Ja sobie tak to przemyślałem, że Duda nie pójdzie do TVN bo w sumei czemu? Jak był Komorowski to poszedł jak te k** miały całe media.
Teraz ma znowu iść, wała - niech do nas przychodzą. Do naszej TVPiS. Trzaskowski zaś nie przyjdzie bo za dużo można na niego wyciągnąć, zadając proste pytania. Ostatecznie Duda chyba lekko zyskuje na takiej patowej sytuacji.
Ale jest to dość zabawne. Każdy poszeðł do siebie i debatuje w pojedynkę ;-)
Konferencję "prasową" z własnymi, przez siebie zatrudnionymi w ratuszu urzędasami... Rafalala jest niski, ma gruby zad i krótkie nóżki, niemiły piskliwy głos i nieszczery uśmiech komiwojażera, a porusza się strasznie niezgrabnie, chodzi jak karzełek. Nie mógł korzystnie wyglądać, stojąc obok przystojnego Pana Prezydenta. To jednak przede wszystkim świadomość własnych braków intelektualnych i moralnych nie pozwoliła kandydatowi Partii Oszustów stanąć do debaty obok Prezydenta. Miejsce i czas debaty było ustalone już dawno - a ustawka w sztabie wyborczym to wybrnięcie za pomocą oszustwa z trudnego dylematu, jaki RFafalala przeżywa od kilku tygodni: stanąć do debaty i zmierzyć się oko w oko z Prezydentem - źle, nie stanąć - jeszcze gorzej. Więc wymyślił cyrk dla mało rozgarniętych widzów i udaje, że to była też "debata", że niby tak samo jak Prezydent on też uczestniczył w debacie, nie zdezerterował, a sytuacja jest symetryczna. Co jest nieprawdą Do choloery, niby kim on jest, żeby zapraszać bądż nie zapraszać Prezydenta Polski do niemieckich mediów w Polsce? Tych samych, które z niebywałą bezczelnością zaatakowały Prezydenta Polski, próbując z niego zrobić pedofila? W Polsce gospodarzem nadal jeszcze są POLACY, a nie niemieckie media i ich sługusy.
Problem jest tylko jeden i nie jest to problem Trzaskowskiego. To nasz problem: czy w Polsce już ponad 50% potencjalnych wyborców jest gotowych pójść do wyborów i zagłosować bez zrozumienia sytuacji i swojego interesu na kandydata którego podsuwają im komercyjne mass media i komunikatory społecznościowe, pod wpływem chwilowej i narzuconej z zewnątrz emocji? Być może już tak. Na Zachodzie ten problem narasta dłużej, co najmniej od późnych lat 60-tych XX wieku, a u nas dopiero do 30-tu lat. Elity tamtejsze doskonale sobie z niego zdają sprawę i arogancko wykorzystują manipulując emocjami. Coraz bardziej widać że się przeliczają bo nie panują nad tymi emocjami do końca i razem ze społeczeństwem osuwają się w głupotę i nieefektywność. Widać to po gwałtownie obniżającej się klasie kolejnych kandydatów na przywódców. Na przykład Francja: de Gaulle, Pompidou, Mitterand a potem Chirac, Sarkozy i teraz Macron. Nawet Chirac przerastał obecnego o głowę. I tak jest wszędzie. U nas też. Miernoty wybierają miernotę. Oszuści i kłamcy wybierają oszusta i kłamcę, Lenie i wydrwigrosze wybierają lenia i wydrwigrosza. Tusk i Trzaskowski to idealni dla nich kandydaci.
Rafał napisal(a): U nas też. Miernoty wybierają miernotę. Oszuści i kłamcy wybierają oszusta i kłamcę, Lenie i wydrwigrosze wybierają lenia i wydrwigrosza. Tusk i Trzaskowski to idealni dla nich kandydaci.
+1
Wymienieni osobnicy prezentują wzorzec do jakiego dążą ich wyborcy, dlatego dziwią pojawiające czasami narzekania, że nie ma porządnego i prawego kandydata, autentycznego męża stanu itp. Kto miałby niby na niego głosować?
KAnia napisal(a): Konferencję "prasową" z własnymi, przez siebie zatrudnionymi w ratuszu urzędasami... Rafalala jest niski, ma gruby zad i krótkie nóżki, niemiły piskliwy głos i nieszczery uśmiech komiwojażera, a porusza się strasznie niezgrabnie, chodzi jak karzełek. Nie mógł korzystnie wyglądać, stojąc obok przystojnego Pana Prezydenta. To jednak przede wszystkim świadomość własnych braków intelektualnych i moralnych nie pozwoliła kandydatowi Partii Oszustów stanąć do debaty obok Prezydenta. Miejsce i czas debaty było ustalone już dawno - a ustawka w sztabie wyborczym to wybrnięcie za pomocą oszustwa z trudnego dylematu, jaki RFafalala przeżywa od kilku tygodni: stanąć do debaty i zmierzyć się oko w oko z Prezydentem - źle, nie stanąć - jeszcze gorzej. Więc wymyślił cyrk dla mało rozgarniętych widzów i udaje, że to była też "debata", że niby tak samo jak Prezydent on też uczestniczył w debacie, nie zdezerterował, a sytuacja jest symetryczna. Co jest nieprawdą Do choloery, niby kim on jest, żeby zapraszać bądż nie zapraszać Prezydenta Polski do niemieckich mediów w Polsce? Tych samych, które z niebywałą bezczelnością zaatakowały Prezydenta Polski, próbując z niego zrobić pedofila? W Polsce gospodarzem nadal jeszcze są POLACY, a nie niemieckie media i ich sługusy.
!
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
Ostatnio dużo kupuję na allegro, głównie rzeczy do komputerów, książki, ubranie, ale ostatnio mebel (duży fotel). Może ktoś mi wytłumaczyć, dlaczego reklamy kontekstowe na różnych stronach wrzucają mi produkt oferowany na allegro (ok, rozumiem), "lejek do sikania na stojąco" ?
Mogłeś kupować sprzęt turystyczny albo imprezowy. W górach powyżej lasu reglowego zimą lub w zasyifionej klubowej toalecie taka rzecz się przydaje...kobietom.
Pani_Łyżeczka napisal(a): Mogłeś kupować sprzęt turystyczny albo imprezowy. W górach powyżej lasu reglowego zimą lub w zasyifionej klubowej toalecie taka rzecz się przydaje...kobietom.
No tak, kupiłem wypasiony, wręcz profesjonalny plecak trekingowy ostatnio. Chodziłem przez kilkanaście lat z takim zwykłym, a w ubiegłym roku nałożyłem kolegi. Radykalna różnica, mordowałem się, a wystarczyło kupić coś porządnego. Ok, już rozumiem.
Czytam sobie komenty na wyborczej. Ehh ta bezsilność. Wisienka na torcie wygranej Dudy. I tak będzie to wyglądało do kolejnych wyborów. ;-)
"bedziecie dalej dudani w dude. Juz nawet wazeliny nie potrzebujecie pisiory."
"dziękówa pisiory za kolejne 5 lat kaczyńskiego."
"Te wybory zostały sfałszowane przez PiS. Najprawdopodobniej na poziomie protokołów wyborczych (i/lub pakietów) w głosowaniu korespondencyjnym w USA. Być może też w kilku pisowskich powiatach na wschodzie Polski. Socjologowie powinni przeanalizować wyniki wyborów."
"Panie Rafale, gratuluję wyniku. Biegł pan do mety na piechotę podczas gdy konkurent był wieziony limuzyną, a tuby propagandowe mu towarzyszyły na wszystkich odpustach i jarmarkach. Rozrzucał cukierki, jak dobry starosta- to, że cukierki wyciągnął wcześniej z kieszeni podatników, nie ma dla dudziego elektoratu znaczenia. Terlecki wypowiedział się w kwestii protestów wyborczych- a niech składają, TKM, sądy nasze, budżet nasz, media partyjne. Niech pan tworzy nową partię, odciętą od PO i od Schetyny, bo to nie jest partner do walki."
"Patrzę bo jestem teraz na wsi jaki jad płynie z tych ludzi którzy żyją z zasiłków rent emerytur w stosunku do tych co nie głosowali na Dudę. Strasznie to wszystko wyglada TVPis i kościół katolicki opętał ludzi i złe to wyglada."
"W mojej komisji wyborczej były dwie osoby, z czego jedna stała przed lokalem i organizowała kolejkę. Druga, w lokalu, mogła w tym czasie zrobić wszytsko. Oczywiście żadnego obserwatora ani męża zaufania. Obserwowane obwody to było pewnie w wielkich miastach, gdzie wynik był zgodny z prawdą. W małych miejscowościach wynik przepisany z karteczki od proboszcza."
"Nieroby, darmozjady, seniorzy po 70, ściana wschodnia... to matecznik Radia Maryja i PIS. Chłop zawsze Polske sprzeda za obietnice i przywileje... jak szlachta kiedyś, oni teraz. Zabierają im w podatku 17% a dają 900 zł emeryturki dodatkowej i wielkie halo... jak łatwo oszukiwać prostych ludzi, jak łatwo manipulować niewykształconą gawiedzią, która patrzy tylko by na winko pod sklepikiem było... maskara ten kraj. Oni nie wiedzą skąd Państwo ma pieniądze... oni myślą że z bankomatu... kabaret."
"i Platforma znowu płacze nad mlekiem, do którego rozlania walnie się swoimi decyzjami przyczyniła. Żeby była jasność - oddałem wczoraj głos na Pana Trzaskowskiego, ale ... w sumie miałem już od początku po I turze przekonanie, że tak się to skończy... PO znowu mnie zawiodłą - skoro tak ważne było zabranie części wałdzy PiSowi, to dlaczego nie zagrała na Hołownię (albo Kosiniaka - Kamysza) - obaj Ci kandydaci mieli znacznie mniejszy elektorat negatywny niż każdy kandydat partyjny PO? I obaj we wszystkich sondażach spokojnie z Dudą wygrywali... no ale partyjniactwo i interes własny PO przede wszystkim... więc gratuluję kolejnej porażki"
"Diabli mnie biorą na myśl o Trzaskowskim i PO. Wystarczyło tak niewiele, by pozbyć się Dudy. Gdyby na początku maja zapadli w sen zimowy i pozwolili przegrać Kidawie. Ale nie:wystawili Trzaskowskiego, mając pełną świadomość ogromnego elektoratu negatywnego PO. Ptzez nich Duda wygrał. I mają jeszcze czelność bełkotać o jednoczeniu opozycji. Precz z POPiSem!"
"Dziękuję Panie Rafale, że dał mi Pan nadzieję. Cieszę się, że nie jestem sama, ale dziś płaczę...."
"Trzeba było Rafał jechać do Końskich i gryźć murawę, a nie kalkulować. Trzeba było słuchać ludzi i z nimi rozmawiać, a nie robić spoty dla warszawki. Trzeba było myśleć, a nie robić znów to samo, za każdym razem oczekując innych rezultatów. Kaczyński ogrywa was już nawet nie wiem wychodząc z domu. A teraz wam Kaczyński zabierze media, organizacje pozarządowe i zmieni konstytucję. Gratuluję."
"Przegrałeś chłopie, gdyż miałeś przegrać. Zostałeś wybrany przez Prezesa po to, by przegrać. Tak Kosiniak jak i Hołownia mogliby wygrać, dlatego Prezes pozwolił Wam się przegrupować i Ciebie namaścić. A mógłbyś wygrać, gdybyś nie umizgiwał się do tęczowych. To Cię pogrążyło. No, ale gdyby było inaczej, to Prezes by Ciebie nie zaakceptował."
"500+ przyniosło oczekiwane owoce. Obszczymurki z Lubelszczyzny, Podlasia, Podkarpacia, Kielecczyzny i Radomszczyzny wybrali nam PrzyWódce."
"JESZCZE PATOLOGIA, BEZROBOTNI I NIEPISMIENNI - CALY PRZEKROJ PISS"
"Pan Hołownia zawiódł wielu. W życiu bym go nie podejrzewała o taką pychę! To bardzo, bardzo brzydkie!!! Prawda jest taka, że całą opozycja, ta, która już nie weszła do II tury POWINNA była od razu stanąć przy boku Trzaskowskiego i go poprzeć. A nawet jeździć do swoich wyborców i tłumaczyć im w jakim momencie jest Polska. To był, byc może ostatni moment na wyrwanie władzy PiS-owi przez zamieceniem demokracji w Polsce. Tylko Biedroń się zachował. Reszta nabzdyczona i czekająca na nie wiadomo co! Opozycja jest opozycją w stosunku do rządzących i opozycją zostanie, chyba,ze się sprzeda za pietruchę.Taka zjednoczona opozycja dałaby radę tym durniom. A Hołownia? Wcale mu dobrze nie życzę. Jak PiS zechce, a zechce, to przerobi na pył szczekajacego Hołownię. I tyle bedzie po ruchu..."
"Hołownia i Kosiniak-Kamysz to ZDRAJCY . Za to ,że nie poparli wprost i z zaangażowaniem Trzaskowskiego ,jedynej deski ratunku przed Dudą i PiS nigdy ich nie poprę. Dla własnych korzyści i politycznych plusów zachowali się NIEODPOWIEDZIALNIE i razem z PiS przyłączyli się do RUINY Polski. Podli i jeszcze raz podli."
"Pan Hołownia zafundował Dudzie prezydenturę swoim dąsaniem, arogancją, obrażaniem się. Człowieku, teraz PIS lada miesiac cały twój ruch zdelegalizuje. Nie rozumiesz z czym i z kim walczymy. Przegrałeś, ale to wspólna sprawa: trzeba było jednoznacznie wesprzeć Trzaskowskiego i po wyborach mogłeś spokojnie budować swój ruch. Ale nie. Mały Szymcio się obraził, że go nie wybrali. Upadek, panie Hołownia. Upadek."
"Jacek Żakowski dzisiaj w studio: "Hołownia to nieporozumienie polityczne", plując tym samym w twarz prawie 2700000 wyborcom. Panie Żakowski, niczego się Pan z kampanii Hołowni nie nauczył. PO to projekt, który po tych wyborach zostanie zredukowany tylko do członków. Ileż można przegrywać? I tak przy okazji, to podciął sobie Pan gałąź, na której siedzi, bo właśnie złożyłem rezygnację z prenumeraty elektronicznej GW a zaoszczędzone 30 PLN inwestuję w przyszłość, czyli na ruch Polska 2050. Pan mi marzeń nie odbierze."
Horacy Safrin Żyd czyta obserwatora ludowego czyli Volkischer Beobachter Panie! To antysemickie! Ja czytam dla przyjemności. Nie wiedziałem, że tyle możemy!
No cóż, ludzie kulturalni tak mają :-) Jak pewien starszy pan który kiedyś pracował w moim Zakładzie a wcześniej był kierownikiem naszej placówki w Białowieży i wspominał swoje spotkanie z Wandą Odolską (taka Monika Olejnik epoki bierutowskiej), która poszła się kąpać w nieprzeznaczonym do tego zbiorniku i o mało się nie utopiła, po czym przyszła do niego oskarżając o sabotaż i zamach na swoją osobę. Tenże pan Stefan opowiadał kilka dekad później: "I wtedy pomyślałem sobie: Ty stara k...! Ale powiedziałem: Szanowna Pani jest w błędzie..."
Brzost napisal(a): No cóż, ludzie kulturalni tak mają :-) Jak pewien starszy pan który kiedyś pracował w moim Zakładzie a wcześniej był kierownikiem nasze Wj placówki w Białowieży i wspominał swoje spotkanie z Wandą Odolską (taka Monika Olejnik epoki bierutowskiej), która poszła się kąpać w nieprzeznaczonym do tego zbiorniku i o mało się nie utopiła, po czym przyszła do niego oskarżając o sabotaż i zamach na swoją osobę. Tenże pan Stefan opowiadał kilka dekad później: "I wtedy pomyślałem sobie: Ty stara k...! Ale powiedziałem: Szanowna Pani jest w błędzie..."
W pewnych sytuacjach kulturalni ale drażliwi ludzie piszą: "Z należnymi wyrazami"
Marzy mi się napisanie żywotów równoległych Antoniego i Żorżety w formie listu do niej. "W momencie, kiedy wychodziła pani za swego trzeciego męża i wżeniała się w wart 300M biznes tekstylny Macierewicz zakładał podziemne pismo Głos..." i tak dalej. Niestety, za mało wiem o nowojorskiej socjecie.
Komentarz
Teraz ma znowu iść, wała - niech do nas przychodzą. Do naszej TVPiS. Trzaskowski zaś nie przyjdzie bo za dużo można na niego wyciągnąć, zadając proste pytania. Ostatecznie Duda chyba lekko zyskuje na takiej patowej sytuacji.
Ale jest to dość zabawne. Każdy poszeðł do siebie i debatuje w pojedynkę ;-)
Rafalala jest niski, ma gruby zad i krótkie nóżki, niemiły piskliwy głos i nieszczery uśmiech komiwojażera, a porusza się strasznie niezgrabnie, chodzi jak karzełek. Nie mógł korzystnie wyglądać, stojąc obok przystojnego Pana Prezydenta. To jednak przede wszystkim świadomość własnych braków intelektualnych i moralnych nie pozwoliła kandydatowi Partii Oszustów stanąć do debaty obok Prezydenta.
Miejsce i czas debaty było ustalone już dawno - a ustawka w sztabie wyborczym to wybrnięcie za pomocą oszustwa z trudnego dylematu, jaki RFafalala przeżywa od kilku tygodni: stanąć do debaty i zmierzyć się oko w oko z Prezydentem - źle, nie stanąć - jeszcze gorzej.
Więc wymyślił cyrk dla mało rozgarniętych widzów i udaje, że to była też "debata", że niby tak samo jak Prezydent on też uczestniczył w debacie, nie zdezerterował, a sytuacja jest symetryczna. Co jest nieprawdą
Do choloery, niby kim on jest, żeby zapraszać bądż nie zapraszać Prezydenta Polski do niemieckich mediów w Polsce? Tych samych, które z niebywałą bezczelnością zaatakowały Prezydenta Polski, próbując z niego zrobić pedofila?
W Polsce gospodarzem nadal jeszcze są POLACY, a nie niemieckie media i ich sługusy.
Wymienieni osobnicy prezentują wzorzec do jakiego dążą ich wyborcy, dlatego dziwią pojawiające czasami narzekania, że nie ma porządnego i prawego kandydata, autentycznego męża stanu itp. Kto miałby niby na niego głosować?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
(oficjalnie nawet nie nazwano tego "debatą", tylko "areną prezydencką")
Wisienka na torcie wygranej Dudy. I tak będzie to wyglądało do kolejnych wyborów. ;-)
"bedziecie dalej dudani w dude. Juz nawet wazeliny nie potrzebujecie pisiory."
"dziękówa pisiory za kolejne 5 lat kaczyńskiego."
"Te wybory zostały sfałszowane przez PiS. Najprawdopodobniej na poziomie protokołów wyborczych (i/lub pakietów) w głosowaniu korespondencyjnym w USA. Być może też w kilku pisowskich powiatach na wschodzie Polski. Socjologowie powinni przeanalizować wyniki wyborów."
"Panie Rafale, gratuluję wyniku. Biegł pan do mety na piechotę podczas gdy konkurent był wieziony limuzyną, a tuby propagandowe mu towarzyszyły na wszystkich odpustach i jarmarkach. Rozrzucał cukierki, jak dobry starosta- to, że cukierki wyciągnął wcześniej z kieszeni podatników, nie ma dla dudziego elektoratu znaczenia.
Terlecki wypowiedział się w kwestii protestów wyborczych- a niech składają, TKM, sądy nasze, budżet nasz, media partyjne. Niech pan tworzy nową partię, odciętą od PO i od Schetyny, bo to nie jest partner do walki."
"Patrzę bo jestem teraz na wsi jaki jad płynie z tych ludzi którzy żyją z zasiłków rent emerytur w stosunku do tych co nie głosowali na Dudę. Strasznie to wszystko wyglada TVPis i kościół katolicki opętał ludzi i złe to wyglada."
"W mojej komisji wyborczej były dwie osoby, z czego jedna stała przed lokalem i organizowała kolejkę. Druga, w lokalu, mogła w tym czasie zrobić wszytsko. Oczywiście żadnego obserwatora ani męża zaufania. Obserwowane obwody to było pewnie w wielkich miastach, gdzie wynik był zgodny z prawdą. W małych miejscowościach wynik przepisany z karteczki od proboszcza."
"Nieroby, darmozjady, seniorzy po 70, ściana wschodnia... to matecznik Radia Maryja i PIS. Chłop zawsze Polske sprzeda za obietnice i przywileje... jak szlachta kiedyś, oni teraz. Zabierają im w podatku 17% a dają 900 zł emeryturki dodatkowej i wielkie halo... jak łatwo oszukiwać prostych ludzi, jak łatwo manipulować niewykształconą gawiedzią, która patrzy tylko by na winko pod sklepikiem było... maskara ten kraj. Oni nie wiedzą skąd Państwo ma pieniądze... oni myślą że z bankomatu... kabaret."
"i Platforma znowu płacze nad mlekiem, do którego rozlania walnie się swoimi decyzjami przyczyniła. Żeby była jasność - oddałem wczoraj głos na Pana Trzaskowskiego, ale ... w sumie miałem już od początku po I turze przekonanie, że tak się to skończy... PO znowu mnie zawiodłą - skoro tak ważne było zabranie części wałdzy PiSowi, to dlaczego nie zagrała na Hołownię (albo Kosiniaka - Kamysza) - obaj Ci kandydaci mieli znacznie mniejszy elektorat negatywny niż każdy kandydat partyjny PO? I obaj we wszystkich sondażach spokojnie z Dudą wygrywali... no ale partyjniactwo i interes własny PO przede wszystkim... więc gratuluję kolejnej porażki"
"Diabli mnie biorą na myśl o Trzaskowskim i PO. Wystarczyło tak niewiele, by pozbyć się Dudy. Gdyby na początku maja zapadli w sen zimowy i pozwolili przegrać Kidawie. Ale nie:wystawili Trzaskowskiego, mając pełną świadomość ogromnego elektoratu negatywnego PO. Ptzez nich Duda wygrał. I mają jeszcze czelność bełkotać o jednoczeniu opozycji. Precz z POPiSem!"
"Dziękuję Panie Rafale, że dał mi Pan nadzieję. Cieszę się, że nie jestem sama, ale dziś płaczę...."
"Trzeba było Rafał jechać do Końskich i gryźć murawę, a nie kalkulować. Trzeba było słuchać ludzi i z nimi rozmawiać, a nie robić spoty dla warszawki. Trzeba było myśleć, a nie robić znów to samo, za każdym razem oczekując innych rezultatów. Kaczyński ogrywa was już nawet nie wiem wychodząc z domu. A teraz wam Kaczyński zabierze media, organizacje pozarządowe i zmieni konstytucję. Gratuluję."
"Przegrałeś chłopie, gdyż miałeś przegrać. Zostałeś wybrany przez Prezesa po to, by przegrać. Tak Kosiniak jak i Hołownia mogliby wygrać, dlatego Prezes pozwolił Wam się przegrupować i Ciebie namaścić. A mógłbyś wygrać, gdybyś nie umizgiwał się do tęczowych. To Cię pogrążyło. No, ale gdyby było inaczej, to Prezes by Ciebie nie zaakceptował."
"500+ przyniosło oczekiwane owoce. Obszczymurki z Lubelszczyzny, Podlasia, Podkarpacia, Kielecczyzny i Radomszczyzny wybrali nam PrzyWódce."
"JESZCZE PATOLOGIA, BEZROBOTNI I NIEPISMIENNI - CALY PRZEKROJ PISS"
"Pan Hołownia zawiódł wielu. W życiu bym go nie podejrzewała o taką pychę!
To bardzo, bardzo brzydkie!!!
Prawda jest taka, że całą opozycja, ta, która już nie weszła do II tury POWINNA była od razu stanąć przy boku Trzaskowskiego i go poprzeć. A nawet jeździć do swoich wyborców i tłumaczyć im w jakim momencie jest Polska. To był, byc może ostatni moment na wyrwanie władzy PiS-owi przez zamieceniem demokracji w Polsce. Tylko Biedroń się zachował. Reszta nabzdyczona i czekająca na nie wiadomo co! Opozycja jest opozycją w stosunku do rządzących i opozycją zostanie, chyba,ze się sprzeda za pietruchę.Taka zjednoczona opozycja dałaby radę tym durniom.
A Hołownia? Wcale mu dobrze nie życzę. Jak PiS zechce, a zechce, to przerobi na pył szczekajacego Hołownię. I tyle bedzie po ruchu..."
"Hołownia i Kosiniak-Kamysz to ZDRAJCY . Za to ,że nie poparli wprost i z zaangażowaniem Trzaskowskiego ,jedynej deski ratunku przed Dudą i PiS nigdy ich nie poprę. Dla własnych korzyści i politycznych plusów zachowali się NIEODPOWIEDZIALNIE i razem z PiS przyłączyli się do RUINY Polski. Podli i jeszcze raz podli."
"Pan Hołownia zafundował Dudzie prezydenturę swoim dąsaniem, arogancją, obrażaniem się. Człowieku, teraz PIS lada miesiac cały twój ruch zdelegalizuje. Nie rozumiesz z czym i z kim walczymy.
Przegrałeś, ale to wspólna sprawa: trzeba było jednoznacznie wesprzeć Trzaskowskiego i po wyborach mogłeś spokojnie budować swój ruch.
Ale nie. Mały Szymcio się obraził, że go nie wybrali.
Upadek, panie Hołownia. Upadek."
"Jacek Żakowski dzisiaj w studio: "Hołownia to nieporozumienie polityczne", plując tym samym w twarz prawie 2700000 wyborcom. Panie Żakowski, niczego się Pan z kampanii Hołowni nie nauczył. PO to projekt, który po tych wyborach zostanie zredukowany tylko do członków. Ileż można przegrywać? I tak przy okazji, to podciął sobie Pan gałąź, na której siedzi, bo właśnie złożyłem rezygnację z prenumeraty elektronicznej GW a zaoszczędzone 30 PLN inwestuję w przyszłość, czyli na ruch Polska 2050. Pan mi marzeń nie odbierze."
Żyd czyta obserwatora ludowego czyli Volkischer Beobachter
Panie! To antysemickie!
Ja czytam dla przyjemności. Nie wiedziałem, że tyle możemy!
A dlaczego humer? Ze względu na zakończenie.
Jak pewien starszy pan który kiedyś pracował w moim Zakładzie a wcześniej był kierownikiem naszej placówki w Białowieży i wspominał swoje spotkanie z Wandą Odolską (taka Monika Olejnik epoki bierutowskiej), która poszła się kąpać w nieprzeznaczonym do tego zbiorniku i o mało się nie utopiła, po czym przyszła do niego oskarżając o sabotaż i zamach na swoją osobę. Tenże pan Stefan opowiadał kilka dekad później: "I wtedy pomyślałem sobie: Ty stara k...! Ale powiedziałem: Szanowna Pani jest w błędzie..."
za TT, po late late poll:
"Z należnymi wyrazami"
Marzy mi się napisanie żywotów równoległych Antoniego i Żorżety w formie listu do niej. "W momencie, kiedy wychodziła pani za swego trzeciego męża i wżeniała się w wart 300M biznes tekstylny Macierewicz zakładał podziemne pismo Głos..." i tak dalej. Niestety, za mało wiem o nowojorskiej socjecie.