze".
  • edytowano January 2020
    Exspectans napisal(a):
    Tak w ogóle, to mocno polecam twitterowy profil "Centrala Rybna".
    kilka razy w tygodniu tam się dopiszę, a raz Centrala mię nawet zacytowała!!!! :)
    (chyba 25.11.2019)

image

• Exspectans napisal(a):
    romeck napisal(a):
    image
    Ciekawe1, czemu Lacjum jest nazwanie nowocześnie brzmiącą nazwą: Geje?
    o kurczaki! nie zwróciłem uwagi!
    pewnie o panów w czarnych sukienkach się rozchodzi na Siedmiu Wzgórzach,
    czyli - nieładnie! (serio)
  • O, i widzę, że jeszcze zacytowali tweet będący odpowiedzią dla TK, tak że bardzo ładne combo wyszło :)
  • rdrrdr
    edytowano January 2020
    Takie tam:

To nizej od 2:20

I na odwrot, troche:
  • Ignacy jest fajny (i wybrał sobie pseudonim prawie identyczny jak nasz prezydent in spe. Przypadek? - nie sądzę ;) ).
  • rdrrdr
    edytowano January 2020
    Nie wiem, ale jak ladnie mowia... Mentalnosc jest podobna...
  • edytowano January 2020
    TVP info, wiesz więcej. Kiedyś był Petru i jego "wszyscy wszystko wiedzą", a teraz Gersdorf :) :

• To mnie zmusiło do obejrzenia w końcu oryginału.

Tymczasem CD Projekt Red ogłosiło WKRACZAMY 2020
    image
  • Prześmiewcze, ale jednak obnażenie przepaści - chcieć Polski kontra chcieć być białym gangsta.
  • Kuba_ napisal(a):
    Prześmiewcze, ale jednak obnażenie przepaści - chcieć Polski kontra chcieć być białym gangsta.
    Aha aha!
  • "Raper i były parlamentarzysta Piotr Liroy-Marzec zapowiada wzięcie udziału w majowych wyborach prezydenckich. - W ogóle nie mam kompleksów, żeby pełnić tę rolę: umiem się podpisać, nie robię błędów. Z języka polskiego miałem dobre oceny. Marketingowo byłbym lepszy na zewnątrz, jeśli chodzi o nawiązywanie kontaktów czy wizerunek za granicą - mówi polityk w wywiadzie dla Interii."

heh
  • rdrrdr
    edytowano January 2020
  • rdr napisal(a):
    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Technical_debt

jakoś to będzie
    Normalka, szybkie rozwiązanie kosztem lepszego.

• Eee, to news sprzed ponad 2 lat.
  • Moi drodzy. Znalazłam dziś w skrzynce marchewkę Kozakiewicza
    image
  • Wszystkich nas nie ugotujecie!
  • Szef resortu nauki i lider Porozumienia mówi o tym wprost: – Ja, jako minister sprawiedliwości [w rządzie PO-PSL - przyp. red.], próbowałem reformować sądownictwo w sposób zupełnie odmienny od pana ministra Ziobry. I mam na myśli nie tylko szczegółowe rozwiązania, ale także pewną kulturę reform, czyli próbowałem reformować sądownictwo w taki sposób, w jaki skutecznie zreformowałem polskie uczelnie. Poprzez dialog – przyznał polityk w Polsat News.

https://wiadomosci.wp.pl/good-cop-i-bad-cop-czyli-jak-oboz-wladzy-gra-skrzydlami-ws-sadow-gowin-neutralizuje-ziobre-6470060644357761a
  • Dziennikariat śmiesznie stosuje słowo „przyznaje”.
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.