Przyznaję, że ten obuw mnie zszokował. Nigdy podobnych nie widziałam. Wygodne dla służb oczyszczania miasta W-wy. Kto za Rafciem T. ten nosi butki Budki! Tak zaoszczędzoną na miotłach kasę można przeznaczyć na kolejne eksperymentalne kozy. Idź wełna do wełny.
„To, co się dzieje z pandemią, to co się dzieje z migracją, to dwadzieścia lat ostrzegałem przed" – oświadcza Lech Wałęsa na najnowszym nagraniu, które opublikował na swoim profilu na Facebooku.
„To, co się teraz dzieje, to tylko pogrożenie palcem: 'Słuchajcie ludki, weźcie się do roboty, przygotujcie rozwiązania, bo to żadna pandemia, następna - nie przeżyjecie'. Było posłuchać starego Wałęsy, usiąść do stołu, wyliczyć mapy, które nie mieszczą się w starych państewkach, ustawić je część na kontynentalne, a część na globalne. I ta pandemia i migracja to są mapy globalne. Jak to ustalimy, to trzeba się zastanowić, jakie potrzebne są struktury i programy, by przeciwstawić się tym tendencjom” – mówi dalej Wałęsa
Dzisiaj dzień deprechy, to trochu czarnego humoru. Spotkałam na mieście znajomego. Od lat wielu trudniacego sie kamieniarstwem cmentarnym. Promienny i okrąglutko uśmiechnięty opowiadal mi jak wspaniale mu sie dzieje. -Bo wiesz, nie tylko umierają i na bieżaco robia poprawki pomników i nowe zamawiają, ale jakie zaszłosci ja naprawiam. Jeden gośc przyszedł i zamawia pomnik swojej babce, która do wieczności przeszła 14 lata temu. Zostawila gościowi piniądz na nagrobek, ale młodym i płochym przehulał. I teraz powiada,- jak by mi przyszlo umrzeć, to jak sie kurna babce na oczy pokażę?
Moje wspomnienia z tą branżą to też czarny humor, gdy kupowaliśmy pomnik córce no i sobie samym zarazem to pani od razu "zaoraszamy ponownie, może niekoniecznie po pomnik ale parapecik do domu albo blat do kuchni - dla stałych klientów rabaty".
Komentarz
a naprawdę kiedyś ładna była... (8 latek):
filmik na FB
:-/
👣
🐾
🐾
Co z feminatywem?
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
)
*
"Podstawą tronu Bożego są sprawiedliwość i prawo; przed Nim kroczą łaska i wierność."
Księga Psalmów 89:15 / Biblia Tysiąclecia
„To, co się teraz dzieje, to tylko pogrożenie palcem: 'Słuchajcie ludki, weźcie się do roboty, przygotujcie rozwiązania, bo to żadna pandemia, następna - nie przeżyjecie'. Było posłuchać starego Wałęsy, usiąść do stołu, wyliczyć mapy, które nie mieszczą się w starych państewkach, ustawić je część na kontynentalne, a część na globalne. I ta pandemia i migracja to są mapy globalne. Jak to ustalimy, to trzeba się zastanowić, jakie potrzebne są struktury i programy, by przeciwstawić się tym tendencjom” – mówi dalej Wałęsa
Spotkałam na mieście znajomego. Od lat wielu trudniacego sie kamieniarstwem cmentarnym.
Promienny i okrąglutko uśmiechnięty opowiadal mi jak wspaniale mu sie dzieje.
-Bo wiesz, nie tylko umierają i na bieżaco robia poprawki pomników i nowe zamawiają, ale jakie zaszłosci ja naprawiam. Jeden gośc przyszedł i zamawia pomnik swojej babce, która do wieczności przeszła 14 lata temu.
Zostawila gościowi piniądz na nagrobek, ale młodym i płochym przehulał.
I teraz powiada,- jak by mi przyszlo umrzeć, to jak sie kurna babce na oczy pokażę?
Moje wspomnienia z tą branżą to też czarny humor, gdy kupowaliśmy pomnik córce no i sobie samym zarazem to pani od razu "zaoraszamy ponownie, może niekoniecznie po pomnik ale parapecik do domu albo blat do kuchni - dla stałych klientów rabaty".
https://mobile.twitter.com/bytompogrzeby