Skip to content

Humer

1256257259261262456

Komentarz

• Kenijską ?
    aaaa to ja przepraszam
    image
  • XDDDDDD
  • EAMLS (East African Military Labour Service) była paramilitarną formacją roboczą działającą na terenie Brytyjskiej Afryki Wschodniej (obecnie Kenii), w skład której wchodzili głównie miejscowi, Europejczycy byli jedynie nadzorcami.
    Słowo „Kurwa" (wymowa: kuh-wah) jest w języku suahili imieniem męskim i oznacza: drugi z dwóch. Słowo „Dupa" (wymowa: du-pah) w suahili oznacza: przekraczać, przeskakiwać, przepychać. Kenijski szeregowy nazywał się Kurwa Dupa, czyli po polsku „Drugi Który Przekroczył”.
    https://www.techpedia.pl/index.php?str=tp&no=25954
  • Skoro tak uparcie trzymacie się tego słowa, to za mojego dzieciństwa jedna z ciotek przywiozła z Jugosławii (było wonczas takie państwo) albo Rumunii (bo nie pamiętam) suodkie "val dupa val", co ku uciesze całej rodziny przetłumaczyła na "fala za falą".
  • poprawnie
  • Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    EAMLS (East African Military Labour Service) była paramilitarną formacją roboczą działającą na terenie Brytyjskiej Afryki Wschodniej (obecnie Kenii), w skład której wchodzili głównie miejscowi, Europejczycy byli jedynie nadzorcami.
    Słowo „Kurwa" (wymowa: kuh-wah) jest w języku suahili imieniem męskim i oznacza: drugi z dwóch. Słowo „Dupa" (wymowa: du-pah) w suahili oznacza: przekraczać, przeskakiwać, przepychać. Kenijski szeregowy nazywał się Kurwa Dupa, czyli po polsku „Drugi Który Przekroczył”.
    wiem, wiem, ale pochichrać się można
  • Maria napisal(a):
    Skoro tak uparcie trzymacie się tego słowa, to za mojego dzieciństwa jedna z ciotek przywiozła z Jugosławii (było wonczas takie państwo) albo Rumunii (bo nie pamiętam) suodkie "val dupa val", co ku uciesze całej rodziny przetłumaczyła na "fala za falą".
    Rumunia.

Z Rumunią wiąże się przezabawna anekdotka, jak to sanacyjny rząd, pobrzękując szabelką, przekraczał granicę polsko-rumuńską (jak twierdzi x. TIZ w Kutach, nie w Zaleszczykach). Otóż w ałtomobilu jechał minister wojny, a w następnym jego, hm, bliska przyjaciółka. Jak się o tem pogranicznik rumuński dowiedział, to postanowił powiadomić kolegów, żeby ten drugi ałtomobil kerowali zaraz za pierwszym, ażeby nie zgubił się. Słowami: "Dupa ministru razboja!"
  • edytowano April 2020
    Podchodzę dzisiaj do klienta ( torszkę znajomy szefa - stąd mógł w ogóle być na hali ).
    I mówię, Panie po co Pan tu cały dzień siedzisz? Czekasz Pan na transport? Chcesz Pan sprawdzać wykonanie każdego z detali? No nie rozumiem co Pan tu robisz tak między nami.
    "Wie Pan jest kwarantanna w domu mam troje małych dzieci telefon (z roboty ) ciągle dzwoni, a tak na spokojnie *jestem tu w pracy* i po prostu chcę dzisiaj troszkę odpocząć"
  • Taż po sieci już od dawna krąży zapowiedź, że jeszcze trochę tych zamkniętych szkół i przedszkoli i szczepionkę przeciwko koronie wymyślą zdesperowani rodzice grubo wcześniej przed nałkowcami.
  • Zabijanie czasu:

1. Odtwarzanie dzieł sztuki za pomocą rzeczy pod ręką:

2. Projektowanie peruk:
    https://www.vam.ac.uk/designawig

3. Samuel L. Jackson czyta bajkę na dobranoc:
  • Podejście #1

image

👣

🐾
    🐾

• Bardzo smakowite!

Źródło?
  • afropolak napisal(a):
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):
    EAMLS (East African Military Labour Service) była paramilitarną formacją roboczą działającą na terenie Brytyjskiej Afryki Wschodniej (obecnie Kenii), w skład której wchodzili głównie miejscowi, Europejczycy byli jedynie nadzorcami.
    wiem, wiem, ale pochichrać się można

sanacyjny rząd, pobrzękując szabelką, przekraczał granicę polsko-rumuńską (jak twierdzi x. TIZ w Kutach, nie w Zaleszczykach).
    Nie tylko x. TIZ. To prawda. Tako rzecze główny (-a) specjalist(k)a w MKiDN ds. miejsc pamięci za granicą, a to jest dla mnie w tej kwestii Autorytet Bezwzględny! :-)
    image

zboczency
  • edytowano April 2020
    =))
  • Ale swoją drogą to sprzed 3 lat.
  • I swoją drogą
    Sprzedajesz broń i coś Jeszcze, to możesz se chodzić ubrana/y jak chcesz
  • Wahałem się gdzie to wstawić.
    https://youtu.be/jzOAxdcvebU
  • Jak bociany to obejrzą, to gotowe jeszcze nie przylecieć.
  • Demograficzna katastrofa!
  • Już są. Bociany oczywiście i chyba tego nie widziały.
  • I na taki żółty kawałek papieru poszły dwie duże bańki?
  • Brzost napisal(a):
    Ale swoją drogą to sprzed 3 lat.
    Myśli Kolega, że światły reformator Mohammed bin Salman tak światle już zreformował okoliczną luckość, że by nie spanikowali na widok fryzu Złotej Pani Anieli?
  • Zawsze mnie islam fascynował - doktrynalnie najczystszy neoplatonizm, najbardziej wyniesiony i abstrakcyjny Bóg a na praktycznym poziomie zabobony pustynnych dzikusów sprzed piętnastu stuleci.
  • edytowano April 2020
    Szturmowiec.Rzplitej napisal(a):

Myśli Kolega, że światły reformator Mohammed bin Salman tak światle już zreformował okoliczną luckość, że by nie spanikowali na widok fryzu Złotej Pani Anieli?
    Nie sądzę. Tylko wstrzymało mię to przed rozesłaniem okolicznej gawiedzi jako "Dowcip Dnia"
  • edytowano April 2020
    image

Z zastrzeżeniem - nie tylko zredukuje, ale i sprofiluje ;-)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.