Ja nie rozumiem z czego tu jakieś niby szyderstwa - takie dylematy, jak ta dziewczyna miał prawie każdy w młodości, ba - znam takich, co mają je sporo po 40-tce...
Czytałam kiedyś taki list do redakcji. Cytuję z pamięci: " Kiedy mnie widzi, przechodzi na drugą stronę ulicy i odwraca głowę udając, że mnie nie widzi. Czy to znaczy, że mnie kocha?"
Szyderstwo jest chyba z kobiecego oczekiwania ,że facet ma się domyślić. Normalnie jak moja żona - miałeś się domyśleć ! A do mnie dotrze tylko to co się wprost powie.Jak się czegoś chce to się to komunikuje .
Trochę w druga stronę. Ciocia opowiadała, że wujek (św. pamięci, wspaniały człowiek) dał jej znak, że mu się podoba waląc w nią grabiami gdy pracowali przy sianie.
Ja nie rozumiem z czego tu jakieś niby szyderstwa - takie dylematy, jak ta dziewczyna miał prawie każdy w młodości, ba - znam takich, co mają je sporo po 40-tce...
Przecież ja nie szydzę. Jeszcze pamiętam te dylematy.
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
yusek napisal(a): Trochę w druga stronę. Ciocia opowiadała, że wujek (św. pamięci, wspaniały człowiek) dał jej znak, że mu się podoba waląc w nią grabiami gdy pracowali przy sianie.
40 lat temu wynoszenie śmieci było może jakimś problemem, ale teraz? Serio? Przecież rano zawiązuje się tobołek i schodząc do prywatnego helikoptera wyrzuca się po drodze. Kto normalny specjalnie wychodzi ze śmiećmi?
Chyba to nie po krześcijańsku, ale mam brzydko satysfakcje, że te wszystkie stare baby, emerytki, które mieszkajo samotnie w segmentach szeregowców i dzielnie głosiowały na Czaskoskiego będo teraz płacić za śmieci ponad 2 razy więcey. Wstyć sie Maria, wstyć [-X
Maria napisal(a): Chyba to nie po krześcijańsku, ale mam brzydko satysfakcje, że te wszystkie stare baby, emerytki, które mieszkajo samotnie w segmentach szeregowców i dzielnie głosiowały na Czaskoskiego będo teraz płacić za śmieci ponad 2 razy więcey. Wstyć sie Maria, wstyć [-X
Serioserio żona z wami wojnę toczy o śmieci? Bo u mnie to wygląda tak że to ja toczę wojnę o śmieci z dziećmi. Żona się tym w ogóle nie interesuje......cholera ale czasy nastali.
73. według mojej obserwacji nie był pijany, tylko napity.
== Otóż albo mądry życiowo albo oczytany milicjant, ponieważ zgodnie z gramatyką polską (pijać - napić (się))
pijany to ktoś, kto jest na "ciągu", pija regularnie i długo, a napity - no, zdarzyło mu się raz.... i akurat milicję wezwano czyli - wg milicjanta- to nie był pijak, tylko napitek.
A ja to odebrałem inaczej. Pijany to pijany a napity to, że trochę wypił ale po nim nie było widać. Nie zataczał się, język mu się nie plątał, można było z nim normalnie gadać. I to miał policjant na myśli. Powinien użyć słowa ''podchmielony'' wtedy by wszystko grało.
Komentarz
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
*
- skoro powiedziałem, że wyniosę, to powiedziałem!
Wstyć sie Maria, wstyć [-X
No, to już wyższa szkoła erystyki, przyznaję.
Ale ... wszystko możliwe.
Bo u mnie to wygląda tak że to ja toczę wojnę o śmieci z dziećmi. Żona się tym w ogóle nie interesuje......cholera ale czasy nastali.
cd:
cd:
Odpowiedź dla tej laski:
Powiedz mu, że przytuliłaś hajs i mieszkanie w spadku po babci.
👣
🐾
🐾
73. według mojej obserwacji nie był pijany, tylko napity.
==
Otóż albo mądry życiowo albo oczytany milicjant, ponieważ zgodnie z gramatyką polską (pijać - napić (się))
pijany to ktoś, kto jest na "ciągu", pija regularnie i długo, a napity - no, zdarzyło mu się raz.... i akurat milicję wezwano
czyli - wg milicjanta- to nie był pijak, tylko napitek.
Powinien użyć słowa ''podchmielony'' wtedy by wszystko grało.
👣
🐾
🐾